Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Meoni halála megrázta a Dakar-rali egész mezőnyét

A versenyzőtársak semmit sem tudtak arról, mi történt Meonival, úgy hajtották végig a szakaszt, ahogyan az eddigi napokon. Meoni emléke előtt tisztelegve a motorosok szerdán nem versenyeznek.
Fabrizio Meoni
Marc Coma érte el a legjobb időeredményt, de a szelektív szakasz céljához érve ennek már egyáltalán nem tudott örülni. A versenyigazgató, Patrick Zaniroli ugyanis ott közölte a tragikus hírt az éllovasokkal, akiket természetesen sokkoltak a hallottak. A motorosok konvojban indultak el a kiffai tábor felé, és őket látva a rendezők úgy döntöttek: pszichológiai okokból a többieknek majd csak a hosszú összekötő szakasz megtétele után, Kiffában mondják el, mi történt.

"Teljesen hétköznapi esés volt, senki sem gondolta, hogy ekkora baj lesz belőle - mondta Zaniroli, aki természetesen az elsők között ért oda a helyszínre. - Fabrizióval nem voltunk barátok, de elismertem a tudását, szerintem is ő volt a Dakar-mezőny egyik legismertebb és legelismertebb alakja."

A táborba érve félreterelték a gyári KTM-eseket. Egytől egyig zokogva szálltak le a motorról, csoda, hogy egyáltalán el tudtak jönni idáig. Egymás nyakába borulva sírtak - még Sainct balesetét sem tudták igazán feldolgozni, és most itt az újabb tragédia.

A csapat félrevonult, hogy a folytatásról beszéljen - a vezetőség teljes mértékben a versenyzőkre bízta a döntést.

Időközben a szervezők úgy határoztak, hogy Meoni emléke előtt tisztelegve a motorosok szerdán nem versenyeznek, mindannyiukat repülővel szállítják Bamakóba.

A legutolsó diagnózis szerint Meoni halálát nyakcsigolyatörés okozta.

A Dakar egész mezőnyét megrázta Fabrizio Meoni halála

A motorosok ezért a szerdai szakaszon nem kívántak versenyezni, s a szervezők ezt tiszteletben tartva számukra törölték a szakaszt.

A versenybizottság 22 órakor hozta nyilvánosságra azt a döntését, miszerint (a 2005-ös Barcelona-Dakar Rallye-n már másodszor) törlik a szakaszt.

A Kiffa és Bamako közötti 12. etapot tehát nem "lábon", hanem repülővel teszik meg a motorosok.

Az autósok és a kamionosok versenye nem változik!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merész álmok Egyházasfalun

Veretlenül, őszi bajnokként zárta a szezont Egyházasfalu csapata. Tovább olvasom