Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Milyen változások történtek az ETO-nál?

Huszonhat játékossal számol Csertői Aurél vezetőedző a tavaszi szezonban. Az átigazolási időszak lezárult, így véglegesnek tekinthető a győri keret.

A csapat összeállításánál a szakembernek újra figyelnie kell egy szabályt. Az ETO-nak ugyanis Djordje Kamber érkezésével ismét hat Európai Unión kívüli játékosa van, márpedig egyszerre csak öt lehet a pályán, ők: Stevanovic, Trajkovic, Stanisic, Djordjevic, Ji-Paraná, Kamber.
Magyarországról kedden éjfélig, külföldről egy nappal korábban, február 20-án éjfélkor zárult a szerződtetett labdarúgók átigazolási időszaka. Nem ugyanaz az eljárás, ha itthonról, vagy külföldről igazolunk, utóbbinak tartózkodási engedélyre, adószámra, TAJ számra is szüksége van – kezdte a beszélgetést Lencse Gyula, a Győri ETO FC technikai igazgatója.

- A legtöbben az első csapatra kíváncsiak. Összegezzük, milyen változások vannak az őszi csapathoz képest...

- Ideális a létszám most az NB I-es csapatnál. Hat játékos távozott a tél során a keretből: Lamas, Berde, valamint négy kölcsönjátékos, Ceolin, Ganugrava, Totadze és Nicorec. Mindannyian a több játéklehetőség miatt kerültek más klubhoz, de a nyáron újra itt lesznek, hiszen a kölcsönszerződésük június 30-ig szól. A téli időszakban három új játékos érkezett hozzánk: Varga Roland Olaszországból, Bresciából tért haza, Pátkai Mátét az MTK-ból igazoltuk le, míg Djordje Kamber Zalaegerszegről kötözik Győrbe. Velük együtt huszonhat játékos alkotja az ETO első csapatát.

- Mi a helyzet az NB II-es együttessel?

- Itt is több volt a távozó, mint az érkező, de valamennyien kölcsönszerződéssel kerültek új klubjukhoz, hogy több játéklehetőséghez jussanak. A csapatnak új edzője van Sándor István személyében, az ő távozásával egyébként az első keretnél nem három, hanem két pályaedző segíti Csertői Aurél munkáját. A másodosztályban továbbra is él a szabály természetesen, mely szerint egyszerre maximum három mezőnyjátékos lehet huszonegy év fölötti. A kapusokra ez nem vonatkozik, ők lehetnek idősebbek, ez nem számít be a három főbe. Ami a konkrét neveket illeti, új játékosunk az ukrán Igor Nicsenko, a grúz Dato Mikadze és Kecskemétről hozzánk került Balla Tihamér. Lébényben játszik tavasszal Czeitler Dávid, Ménfőcsanakon Dömötör Dávid, négyen pedig az ugyancsak NB II-es SVSE gárdájához kerültek kölcsönbe, Sopronba szerződött Despotovics Vanja , Bieder Gábor, Gyűrű László és Simon András II.

- Technikai igazgatóként az utánpótláscsapatok is Önhöz tartoznak. Itt mekkora volt a játékosmozgás?

- Szinte minden csapatnál volt változás, de ez természetes. A veszprémiekkel kötött megállapodás értelmében két játékos érkezett hozzánk, a hévíziek pedig nemrég jártak nálunk, nagyon pozitív véleménnyel voltak az itt folyó munkáról, így velük is szorosabb lehet az együttműködés. Mindenesetre most két játékos onnan is érkezett hozzánk. Lippai József kapusedző ajánlott a figyelmünkbe egy tehetséges salgótarjáni kapust, reméljük megtalálja itt Győrben a számítását és ő is sokra viszi majd. A korosztályos csapattól távozók többnyire városon belül maradnak. A Gyirmót, az Üstökös és a Sasfészek csapatában reméljük több játéklehetőséghez jutnak, mint itt nálunk.

Az utánpótlás csapatok konkrét változásai: (a játékos neve mögött a születési éve, illetve a csapat, ahonnan igazolt, vagy ahová távozik)

Érkezők:
Bolla László (1997) - Hévíz, Farkas Balázs (1997) - Hévíz, Végh Norbert (1996) - Salgótarján, Cseh Ádám (1997) - Nádasladány, Tóth Bence (1998) - Veszprém, Kelemen Bálint (1998) - Veszprém, Szabó Bendegúz (2000) - Ménfőcsanak, Bíró Bence (1998) - Gyirmót, Géczi Barbara (1996) - Femina.

Távozók:
Takács Zoltán (1997), Szabó Patrik (1997), Végh Pál Dominik (1997), Horváth Martin (1997), Gulyás Imre (1997), Dékány Roland (1998). Kiss Levente (1998), Barcsa Tamás (1997) - Gyirmót. Péntek Zoltán (1996). Gasztonyi Szabolcs (1998), Kiss Donát (2000) - Üstökös FC. Pataki Martin (2000), Tamás Dominik (2000) - Sasfészek FC. Rozmán Máté (1995), Berke Jennifer (1994) - Ausztria. Bukor Fanni (1995) - Femina.

Olvasóink írták

  • 1. @Gabben 2012. február 24. 14:22
    „Milyen változások történtek az ETO-nál?
    Talán elmentek rendes munkát keresni????????????????????????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO FC szurkoló ankét

Siófok elleni hazai meccsig elkészül a Drukkerkocsma az ETO Parkban, befedné a műfüves pályát a… Tovább olvasom