Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Méltatlan vita a Puskás név használatáról

Megkérdőjelezhető módon vették rá a jelenleg magatehetetlen beteg labdarúgó-legenda, Puskás Ferenc idős feleségét az együttműködésre a Real Madrid budapesti mérkőzésének szervezői. Ez derül ki a HVG csütörtöki számából.
Hetek óta rossz hangulatú vita folyik a 78 éves, az Alzheimer-kórhoz hasonlatos súlyos idegrendszeri megbetegedése miatt gyakorlatilag vegetáló Puskás Ferenc nevének használatáról. A jó ízlés határait súroló vita fő kérdése: a beteg Puskás, illetve az őt kezelő Kútvölgyi Kórházzal több millió forintos elszámolási vitában álló családja mit kap a Magyarország-védjegynek számító név konzumálásáért? A család egyelőre mindenesetre bízik a szervezők olykor egymásnak ellentmondó ígéreteiben, de papírjuk mindössze egymillió forintról, továbbá arról van, hogy a TrendSport állja az exsportoló gyógykezelésének a társadalombiztosítás (tb) által nem fedezett, "ténylegesen indokolt" költségeit. (A mérkőzést a TrendSport Sportszervező, Reklám és Marketing Szolgáltató Kft., illetve a Demján Sándor üzletember nevével fémjelzett TriGránit Rt. szervezi.)

Megállapodás közérdekű kötelezettségvállalásról címmel írt alá szerződést június 27-én az idén tavasszal alakult TrendSport nevében Erdős László ügyvezető-társtulajdonos és Puskás Ferencné. A 73 éves asszonyt az aggodalom motiválta: pár nappal korábban a család egyik ismerősétől tudta meg, hogy a Kórház több millió forintot követel férje ápolásáért.

Bonyolítja a helyzetet, hogy nem egyértelmű, kinek van joga rendelkezni a Puskás névről. Öcsi bácsi ugyanis jogilag cselekvőképes, nem áll gondnokság alatt, de - s ezt környezetében, illetve egészségügyi berkekben egybehangzóan elismerik - nincs abban az állapotban, hogy ügyeiről felelősen rendelkezni tudjon.

A TrendSporttal kötött szerződés érvénytelensége ugyanakkor nem merül fel, a megállapodást ugyanis elővigyázatosan fogalmazták: Puskásné gyakorlatilag csak tudomásul veszi, hogy a gála szervezője egy Puskás és a realosok által dedikált labda árveréséből befolyó összeget, legkevesebb egymillió forintot szán férjének. Több bevételre nincs garancia.

hvg.hu/hirado.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holnap játssza története első UEFA Kupa-mérkőzését a Sopron

Csütörtökön 20:30 órától a Városi Stadionban játssza története első UEFA Kupa-mérkőzését az FC… Tovább olvasom