Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Menesztették Csank Jánost

A soproni futballklub vezetősége szerződést bontott az edző Csank Jánossal. Az új edző Selymes Tibor lett.

Csank János
A klub többségi tulajdonosa a megyei rangadót követően megköszönte Csank János mesteredzőnek eddigi soproni munkáját. A volt szövetségi kapitány nem töltheti ki 2006. május végéig szóló megállapodását. Vízer László Máriusz az edzői kispadon most debütáló Selymes Tibort kérte fel a szakvezetői teendők ellátására.

Az együttműködés véglegesítésére az őszi szezon végén kerülhet sor abban az esetben, ha a Selymes Tibor–Szántó Csaba edzőpáros által dirigált alakulat a stabilizálja helyét a középmezőnyben.


A válásról Csank János a következőket mondta: „Sajnos a csapatépítésre nyáron rendelkezésre álló rövid idő miatt nem tudtunk eredményesebbek lenni. Ilyen helyzetben a legkézenfekvőbb az edzőt elővenni. Bevallom, nem éreztem az ETO-meccs előtt ennek az előjelét, de ebben a szakmában ez benne van. Bár velem, pályafutásom során most fordult elő először. Reméltem, hogy kicsit több lesz a türelem, de ettől függetlenül nincs bennem tüske senkivel szemben sem, korrekt vezetőket és labdarúgókat ismertem meg Sopronban. Sok volt a balszerencsés momentum az itt töltött időszak alatt, szinte minden mérkőzésen megsérült valaki. Most pedig, amikor kicsit kezdtünk előrelépni, akkor jöttek az igazán erős ellenfelek, az élcsapatok. A válás is korrekt körülmények között történt, a szerződésemet közös megegyezéssel írásban is felbontottuk. Sajnálom, hogy a jövőben már csak szurkolni tudok az FC Sopron együttesének, amelynél egyébként minden szempontból jól éreztem magam."

Selymes Tibor
Az új szakvezető, Selymes Tibor 35 éves, 1970-ben született Székelyföldön, Hargita megyében. A magyar fiatalember Brassóban kezdte a pályafutását, majd tehetségére felfigyelve 1990-ben igazolta le a Dinamo Bukarest csapata. Innen lett román válogatott játékos, ahol összesen 49 alkalommal lépett pályára olyan játékostársakkal, mit Hagi, Popescu, Lupescu, Munteanu, Dumitrescu. A ’94-es vb-n, a ’96-os Európa-bajnokságon és a 1998-as világbajnokságon szereplő román válogatott alapembere volt, 1993-tól a belga élvonalban játszott a Cercle Brugge, az Anderlecht, majd a Standard Ličge csapataiban, összesen 184 első osztályú mérkőzésen lépett pályára. 2001-ben az akkor még első osztályú Haladás igazolta le, majd két évet töltött Debrecenben a Loki csapatában. Játékos-pályafutását tavaly Cipruson, az AEL Limasszolban fejezte be. A jelenleg

UEFA A licenccel rendelkező szakvezető – a pro licences tanfolyamot idén kezdi el – első élvonalbeli edzői megbízatása az FC Sopron irányítása.
Az új szakvezető a klub internetes oldalán a következőket nyilatkozta a szék-, illetve kispadfoglalójában: „Óriási kihívás számomra a soproni csapat irányítása. A rám bízott feladatnak igyekszem maximálisan megfelelni, de ez csak úgy sikerülhet, ha a csapat is partner lesz ebben. A legfontosabb a futballban a nézők kiszolgálása, tapasztalataim szerint Sopronban szeretik a focit, jó közönség van, persze ez, mint minden csapatnál, eredményfüggő. A csapat jelenlegi helyezése, úgy gondolom, nincs szinkronban a képességekkel. Sok munkával elindulunk felfelé a tabellán."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységben az erő?

Egyesült a Győri RC Jedlik és a Széchenyi ESE férfiszakosztálya. A csapat az első osztályba nevezett… Tovább olvasom