Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Menet közben is tanulni kell a játékot

Labdarúgás - Kozma Mihály, a győri Duna Takarék ETO futsalcsapatának szakmai igazgatója elégedett az együttes eddigi felkészülésével.

A szövetségi kapitányként is dolgozó szakember bízik benne, hogy aranyérmes lesz a győri csapat.

Közel egy hónapja tart az élvonalbeli Duna Takarék ETO futsalcsapatának felkészülése. A győri együttes nemrég csatlakozott az ETO nagy családjához, szakmai igazgatónak a jelenlegi szövetségi kapitányt, Kozma Mihályt kérték fel, s a keret is alaposan megerősödött, több válogatott futsalos érkezett a Rába partjára.


– Elégedett a győri csapat eddigi felkészülésével? – kérdeztük a szakembert.

– Pontosan harmadik hete kezdtük el a közös munkát, az erőnléti rész első fele már be is fejeződött. Minden reggel az ETO Parkban, a konditeremben kezdtünk, délután pedig a taktikai elemek gyakorlását végeztük. Volt olyan nap is, amikor harmadik, taktika jellegű videós elemzést is beiktattunk, ahol kiértékeltük, mit csináltunk eddig jól vagy kevésbé jól. A futsal törvényszerűségeit meg kell tanítani a játékosoknak, a döntéseket ugyanis nekik kell meghozni a pályán. Még sokat kell tanulnunk, de eddig úgy érzem, nagyon jó úton haladunk.


– Az amúgy is erős győri kerethez nemrég két újabb válogatott, Madarász János és Tóth Szabolcs csatlakozott, igaz, ők sérülésből lábadoznak. Eldőlt már a sorsuk?

– Régi klubjukkal, a Székelyudvarhellyel úgy tudom, mindenben megegyezett az ETO, tehát számíthatunk rájuk a jövőben, bár rehabilitációjuk elég lassú, s a szeptemberi bajnoki rajton még valószínűleg nem lehetnek ott.

A győri Harnisch Ákos a magyar futsal egyik legnagyobb reménysége.
A győri Harnisch Ákos a magyar futsal egyik legnagyobb reménysége.

– Sérülése ellenére viszont talán ott lehet a rajtnál Lódi Tamás, akit úgy tudjuk, műteni is kell.

– Tamásnál visszatérő probléma ez a lágyéksérv, amit mindenképp operálni kell. Egy új eljárásnak köszönhetően azonban gyors gyógyulást ígérnek az orvosok, így rá talán már számíthatunk az első bajnoki találkozón.


– Sok új játékos is érkezett Győrbe, nem okozott ez feszültséget?

– Semmi problémát nem okozott a váltás. Több baráti kapcsolat is kialakult a keret új és régi tagjai között. A régebbi játékosok tudják, hogy az újonnan érkezők nélkül nem lehet komoly eredményt elérni, az újak pedig világosan látják, hogy egymaguk nem tudnak bajnokságot nyerni, céljaik eléréséhez futsalosaink egymásra vannak utalva.


– Ha már a célt, vagyis a bajnoki elsőséget említi, mint szövetségi kapitány ön ismeri legjobban az egész mezőnyt. Mennyire lesz nehéz feladat megszerezni az aranyérmet?

– Nyilván mint minden sportágban, itt is sok minden előfordulhat, bármi közbejöhet. Előre senkinek, nekünk sem adják oda az aranyérmet, nagyon meg kell érte küzdenünk. Nekünk menet közben is tanulnunk kell, igazából télre kell olyan szintet elérni, hogy tudjuk mindazt, amivel bajnokságot is nyerhetünk.


– A konkurencia is készül, a bajnokcsapathoz brazil játékosok érkeztek...

– Kétségkívül jelenleg a Berettyóújfalu a legerősebb hazai futsalcsapat. Ő volt a bajnok és még erősített is. Persze nemcsak vele, azzal a Cső-Mon-
tage-zsal is meg kell küzdenünk, amely volt válogatott játékosokat igazolt, de akár említhetném az egyre erősödő Ferencvárost is.


– Megszokta új állomáshelyét?

– Győrben kiválóak a munkakörülmények és játékosaink is mintaszerűen állnak a feladataikhoz. Kell ennél több egy edzőnek?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrújfalui ezüst: Büntetők döntöttek

A megyei II. osztályú Győrújfalu csapata második alkalommal vendégeskedett a németországi… Tovább olvasom