Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta Még több cikk.

Mérlegen megyei III.osztály: kapuvári csoport

A viszonylag kis létszámú csoport csapatai éles küzdelmet folytattak ősszel a helyezésekért.

A Nagycenk kiemelkedett a mezőnyből, ötpontos hátrányban követi őt az Iván és 11 ponttal előzi meg a harmadik helyen álló Himod gárdáját. Az alsó régióban a Kópháza, Répcevis, Csapod trió zárja a sort, kissé lemaradva a többiektől. Nagy küzdelem várható tavasszal a harmadik helyért.

Hazai pályán a Nagycenk pontveszteség nélkül zárta az őszt, az ellenpéldát a Csapod szolgáltatta, amely vendégként a 15 rúgott gólja ellenére még pontot sem szerzett. A Balf–Zsira mérkőzésen született a legtöbb gól a 14–1-es hazai győzelemmel végződött találkozón.

Említést érdemel, hogy ebben a csoportban három mérkőzés – Újkér–Sopronhorpács, Újkér–Csapod és Iván–Nagylózs – is félbeszakadt, sőt, még a 40 kiosztott piros lappal is „élen állnak” a hat megyei harmadosztályú csoport között.
A tartalékcsapatok küzdelmében – ha csak gólkülönbséggel is – a himodi fiatalok végeztek az élen, miközben a legtöbbször (46) zörgették meg az ellenfelek hálóját.

Tuba Pál, a megyei LSZ elnökségének tagja az alábbiak szerint értékelte a csoport teljesítményét:

„A Nagycenk nagyon jó őszi szezont zárt, hiszen veretlen maradt s mindössze a rivális Iván otthonában játszott döntetlent, a többi csapatot legyőzte. A gólerős csatársor mögött jó a csapat védelme is, hisz a legkevesebb gólt kapták. Az Iván érett játékot mutatott, nagyon értékes győzelmeket aratott, főleg idegenben. A jó védelem előtt a csatárjáték gólképességén kell javítani, akkor a dobogó előkelőbb helyén is végezhet a tavasz során. A jó erőkből álló Himod jobb eredményre is képes, a sikerek mellett azonban nem várt vereségek is érték a csapatot. Több odaadással, eredményesebb csatárjátékkal a bajnokság végén is a dobogón végezhetnek. Az Újkér nem tud döntetlent játszani, nagy gólkülönbségű győzelmek mellett súlyos vereségek is érték.

A Sopronhorpács az ingadozó szereplése ellenére is a táblázat első harmadában foglal helyet, ha szervezettségben, akaratban fejlődik, akkor beleszólhat a dobogós helyek elosztásába. A Balf csapata kitűnő erőkből áll, de a sok rúgott gól mellett viszonylag sokat is kapott a csapat. Ha a formaingadozás megszűnik, eredményesebb tavaszuk lehet. A Nagylózs hét vereséget szedett össze sok góllal, de döntetlent nem játszott, így ötven százalék alatt maradt az őszi teljesítménye. Tavasszal a védelemnek sokat kell javulni, ha ezt a helyezést meg akarják tartani.

Az Agyagosszergény halványabban szerepelt a korábbiakhoz képest, ezért is végzett csak a középmezőnyben. Voltak értékes győzelmeik és fájó vereségeik, néha a szerencsével is hadilábon álltak. Peresztegen a jelenlegi csapat messze van a kilencvenes évek együttesétől, igaz, a feltételeik is... A bajnokság első öt fordulója szebb őszt sejtetett, de a végére elfáradt a csapat.

A rendkívül rapszodikusan szereplő Zsira a legkevesebb gólt rúgta és a legtöbbet kapta, a balfi 1–14 jelentette a negatív csúcsot. Úgy tűnt, mintha a Kópháza csak az ötödik fordulóban kezdte volna a bajnokságot, későn ért össze a csapat, a védelem végig gyenge formát mutatott, ezt bizonyítja a sok kapott gól is. Répcevisen jobb eredményekhez szoktak a csapat szurkolói, az egyik leggólképtelenebb csatársorral rendelkeznek, ezért sok tennivaló van a csapat körül. A Csapod gárdája végig gyengén szerepelt a bajnokságban, a két győzelem és tíz vereség eredményezte a tabella utolsó helyét. Egyetlen vigaszuk lehet, hogy ebből az osztályból nincs kieső.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO FC: döntetlen a Sturm ellen, Ganugrava megsérült

A Győri ETO ismét két edzőmeccsen is pályára lépett a törökországi edzőtáborban. Tovább olvasom