Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Miért nem lesz Szabella-kupa Győrben?

Szabella Sándor nem érti, miért a megváltozott felkészüléssel indokolja az Audi-ETO vezetése, hogy nem vesz részt az eredetileg Győrbe tervezett augusztusi nemzetközi tornán.

Mint arról beszámoltunk, az Audi-ETO nem vesz részt azon a nyári felkészülési tornán, melyen többek között a BL-győztes Buducnost Podgorica is szerepel.

Kelecsényi Ernő, a győriek klubelnöke korábban azzal indokolta a döntést (Az ETO nélkül nincs értelme a kupának – 2012. június 1., 18. o.), hogy az új edző, Ambros Martín máshogy tervezte a felkészülést, mint az a korábbi években lenni szokott.

Ő nem szeretne naponta játszani, pláne nem úgy, hogy akár két meccsen is pályára kelljen lépni egy napon. Ez érthető is, ugyanis az olimpia és a korosztályos világversenyek miatt elég foghíjas lesz a keret nyáron.

A megjelentekre reagált Szabella Sándor, a torna főszervezője, aki több fórumra is elküldte nyílt levelét, lapunknak pedig személyesen mondta el véleményét a klub elnöke által elmondott érvekre.

"Egyáltalán nem ez az oka a győri csapat távolmaradásának a tornától. Bár sokan gondolhatják úgy, de nekem nem fűződik ahhoz érdekem, hogy valótlanságot állítsak. Az általam szervezett tornáknak már komoly rangjuk van, nincs szükségem ilyen reklámra.

A történet röviden: az elveszített BL-döntő utáni napon Kelecsényi Ernő felhívott, s azt mondta: vagy a Buducnost, vagy az ETO. Az elnök a montenegróiak durva játékáról, a kézilabda rossz irányba haladásáról beszélt, valamint a szurkolókkal való rossz bánásmódot hozta fel még indoknak.

Erre úgy reagáltam, hogy ez akár valós is lehet, de nem ok arra, hogy nevetségessé tegyük a klubot. Nem ez az elintézési módja a sérelmek tisztázásának.

A másik nagyon fontos része a történteknek, hogy nem sokkal később egy levelet is küldött a klub, melyben leírta, hogy az elmúlt évek rendezési megállapodásától teljesen eltérően – miszerint a hazai csapat mindig és mindenhol adja a termet – közel hatszázezer forint bérleti díjat kell fizetni.

Ez még elfogadható is lenne, ha márciusban, amikor megállapodtunk a rendezési feltételekben, közli az ETO, utólag viszont finoman szólva sem elegáns ez a lépés.

Fájó, hogy idáig fajultak a dolgok, nagyon sok győri szurkolót, vezetőt ismerek, és rendkívül sajnálom a klubot, az általam nagyon szeretett embereket, mert nem ez járna nekik.

Kelecsényi urat semmilyen szinten nem akarom azonosítani a győri kézilabdával, de amíg ott ő az elnök, addig nem vagyok hajlandó együttműködni az ETO-val" – mondta Szabella Sándor.

Az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Olvasóink írták

  • 3. grrobee 2012. június 05. 14:14
    „Péntek óta nagy a csend az ETO részéről. Ez lenne a megoldás? Persze a hallgatás mindent megmagyaráz. Nem tudom, nem kellene ez a felkészülési torna egy ilyen szintű csapatnak,mint a miénk, hiszen a résztvevők is Európa élcsapatai. Csodálkozom a szponzorokon is, hogy hagyják ezt ennyiben és megengedhetőnek tartják az egyszemélyes totális hatalmat. Vajon ez a klub érdeke is? Biztos, hogy Kelecsényi Ernő jól gondolja? Ráadásul Ambros Martinra kenni a dolgot?! Elnézést, ha nem így volt, de nem érkezett cáfolat a klubtól, így csak az egyik oldalról vagyunk informálva.”
  • 2. zoltania2 2012. június 05. 10:19
    „Itt az ideje hogy az "Elnök úr" visszatérjen a bank szakmába! Már ha még ott is kell valakinek! Az AUDI /Lőre Péter/ pedig elgondolkozhatna hogy kinek a szekerét tolja? Ez a figura sem szakmai sem emberileg Vanyusnak a nyomába sem léphet.Vissza lehet húzni Pozsonyba K.E. "ÚR"”
  • 1. zoltania2 2012. június 05. 10:19
    „Itt az ideje hogy az "Elnök úr" visszatérjen a bank szakmába! Már ha még ott is kell valakinek! Az AUDI /Lőre Péter/ pedig elgondolkozhatna hogy kinek a szekerét tolja? Ez a figura sem szakmai sem emberileg Vanyusnak a nyomába sem léphet.Vissza lehet húzni Pozsonyba K.E. "ÚR"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazai győzelmek az emlékversenyen

Hazai győzelmekkel zárult az ötödik alkalommal megrendezett Kristyán Zsuzsa-emlékverseny.
Tovább olvasom