Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Mérlegen az őszi szezon

Három győri röplabdacsapat szerepel a nemzeti bajnokságban. A Széchenyi SE férfiegyüttese az NB I-ben, míg a Győri Dózsa és a Győri Universitas DRC női csapatai pedig az NB II-ben.

Az alábbiakban Farnady Ernő, a városi röplabdaszövetség elnökének segítségével az alakulatok elmúlt fél szezonban mutatott teljesítményét értékeljük.

SZESE: hatodik hely

A Széchenyi SE – miután átvette a Győri RC csapatát – jól szerepelt az elmúlt bajnokságban. A pontvadászatot a 2006/2007-es évadra átszervezték: a csapatokat két csoportba osztották. A győriek talán a jobb alakulatok társaságában játszották le a kétfordulós alapszakaszt, amelyben a hatodik helyet szerezték meg. Tavasszal a másik csoport második négy helyezett csapatával küzdenek az NB I 9–16. helyezéséért. A győri együttes úgy kezdte a szereplését, hogy a három férfiszakosztályt egyesítette. Ez kezdetben jól működött, több rutinos játékosnak köszönhetően nem maradt el a jó eredmény sem. A mostani bajnokság kezdetére azonban kissé megfogyatkozott a játékosállomány.

„A legjobbak átigazoltak olyan csapatokhoz, ahol anyagi juttatásban részesültek. Néhányuknak – főiskolai tanulmányaikat befejezve – munkahelyük nem tette lehetővé azt, hogy részt vegyenek az edzéseken és a mérkőzéseken. A játékosok Oroszi László edző vezetésével mindent megtettek a jó szereplés érdekében. Sajnos azonban olyan sérüléshullám történt a csapat életében, amely a megnyerhető mérkőzéseken csupán a tisztes helytállást tette lehetővé. A szakosztály junioregyüttesét a Jedlik fiúcsapata alkotja, akik Szabados Oszkár vezetésével az ötödik helyet szerezték meg az alapszakaszban."

A bajok ellenére úgy tűnik, a második csoportbeli ellenfelek közül több legyőzhető, ezzel pedig elfogadható végső helyezést érhetnek el a lelkes főiskolás-egyetemista röplabdások. Az egyesület a lehetőségeihez mérten sokat tett azért, hogy biztosítsa a csapat szereplését.

„Kisebb gondot jelent, hogy az önkormányzati támogatás csekély mértékű. A három férfiszakosztály mintegy egymillió forint támogatásban részesült csak, az egyesítés után a Széchenyi SE röplabdaszakosztálya ennek a harmadát kapta meg. Másik fájó probléma a teremgond. A városi egyetemi csarnok építésének utolsó fázisában elfelejtették a röplabdaállványnak készített betonaljzatokat. Ezt azóta sem hozták helyre. Ha a csarnok hátsó részében játszhatnánk a mérkőzéseinket, akkor a néha szépszámú nézőközönség le is ülhetne. Jelenleg a kis tornatermekben a fal mellett állva szurkolhatnak csupán a magyar élcsapatok győri vendégjátékának."

Harmadik helyen

A Győri Dózsa SE női csapata legutóbb az NB II Nyugati csoportjának bajnoka lett. A lila-fehérek az osztályozókon jogot szereztek arra, hogy a legjobbak között szerepeljenek. Mindezt azonban az egyesület sem anyagi, sem személyi feltételei  nem tették lehetővé.

„Ebben a szezonban kissé gyengébben szerepeltek a hölgyek, hiszen a harmadik helyet szerezték meg. A bajnokság elején jobban szerepeltek, de különböző okok miatt több mérkőzést is elveszítettek. Ilyen körülmények között Lesku Ferenc edzőnek nem lesz könnyű még a harmadik hely megtartása sem. Újdonság, hogy a mérkőzéseiket az új, impozáns ikrényi sportcsarnokban rendezik. A juniorgárda az ikrényi lányokra épül. Ők szintén a harmadik helyen várják a bajnokság folytatását. Ferenczy Tamás edző hosszú évek alatt kialakított bázisa ontja magából a jó játékosokat, akik eredményesek is."

Örömök és gondok

A Győri Universitas DRC hasonlóan szerepelt, mint a legutóbbi bajnokságban. Jelenleg a hatodik helyen állnak. Gond és öröm itt is váltja egymást. Játékosok más egyetemekre mennek, szerencsére néhányan pedig Győrbe jönnek tanulni. Így nagyjából az egyensúly megmarad, de az új játékosok csapatba építése időbe telik.

„A régi játékosok közül többen az egyetemi és főiskolai tanulmányaikat nehezen tudják összeegyeztetni a sporttal. Edzőként remélem, lassan belerázódnak a főiskolai életbe és továbbra is lelkesen tudnak röplabdázni. A felnőttcsapatban csupán három nem juniorkorú játékos szerepel. Így minden lehetőség adott, hogy a rutinszerzés után jobb helyezést érjenek el. A juniorbajnokságban az ötödikek vagyunk."
Országos bajnokságban is jól szerepeltek az egyesületek utánpótláscsapatai. A serdülők között a Széchenyi SE fiú- és a Győri Universitas DRC lánycsapata továbbjutott a területi döntők után. A gyermek korosztályban a Győri Röplabda Club fiúcsapata és a Győri Dózsa-Ikrény lányegyüttese is tovább folytathatja szereplését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte a győzelem

A fertõszéplaki Fekete Imre lett a Tippmester heti nyertese. A… Tovább olvasom