Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Miért Klement volt a játékvezető?

Az ETO FC legyőzte a szlovákiai Komarno gárdáját, a mérkőzésen a játékvezető Klement Tibor volt.

Az ETO FC hétvégi előkészületi mérkőzésén legyőzte a szlovákiai Komarno gárdáját, az összecsapáson meglepetésre a győri együttes ügyvezetője, Klement Tibor volt a játékvezető.

Meglepődtek azok a szurkolók, akik kilátogattak a Győri ETO FC szombati előkészületi mérkőzésére, ahol a szlovák FC Komarno volt a zöld-fehérek ellenfele. Na, nem a játék vagy az eredmény okozott meglepetést – a Rába-parti legénység legyőzte harmadosztályú ellenfelét –, hanem a játékvezető személye.

A 90 perc bírája ugyanis nem más volt, mint az ETO ügyvezetője, Klement Tibor, egyik segítője pedig testvére, Klement István. Az ügyvezető egyébként képzett labdarúgó-játékvezető, korábban többször is bíráskodott alacsonyabb osztályú csapatok mérkőzésein.

Érdeklődésünkre elmondta: az előző edzőmérkőzésen történtek miatt döntött úgy, hogy megpróbálják házon belül megoldani a játékvezetést.
„ Tavaly megállapodtunk a megyei játékvezető-bizottsággal, a felkészülési találkozókon közreműködő bírók díjainak egy részét az élvonalbeli csapat mérkőzéseire szóló bérletekkel, a másik részét pénzzel egyenlíttetjük ki.

Ez a megállapodás december végén lejárt, nem újítottuk meg, ezért az idei találkozókon hagyományos módon, minden egyes mérkőzésen külön fizettük ki a játékvezetőket. A Pápa elleni mérkőzés előtt épp nem volt készpénz az irodában, ezért a csapat technikai vezetője, Lencse Gyula felajánlotta, hogy a bíróknak járó összeget majd a hét valamelyik napján beviszi a megyei szövetségbe. Ez nem nagyon tetszett az egyik partjelzőnek, aki ráadásul a találkozó során még egy erre vonatkozó megjegyzést is tett, amikor egy lesállást reklamáltunk."

Az ügyvezető ekkor döntött úgy, hogy a következő mérkőzésre nem hívnak játékvezetőt, s ha kell, saját maga vezeti a találkozót. Nem érti, hogy a bírók miért nem követik több élvonalbeli kollégájuk példáját, akik saját településükön térítésmentesen fújják egy-egy felkészülési mérkőzésen a sípot.

„ Úgy gondolom, a fiatal játékvezetőknek megtiszteltetésnek kellene legyen, hogy egy élvonalbeli csapat találkozóján dirigálhatnak. Egyébként ez nekik is egy remek felkészülési lehetőség lenne arra, hogy a bajnokság kezdetére formába lendüljenek."

Megtudtuk, a csapatnál azért azt nem tervezik, hogy a többi előkészületi mérkőzésen is az ügyvezető bíráskodjon, szeretnék, ha a játékvezetőkkel mi- előbb sikerülne megegyezniük.

Kiss Géza, a megyei játékvezető-bizottság elnöke szerint ha hivatalosan kérnek fel játékvezetőt, akkor annak díját ki kell egyenlíteni az igénylő klubnak, mégpedig a mérkőzés megkezdése előtt.

„ A szabályok mindenkire vonatkoznak és ez a világon mindenhol így van. Ha valaki mondjuk bemegy egy boltba, akkor mielőtt távozik, a pénztárnál ki kell fizetni a kiválasztott árut. Tudomásom szerint hasonló indokkal a győri csapat előző edzőmérkőzésén sem fizették ki a játékvezetőket, igaz, később a díjat bevitték a szövetségbe. Az már más kérdés, hogy a fiatal játékvezetőnek, ha már elvállalta a bíráskodást, nem szabadott volna sportszerűtlen megjegyzést tennie. Mivel Klement Tibornak megvan a játékvezetői vizsgája, természetesen levezethette a mérkőzést, de úgy gondolom, a klubnak és a bíróknak is arra kellene törekedniük, hogy megoldást találjanak."

Egy nevét nem vállaló, volt játékvezetőtől egyébként megtudtuk, régebben óriási megtiszteltetésnek számított, ha valaki akár csak partjelzőként, de bíráskodhatott az ETO meccsein.
„ Emlékszem, amikor szólt Palotai Karcsi bácsi, hogy nem segítenék-e, rögtön elvállaltam az asszisztenskedést, anyagiakról természetesen szó sem volt. Az az igazság, hogy változnak az idők, s a mai világban minden a pénzről szól. A játékvezetők idejét is meg kell fizetni" – mondta az egykori játékvezető.

Az ETO-nál történt változásokról, új igazolásokról is nyilatkozott az ügyvezető:
„ Nem akartunk teljesen új együttest kialakítani, ezért cél a távozók pótlása volt. Ez sikerült, ráadásul Kenesei Krisztián és Lendvai Miklóst személyében két válogatott labdarúgót igazoltunk, akik minden bizonnyal nyereségei lesznek a csapatnak. A tervek közt szerepel még Hercegfalvi Zoltán megszerzése, akivel már fel is vettük a kapcsolatot."
A hétvégi mérkőzésről hiányzott az utánpótlás-válogatott Varga Zoltán, ugyanis tüdőgyulladása van, Darko Peric, valamint Priskin Tamás pedig kisebb sérüléssel bajlódott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner reménykedik

A Forma–1-ben szereplő Jordan csütörtökön megnevezte a 2005-ös szezonra szerződtetett… Tovább olvasom