Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Messze van még a Kánaán

Komoly terveket szőnek a győri jégkorongosok. A pálya befedésével nagyobb az esély az előrelépésre. A csapat egy része a júliusi in-line világbajnokságra készül.

A szezon második felében sokat javult a győri csapat teljesítménye. Fotó: Kisalföld-archívum
Jelentős változásokon ment keresztül Győr jégsportja. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy végre tető alá került a győri műjégpálya. A Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumában történt változások segítették elő a projekt megvalósulását, ami nagy valószínűség szerint jótékony hatással lesz a város jégkorongsportjára is.

Mint ismeretes, a Győri ETO HC-Rudolph a közelmúltban véget ért ob I-ben az ötödik helyet szerezte meg, ami előrelépést jelent a tavalyi szerepléshez képest. Szarvas Zoltán szakosztályvezető szerint a javuló tendencia folytatódhat.

„ Míg tavaly nem tudtunk pontot szerezni, addig idén már szoros meccseket játszottunk, s a Miskolc ellen többször is győzni tudtunk. A januári fedés után a korábbi sanyarú helyzethez képest már-már paradicsomi körülmények között dolgozhattunk, de a Kánaán még igencsak messze van tőlünk. A jobb körülmények egyébként a szezon utolsó szakaszán már érződtek a csapaton. A következő idényben már a teljes felkészülés a fedett létesítményben zajlik majd, így még többet fejlődhetünk."

Szarvas úgy véli, hogy a szlovákok leigazolásával (Takacs, Jurkovics és Stefanovics) sokat erősödtek, s ha a keret együtt marad, továbbá sikerül is igazolni még pár jó képességű hokist – elsősorban a kapusposztra és a támadósorba kellene még játékos –, akkor valóban javulhatnak az eredmények.

Változás történt egyébként a szakmai munka irányításában is. Bartalis József vezetőedző munkáját már a bajnokság során Farkas József segítette, s a szakmai irányvonal koordinátoraként bekapcsolódott az edzősködésbe a csapat rutinos játékosa, Horváth László is.
„ A pálya befedése után kellemes gondjaink voltak, hiszen rengeteg gyerek jött hozzánk. Így nem elképzelhetetlen, hogy a következő idényben négy utánpótláscsapatot indítunk. Az utánpótlásnevelést nagyon fontosnak tartjuk továbbra is, hiszen ők hosszú távon bázist jelenthetnek a győri jégsportoknak, így a hokinak is."

Szarvas Zoltán még annyit mondott, hogy a sportág országos népszerűségét kihasználva a szövetség egy jóval komolyabb felnőttbajnokságot szeretne indítani. Elképzelhető még több csapat bekapcsolódása az első osztályú küzdelmekbe. Első lépésként a Debrecen és a MAC neve merült fel.

Addig persze még a nyári szezon vár a játékosokra, különösen azokra, akik tagjai az in-line válogatottnak. Győrből a szövetségi kapitány Bartalis József és öt-hat játékos lehet érdekelt a júliusi németországi világbajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdei őrzi az övet

Erdei Zsolt pontozással legyőzte az argentin Hugo Hernan Garayt, így megvédte félnehézsúlyú… Tovább olvasom