Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Milliók kellen(én)ek az átalakításra

Az Európa-bajnokságig át kell alakítani a soproni MKB-arénát. Az épület üzemeltetői az összefogásban és a társasági adóban bíznak.
Az MKB-arénában záros határidőn belül 100 millió forintos átalakítást kell elvégezni. A lehetőség adott, hogy a társasági adóból további 300 millió forint támogatás jöjjön össze.

Egyelőre parkolóból lett több, de a tervek szerint bővítik az aréna öltözőit, a lelátót is korszerűsítik és meg is nagyobbítják, bővülne a sportolásra alkalmas tér a soproni sportcsarnokban.
Egyelőre parkolóból lett több, de a tervek szerint bővítik az aréna öltözőit, a lelátót is korszerűsítik és meg is nagyobbítják, bővülne a sportolásra alkalmas tér a soproni sportcsarnokban.

A soproni képviselő-testület legutóbbi ülésének egyik napirendi pontja az MKB-aréna átalakításával kapcsolatos elő-
terjesztés volt. „Nulladik" lépésként kibővítették a létesítmény körüli parkolási lehetőséget.

Jelentős sportdiplomáciai sikerként is elkönyvelhető, hogy 2015-ben Sopronban rendezik meg a női kosárlabda
Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit. Ehhez további fejlesztések szükségesek.

„A katasztrófavédelmi igazgatóság számos dolgot kötött ki, amelyeket záros határidőn belül teljesítenünk kell – mondta el megkeresésünkre Török Zoltán, az üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. – Ide tartozik például a füstelvezetés megoldása, a további menekülő útvonalak kialakítása, kijelölése, a légcsere megoldása, valamint korszerűsíteni kell a gépészeti és biztonságtechnikai berendezéseket. Az átalakítás teljes összege eléri a százmillió forintot."

Török Zoltán hozzátette, a Magyar Kosárlabda Szövetség meghatározta, hogy a társasági adóbevételekből összesen 420 millió forint illeti meg a soproniakat. Ennek önrésze 120 millió forint. Ez gyakorlatilag forintra ugyanannyi, mint amennyit az átalakításra ki kell fizetni.

„A lehetőség adott, a tét az, hogy a százmillió forintot sikerül-e megtöbbszörözni – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

– A háromszázmillió forintot a cégek írhatják le a társasági adójukból, így nekünk kell felkutatni az egyes vállalkozásokat és meggyőzni őket arról, hogy támogassanak bennünket. Nem túlzás azt mondani, hogy nagy összefogásra lesz szükség a soproni kosárlabdasport érdekében. Tavaly Pécs például nem tudott élni a lehetőséggel. Ez pedig intő jel lehet számunkra."

A tervek szerint a társasági adóból befolyt pénzből bővítik az öltözőket, a mosdókat. A lelátót is korszerűsítik és meg is nagyobbítják, továbbá multifunkciós lenne és 1000 négyzetméteres teremmel bővülne a sportolásra alkalmas tér. Az arénát napközben a fiatalok, az utánpótláskorú sportolók használhatják. Emellett az edzőterem is várja majd az amatőr sportolókat.

„A házat a jövőben még inkább ki tudjuk használni – folytatta Török Zoltán. – Az arénát kettőezer-öt óta kezeljük, üzemeltetjük. Az eltelt hét évben a lehetőségeinkhez mérten folyamatosan korszerűsítettük. Kicseréltük például a játéktér padlóját, új, sorszámozott lelátót építettünk be. A fogadótér is megszépült. Most adott a lehetőség, hogy összefogással továbbfejleszthessük a létesítményt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Európa-bajnokság után Lébényben

Szombaton rendezik Lébényben a felföldi játékok országos bajnokságát. A győri Mészáros Csaba és az… Tovább olvasom