Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Minden jó, ha jó a vége

Érdekes meccset játszott a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapata az Euroligában csoportja sereghajtója, az olasz Schio ellen. A soproniak végeredményben magabiztosan nyertek, ám a találkozó korántsem volt olyan sima, mint azt a 21 pontos különbség mutatja.
Bogojevic 29 ponttal járult hozzá az olaszok elleni győzelemhez.
Az első 20 percben szó szerint vergődött a Vasút, ez a játékrész leginkább az e periódusban 24 pontot dobó Szvetlana Abrosszimováról szólt, no meg hazai részről a sok-sok eladott labdáról. Aztán a szünet után Dénes Krisztina vette kezelésbe az olaszok orosz sztárját. A keménységéről, védőmunkájáról ismert kosaras ha nem is „toloncolta" a sportcentrumon kívülre a hóba Abrosszimovát, a szó átvitt értelmében mindenképpen „hidegre tette". Pályára lépésével ráadásul nemcsak a védekezése javult fel a GySEV-nek, hanem az első félidőben látotthoz képest egészen más mentalitással, a szabad labdákért méterekről vetődve, óriási elszántsággal küzdve kosarazott a GySEV. Balogh Judit játéka külön tanulmány volt ezen a meccsen. Az első félidőben nem érezte a játékot, Abrosszimova nagyon „élt mellette". Leszállt egy, a szétesés szélén álló, zötykölődő, 10–15 kilométeres sebességgel döcögő szekérről. A szünet után, amikor visszaállt, e jármű már 60-nal robogott, és azt követően, hogy visszatért a közönség tüntetése közepette – bár ez feltehetően nem Balogh be-, hanem a sziporkázó Bogojevic lecserélésének szólt –, a szekér szinte száguldott, 80-nal, 90-nel, tehát azonnal felvette a ritmust.
Dirk Bevilaqua szerint az olasz csapat játékán érződött, hogy számára nincs tétje a találkozónak, nincs veszítenivalója. Abrosszimova szenzációs dobóteljesítménye mellett az is „kellett" ahhoz, hogy a Schio vezessen, hogy saját csapata bizony elég tompán kezdett.

– Nem voltunk elég határozottak, agresszívek ekkor, nem „haraptunk" eléggé – mondta az edző, de szerencsére szünet után megváltozott a mentalitás. Dénes remekül őrizte Abrosszimovát, és a játék is fokozatosan javult.

Soproni részről a meccs hőse a 29 pontig jutó Bogojevic volt:
– Az utóbbi hetek gyengébb eredményei miatt, úgy érzem, elég nagy nyomás volt a csapaton, ezért elég görcsösen játszottunk az első félidőben. A szünet után már volt ritmusa a játékunknak.
Az olaszok orosz kitűnősége, Abrosszimova így látta a találkozót: – Az volt a fordulópont, amikor a második félidő elején centerünk, Scott négy személyi hibával ült a kispadon. A másik két palánk alatti játékosunk, az amerikai Pery és az olasz Arnetoli sérült, így én voltam a legmagasabb a 186 centimmel, míg a soproniaknál ott volt többek között honfitársam, a nálam egy fejjel magasabb Zakaluzsnaja, így pedig nagyon nehéz sikeresen kosarazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klub-világranglista: élen a Real Madrid, 106. a Fradi

A három sorozatban is győztes Real Madrid lett a 2002-es esztendő legjobb klubcsapata a labdarúgás… Tovább olvasom