Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Mindenki a fedélzeten

Hétfőn megkezdte felkészülését az újabb pontvadászatra a Győri ETO FC labdarúgó csapata is.

Bajzát Péter személyében egyelőre csak egy új játékos érkezett az együtteshez. Pomper Tibor, Ciprian Binder távozott. A melegre való tekintettel hétfő délután tartotta első edzését a 2005/2006-os bajnokságra készülődő ETO FC. Érdekesség, hogy a győri futballisták közül ketten nemcsak pihenéssel töltötték szabadságukat, Kenesei Krisztián és Priskin Tamás ugyanis résztvevője volt az országos strandfocibajnokságnak.

Előbbi játékos a torna legjobb góllövőjének bizonyult. Kenesei egyébként annak ellenére a győriekkel kezdte a felkészülést, hogy hat hónappal ezelőtt csak fél évre érkezett a folyók városába. A támadó nem szeretne visszatérni kínai klubjába, de egyelőre nem sikerült olyan egyesületet találnia, amely kifizetné az ázsiaiak által kért összeget. Most úgy fest, további fél évre ismét zöld-fehérben szerepelhet a válogatott csatár.

Bajzáttal megegyeztek

Az sem dőlt el, hogy külföldön folytatja-e pályafutását Stark Péter és a kapus Szasa Sztevanovic. Kedvező külföldi ajánlat esetén ugyanis a győri klub megválna a játékosoktól. Ők egyébként ott voltak az első átmozgatáson – sőt, az egész csapat megjelent, annak ellenére, hogy a válogatottban szereplő futballisták még egy hét pihenőt kaptak a szakvezetéstől –, s a többiekkel készült az ETO új szerzeménye, Bajzát Péter is. A korábban Debrecenben futballozó játékossal szóbeli megállapodást kötöttek a győri klub vezetői, ma pedig, ha minden igaz, a két fél írásba is fekteti megállapodásukat.

Visszavonul a cserekapus

Reszeli Soós István a szakmai igazgatói feladatok mellett változatlanul a kispadról is irányítja a csapatot, elmondta: Kenesei, Lendvai és Jäkl kivételével mindenkivel megállapodtak a folytatásról, de várhatóan sikerül megegyezni a három említett futballistával is. Vincze Gábort marasztalják Skóciában, minden bizonnyal ott folytatja, Krass Árpád viszont befejezi pályafutását. Második számú kapusnak Somogyi Csaba lép elő, a harmadik hálóőr a fiatal Molnár Péter lesz.

Az utánpótláscsapatból rajta kívül Czanik Károly és Sándor István csatlakozik a felnőttkerethez. Pompertől és Bindertől megválik a csapat, érkezhet még az aradi Varga Roland, akire a védelemben és a középpályán számítanak. Jövő hét hétfőn két hétre edzőtáborba, Tatára utazik a csapat, s közben több neves külföldi gárdával játszik, nemcsak a helyszínen, hanem Győrben is előkészületi mérkőzéseket.

Csató visszatért Győrbe

Somogyi József elfoglaltsága miatt kevesebb időt tud a csapat mellett tölteni, így eldőlt, hogy a pályaedzői feladatokat Preszeller Tamás mellett egy másik egykori labdarúgó, Csató Sándor látja el.

„Örömmel vállaltam el ezt a feladatot, hiszen három évig egy jó győri csapatban futballoztam. Úgy gondolom, ez az együttes sok mindenre képes lehet, nem elképzelhetetlen, hogy kilépjen a nemzetközi kupaporondra is. Én azért dolgozom majd, hogy ez sikerüljön" – említette első nyilatkozatában az új pályaedző.

Reszeli Soós István egyébként fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a lapunkban megjelent értékelésben már említett segítők mellett a gyúró, Végh Barnabás és a két orvos, dr. Marafkó Csaba és dr. Zselló Ferenc is remek munkát végzett az előző szezon során.

A héten már edzőmérkőzések is szerepelnek a programban, először pénteken 18 órakor Szárföldön, a helyi együttes ellen egy pályaavató mérkőzésen lép játéktérre a zöld-fehér alakulat. Egy nappal később, szombaton egy nehezebb találkozó vár Starkékra, a szintén 18 órakor kezdődő találkozón a ciprusi bajnok Famagusta látogat az ETO-stadionba.
A felkészülés alatt a győriek várhatóan a Rimaszombat, a Szenc, a Bacsfa, az Inter Bratislava, a Legia Varsó, a Komarno és az NK Zagreb együtteseivel találkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki viheti a fáklyát?

Keresik azokat a vállalkozó szellemű jelentkezőket, akik képviselnék hazánkat a fáklyás futásban. Tovább olvasom