Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Minden rekord megdőlt a bajnokságon

Kajak-kenu - Az elmúlt évtizedek legnépesebb és legsikeresebb maraton országos bajnokságát rendezték a hétvégén Győrött. A Graboplast VSE vezetői az eredményekkel is elégedettek.
A Mosoni-Dunán csodálatos környezetben rendezték meg a hétvégén Győrött a III. Graboplast maraton országos bajnokságot. A mezőny nagy része számára szinte hazainak számít a pálya, hiszen világ- és Európa-bajnokságot is rendeztek már ezen, míg a magyar bajnokságokat tekintve tizenhatodszor szállt vízre az, aki mindig indult.

– Az elmúlt évtizedek legsikeresebb, legnagyobb és legtöbb érdeklődőt vonzó eseményén vagyunk túl. Ez utóbbiban persze a rendkívül jó idő is szerepet játszott – értékelte a hétvégi ob-t Kadler Gusztáv, a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke. – Összesen kétezren versenyeztek a különböző korosztályokban és nagy örömünkre mindenki elégedetten távozott Győrből.

A Graboplast VSE a felnőttek mezőnyében két-két arany- és ezüst-, valamint egy bronzérmet szerzett, ezzel a teljesítménnyel elégedett a győri stáb. Örömteli, hogy Csay Renáta egyesben, a Salga István, Péter Kristóf duó párosban lett első. Azért Salga férfi kajak egyesben és a Csay, Kollár Judit női kajak párosban elért második helye nem ad okot elégedettségre, bár az Európa-bajnoki indulás jogát így is kiharcolták, ők a lengyelországi Ostradában szerepelnek majd a július végi kontinensviadalon.

Győri eredmények

A felnőtt dobogósok mellett a Graboplast VSE utánpótlásban is számos értékes helyezést ért el.
Még a felnőttek eredménysorához tartozik, hogy negyedik lett a K II-ben a Bedőcs Krisztina, Kollár Zsófia páros. Ötödikként zárt Lantos Ádám kenu egyesben és a Kovács Attila, Németh Balázs kajakos duó. A hatodik helyen ért célba kajak egyesben Winkler Máté és Kollár Zsófia.

Az ifjúsági korosztályban C II-ben aranyérmes lett Dóczé Ádám a szegedi Szabó Gábor oldalán. Ugyanebben a számban Erdős Szilárd második lett Rohn Richárddal (Atomerőmű SE), míg a Szalay Bence, Varga Patrik győri egység harmadik lett. Dó-
czé Ádám kenu egyesben második lett, míg Varga Patrik a negyedik helyen ért célba. Ugyancsak negyedik lett a Horváth Fanni, Hudák Petra kajak páros, Novák Péter és Horváth Fanni kajak egyesben és K II-ben Nagy Péter Somorácz Tamás (Atomerőmű SE) oldalán. A hatodik hely jutott K I-ben Fürnstall Benjáminnak.

A serdülők mezőnyében Szalay Bence C I-ben, Hérics Dávid és Nagy Zsolt Máté K II-ben lett ezüstérmes. Negyedik lett a kajakos Bakos Dávid Szilárd és Farkasdi Ramóna. Az ötödik legjobb időt érte el K I-ben Balla Virág és Horváth Ádám.

A gyermek korosztályban országos bajnok lett Erdőssy Csaba és Mayer Keán (MK II). A dobogó második fokára állhatott fel PC II-ben a Babarczi Benedek, Szabó Marcell kettős, valamint TC IV-ben a Szabó Boldizsár, Tanner Dominik, Tóth János Benjámin, Takács Mihály Áron egység. Ugyanitt a Buti Dávid, Krasznai Péter, Szecsődi Roland, Jóna Zoltán hajó negyedikként haladt át a célvonalon. Szintén második lett MK II-ben Makk Cintia és Bruszt Ráhel, míg ötödik lett a Pusztai Soma Patrik, Varga Tamás (K II) és hatodik a Környei Botond, Selyem Róbert (MK II) duó.

A kölyök kategóriában Kmetti Máté kajakos, az Erdőssy Áron, Szalay Bence kajak páros és a Balla Levente Gellért, Rum Richárd (PC II) hajó aranyérmes lett. A kajak egyeseknél második helyezést ért el Czéllai-Vörös Zsófia és MK I-ben Fafula Alex. Bronzérmet kapott kenu egyesben Szőcs Gergő Tamás. Klubtársa, Dóczé Patrik ugyanitt hatodik lett, akárcsak a Túri Edina Cecília, Léránt Krisztina kajak páros. C II-ben a Jákó Benedek, Khaut Kristóf egység a második, a Hudák Benedek, Takács Erik duó az ötödik, míg a Takács Jonathán, Svajda Vajk páros a hatodik helyet szerezte meg. Egy negyedik hely jutott a győrieknek K I-ben Takács Tamara révén.

A masters korcsoportban, a 24–29 éves kajakosok között Mednyánszki Ádám és Marth Gabriella, az 55–59 évesek mezőnyében Érsek Tibor, a kenusoknál pedig a 30–34 évesek között Bognár András győzött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztatóan debütáltak az élvonalban

Labdarúgás - Kisebb meglepetést okozott Dragoljub Bekvalac döntése januárban, amikor az NB II-es… Tovább olvasom