Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Mérlegen a megyei III. osztály: minden fordulóban volt kiállítás

A győri csoportban csoportban 13 Győr környéki település csapata szerepel, amelyek között a Sokorópátka együttese veretlenül, 9 pontos előnnyel végzett az élen.
A dobogó további helyeiért még három együttes küzdhet, akik 20 pont feletti eredményt produkáltak az ősszel.

A középmezőnyt hat olyan csapat alkotja, amelyek között csupán hat pont a különbség, tehát tavasszal adott a lehetőség egy-egy győzelemmel előrelépni. Az egykor szebb napokat megélt veszprémvarsányi labdarúgás most mélypontján van, mert a csapat 12 mérkőzésen nyeretlen maradt, hazai környezetben és vendégségben is csupán egy-egy döntetlent ért el és mindössze hat alkalommal sikerült az ellenfél hálójába betalálni.

A többi csapat sem dicsekedhet ebben a csoportban a góllövéssel, mert a 78 mérkőzésen rúgott 345 találat csak 4,4-es átlagnak felel meg mérkőzésenként. A 78 találkozó 15 százaléka végződött döntetlenre, míg 85 százalékban eldőlt a három pont sorsa. A megszerzett 222 pontból 105 került a hazai eredmények után a csapatokhoz, míg 117 pont a vendégeket illette, ebben kicsit torzít, hogy a Sokorópátka minden mérkőzését idegenben játszotta.

Az őszi idényben nem volt egyetlen forduló sem, hogy ne történt volna kiállítás. A játékvezetők a felnőtteknél 39, a tartalékoknál 22 alkalommal alkalmazták ezt a büntetést, a tizedik fordulóban hétszer is villant a piros lap. Ebben a csoportban a kiállítások közel hetven százaléka a játékvezetők inzultálása miatt történt. Ez a büntetési tétel a megyei első és másodosztályban alig haladta meg a hatvan százalékot.

Sokorópátkán edző nélkül is példát adtak arról, hogyan lehet egy községben összefogással eredményt felmutatni. Olyan előnyre tettek szert, amelyet tavasszal csak őrizni kell és meglesz a kitűzött cél. Győrságon a négy döntetlen miatt magas a vesztett pontok aránya, így csak az üldözői feladat jut számukra. Gyömöre az ellentét, mert nem játszottak döntetlenre, viszont négy vereség sorakozik a nevük mellett. Csikvánd ezúttal megelőzte a környékbeli községek, Gyarmat és Szerecseny csapatát.

A Nyalka vezeti azt a középmezőnyt, amelyből még néhányan beleszólhatnak a dobogós helyezések eldöntésébe. A Győrasszonyfa csatárai rúgták a második legtöbb gólt (34), amiben közrejátszott természetesen, hogy ők érték el a mezőnyben az egyik két számjegyű (10–0) győzelmet. Tényőn érdemes lenne felcserélni a pályaválasztói jogot, mert vendégként háromszor annyi pontot szereztek, mint hazai pályán. Egyébként ők állnak a tabella közepén 50 százalékos teljesítménnyel és elmondhatják: hat előttem, hat utánam.

A Bakonyszentlászló játékosai nem voltak babonásak, amikor 13-at rúgtak a Tényőnek, de ez is kevés volt a tabella első felébe való felzárkózáshoz. A Pázmándfalu mindössze négy pontot szerzett hazai pályán, kilencet viszont vendégként, ahol a rúgott góljaikat is megduplázták.

Az Écs eredményeiről mindent elmond, hogy a hat hazai mérkőzésen egyetlen alkalommal sem sikerült nyerni, a két szerény döntetlen kevés lesz a végelszámoláskor. A sereghajtó Veszprémvarsány régen produkált ilyen gyenge idényt, lesz dolga a vezetésnek a téli holt szezonban, hogy felrázza a társaságot.

A bajnokság legjei:

Legtöbb győzelem: 11, Sokorópátka.
Legkevesebb győzelem: 0, Veszprémvarsány.
Legtöbb rúgott gól: 44, Sokorópátka.
Legtöbb kapott gól: 50, Veszprémvarsány.
Legtöbb döntetlen: 4, Győrság.
Hazai eredmények alapján: 1. Csikvánd.
Idegenbeli eredmények alapján: 1. Sokorópátka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr lett a csillagsakk megyei központja

Polgár László fejlesztette ki a szórakoztató csillagsakkot. A különleges, gyorsan tanulható családi… Tovább olvasom