Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Minden idők legeredményesebb éve

Az idei világbajnokságokon négy, az EB-n pedig egy aranyérmet szereztek a Győri VSE versenyzői.

Kadler Gusztáv
Az idei világbajnokságokon négy, az Európa-bajnokságokon pedig egy aranyérmet szereztek a Győri VSE versenyzői. A szakosztályok országos pontversenyében a harmadik helyet szerezte meg a GYVSE.
– Az olimpiai esztendőket nem számítva minden idők legeredményesebb évét zárta a győri kajak-kenu – fogalmazott Kadler Gusztáv, a Győri VSE szakosztályvezetője, egyben a Magyar Kajak-kenu Szövetség általános alelnöke.

– Soha nem fordult még elő ugyanis, hogy valamennyi felnőtt- és ifjúsági világbajnokságról aranyéremmel tértek haza versenyzőink. És az Európa-bajnokságokat akkor még nem is említettem... A négy vb-, az egy EB-arany és a többi érem minden várakozást felülmúlt, érthető, hogy nagy az öröm a klubban, a szakosztályban. Ráadásul az aranyakat olyan saját nevelésű versenyzők nyerték, akik szép jövő előtt állnak minden tekintetben.

Az érmek száma ráadásul még gyarapodhat is, hiszen az ausztrál Baggaley első doppingtesztje pozitív lett és amennyiben a második is ilyen eredményt hoz, akkor elveszítheti a zágrábi világbajnokságon kajak egyes ezer méteren szerzett érmét. Ez esetben a győri – egyébként ebben a számban fantasztikus küzdelemben negyedikként végzett – Benkő Zoltán léphet egy hellyel előbbre.

– A szakosztály korábbi nagy egyéniségei – Salga, Csay, Kammerer –  mellé napjainkra felnőttek mások is, most már idesorolhatom a fiamat, Viktort, aztán Benkő Zolit, az ifiknél például a sík vízen és maratonon is világbajnokságot nyert Nagy Pétert, a Fiatalok Olimpiai Fesztiválján aranyérmes Péter Kristófot – folytatta Kadler Gusztáv. – Külön ki kell emelnem Csay Renit, aki egyéves kihagyás után anyaként tért vissza a nemzetközi porondra és nyert világbajnokságot. Ez mindenképpen jó előjel a 2007-es győri maraton-vb előtt. Egyik nagy szívfájdalmam ugyancsak az ausztráliai vb-hez kapcsolódik, hiszen Salgáék egész éves szereplésüket ennek rendelték alá és egy balszerencsés kormánylapáttörés miatt Perthben a verseny feladására kényszerültek.

Ha már az eredményeknél tartunk, fontos megemlíteni a GYVSE-nél végzett  színvonalas szakmai munkát. Sztanity László vezetőedző, valamint Weisz Róbert, Borsodi Géza (családi okok miatt nem vehetett részt a perthi vb-n) és Szabados Krisztián érdemel külön is említést. De Horváth István, Fazekas Tibor, Tokár Krisztián és Szarka Zoltán csoportjában is akadnak tehetségek.

– Örülünk az idei sikereknek, de a sportban nincs megállás, igyekszünk jövőre még tovább lépni. A felnőtt menők mellett Nagy Péter és testvére, Gergely jövőre a huszonhárom éven aluliak Európa-bajnoki mezőnyében lesz esélyes. A még fiatalabbaknál Péter Kristóf mellett Varga Dávid  aranyérem-reményes. Az egyesületek éves pontversenyében a harmadik helyen végzett a szakosztály, jövőre szeretnénk a második helyet elfoglalni, két-három év múlva pedig az ország legjobbjai akarunk lenni ebben a rangsorban. Szerencsére van miből, illetve kikből merítenünk, mert háromszáz fiatal edz rendszeresen a szakosztályban, közülük kétszáz rendszeresen versenyez is.

És hogy az utánpótlásból kik a legtehetségesebb utódok? Elsősorban Bedőcs Andrea, Balogh Csenge, Bakos Dávid, Jászberényi Katalin, Wagner Tamás és egy újabb Nagy Péter a jövő letéteményesei.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra nyitott a verseny az olasz élvonalban

A Juventus veresége után a Milan 2 pobntra közelítette meg az eddig veretlenül álló bajnokot. A 10.… Tovább olvasom