Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Mészöly Kálmán Sopronban: szívvel, és hittel legyőzhető a román csapat

Mészöly Kálmán, egykori válogatott labdarúgó szerint, ha nagy hittel játszik a magyar válogatott, akkor legyőzhetik Romániát. Interjú.

- Az utóbbi időben mind több forrás jut a labdarúgó utánpótlásra. Pályák épülnek, s itt Sopronban most adták át az új műfüves labdarúgó pályát. Miként látja az utánpótlás helyzetét? - kérdeztük Mészöly Kálmántól, az MLSZ nagykövetétől, egykori válogatott labdarúgótól.

- Nagy örömmel jöttem Sopronba, mert sok minden köt a városhoz. A régi időszakban, amikor fiatal kapitány voltam, rengeteget voltam itt, s nagy szeretettel fogadtak, vártak bennünket. Nagy dolognak tartom azt az összefogást, amelyet most tapasztalok a városban. Ezen új műfüves pálya bizonyára nagy hasznára lesz a helyi sportéletnek. Sok tehetséges játékos nevelődhet itt.

Azt kívánom, hogy győztesen jöjjön ki a válogatott. Fotó: Magasi
Mészöly Kálmán: Sok tehetséges játékos nevelődhet Sopronban. Fotó: Magasi


S ezen sok helyi kezdeményezések vezethetnek a magyar labdarúgás felemelkedéséhez. Az is fontos, hogy itt Sopronban, közel a nyugati határhoz, Ausztriához, egy ilyen fajta példamutató értéket tudnak felmutatni.

- Szóba került Ausztria. Bizonyára az MLSZ előtt sem ismeretlen, hogy megyénkből mind több fiatal szerződik le - adott esetben eurós javadalmazásért - a határ menti települések csapataihoz. Mit lehet tenni az ilyesfajta elvándorlás ügyében?

- Nehéz a kérdés, és a megoldás is. A most átadott műfüves pályát, illetve más városokban a hasonló kezdeményezéseket látva a szülők, a gyerekek bizton elhihetik, vagy Magyarországon is van fejlődési lehetőség. Egyre több helyen a megyében már nem a latyakban, a sárban kell focizni.

Természetesen a pénz az nagy hatalom, ugyanakkor a fiatalokat minden ide köti: a lelkük. S nem az euró Ausztriához - ebben próbálok hinni. Az edzőket is arra kérem, hogy szeretetteljesen neveljék a gyerekeket.

Annak idején nekem is sok lehetőségem lett volna külföldre szerződni, komoly nagy csapatok kerestek meg, de mindig Magyarországot választottam. Azért, mert én itt éreztem és érzem jól magam.

- Mit vár a válogatott Románia elleni, zárt kapus mérkőzéstől?

- Mivel három évtizeddel ezelőtt nem akármilyen eredményt értem el a csapattal, hazai meccsen és idegenben is. Egy nagyon jó, kiváló román csapattal mérkőztünk meg. A politikai és a különböző problémák akkor is ismertek voltak előttünk.

Ám maximálisan készültünk, meg voltunk "őrülve", mindent elkövettünk a győzelem érdekében. Most annyiban változott a helyzet, mert nem emlékszem arra, hogy közönség nélkül kell lejátszani egy nagyon fontos, VB selejtező mérkőzést. Hiszem, ezek a mostani srácok, akik beszállnak szurkolók nélküli meccsre, szívvel, hittel játsszanak.

Elhiszik, hogy nekünk le kell győznünk azt az ellenfelet, aki ellen ki tudja, hogy hogyan, jogosan, vagy jogtalanul, de néző nélkül engedik játszani a magyar csapatot. Azt kívánom, hogy győztesen jöjjön ki a válogatott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malajziai Nagydíj - Räikkönené a nap legjobb ideje

A pontversenyben vezető Kimi Räikkönen, a Lotus istálló finn pilótája érte el pénteken a legjobb… Tovább olvasom