Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Mellbe rúgták a partjelzőt Ikrényben

A véndég úrkútiak 15-ös számú játékosa a levegőbe felugorva páros lábbal az asszisztens mellébe ugrott.

Ez az ősz is jól kezdődik, mondhatná az egyszerű szurkoló, aki kilátogatott a vasárnap délutáni Ikrény–Úrkút országos Magyar Kupa-mérkőzésre.

A hazai kiscsapat esélye növekedett azzal, amikor a 7. percben a játékvezető megsértéséért kiállították a Veszprém megyei I. o. csapat egyik játékosát. Az Ikrény kétgólos vezetésre tett szert a szünetig, amely az eső miatt jó félóráig tartott.

A hosszú pihenő valószínű, nem tett jót a vendégcsapat játékosainak. Egy büntetőből szépíteni tudtak, majd a harmadik ikrényi gólt követően elszabadultak az indulatok. Előbb csak reklamáltak, ami újabb piros lapot eredményezett az egyik labdarúgó számára, majd azt követően a vendégcsapat 15-ös számú játékosa a levegőbe felugorva páros lábbal az asszisztens mellébe ugrott. Mintha horrorfilm lett volna... Egy másik játékos a „partjelző" haját cibálta meg, majd a rendezők hathatós közreműködésével lecsillapodtak a kedélyek.

A játékvezető 3–1 es állásnál a 74. percben lefújta a mérkőzést.
A találkozó után a helyszínre érkező rendőröknél a mellkasán a stopli nyomait viselő Csejtei Zsolt asszisztens feljelentést tett könnyű testi sértés miatt.

Bukta Ferenc, az Ikrény elnöke: „Hosszú pályafutásom alatt ilyen vezetői magatartással, mint ami az ellenfélnél tapasztalható volt a mérkőzés alatt és után, még nem találkoztam. Szerintem ennek következménye volt a történt sportszerűtlenség is."

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. lgyg 2011. augusztus 16. 18:12
  „Az Úrkút SK pályán kívül sem sportszerűbb mint Ikrényben volt. A vezetőség először megpróbálta otthon agyonhallgatni a történteket, aztán amikor a helyi online újságokban megjelentek a Kisalföldre meg az Ikrény honlapjára hivatkozó tudósítások, akkor siránkozni kezdtek, hogy milyen elfogultan írnak róluk. Érdemes elolvasni a nyilatkozataikat!
  http://kristalyvolgy.kapuja.hu/news.php?readmore=1819
  http://urkut.kapuja.hu/news.php?readmore=130
  http://naplo-online.hu/sport-futball/20110812_nem_volt_karate?FullComment=true#comments”
 • 33. rejna 2011. augusztus 11. 13:32
  „10 bíróból 9 megérdemelné h mellbe rúgják!a srác megcsinálta..és???”
 • 32. sporizoli 2011. augusztus 10. 22:10
  „29. focci! Eszem ágában sincs fölényeskednem a játékosok felett,hisz többségünknek nem az a célja...Amúgy a pályán nőttem fel és szinte 15 évet lefutbaloztam mielőtt játékvezető lettem.Ha jól értelmezted,leírtam,hogy nem vagyok hibátlan,mert olyan nincs is.De én legalább elismerem.Ha olyan nagy szakértője vagy a focinak,akkor tudnod kell,hogy vannak nagyon nagy szabályismereti problémával küzdő játekosok,és akárhogy is nézzük nem utolsó szempont.Mert az amúgy született tehetségü játékos,mikor hatalmas bombát akaszt az ellenfél kapujába és megszólal a duda,mert hiába a bravúr de valami szabálytalanság okán érvénytelen,le akarja tépni a fejed...pedig Te azért vagy ott,hogy ezt a döntést bevállald,mert ez a helyes ítélet...mert ugye ott van egy ellenfél csapata is,akiket nem kicsit sulytanál egy érvénytelen góllal,főleg ha ezen múlik a 3 pont sorsa.És itt a lényeg,ki is verjen orba?Mert valakinek nem tetszik a döntésed(tisztelet a kivételnek) Néha jön,hogy igaza van spori...jogos,de valjuk meg öszintén ez a ritkább eset. És mégegyszer: nem vagyunk hibátlanok,de mi a focit nem irányítjuk,hanem szolgáljuk alázattal,tudásunk legjavát adva...És egyértelmü hogy másképpen látjuk a dolgokat mindannyian...”
 • 31. Tudós-1 2011. augusztus 09. 07:36
  „Tisztelt hozzászólók!
  Többen "vetítenek" és elbeszélnek a dolgok mellett! Majdhogynem felmentenék a súlyosan sportszerűtlenkedő, testi sértést elkövetőt és a hajhuzogató társát. Mivel ott voltam a mérkőzésen, s eléggé a közelemben történtek az események, azért írtam azt amit.
  ..."Rendet kell tenni a labdarúgópályákon!
  Az ilyen események elkövetőit örökre el kell(ene) tiltani a sporttól!
  Persze mindennek ok, okozati összefüggései vannak. De idáig nem lehet elmenni egy sportolónak!
  A mutogató asszisztens remélhetően tanult az eseményekből, ugyanis az Őt ért atrocitás ezért következett be!"
  Ebből kiderül, hogy elítélendő a "sportolók" cselekedete a törvény szigorával. De írtam az asszisztens szerepéről, megelőző magatartásáról, melyet a sportszerűtlenkedők nem bírtak elviselni. Így van egyben az összkép. Azaz ok és okozat volt a sajnálatos esemény megtörténte előtt. Én mindkét játékost örökre eltiltanám, mivel Ők járultak hozzá a mérkőzés lefújásához. De az asszisztensnek ajánlom, hogy nézzen tükörbe, s jegyezze meg egy alacsonyabb osztályban sem nyerő a föléányeskedés, mert itt nem NB.III.-as tudásu és IQ szintű - tisztelet a kívétel - játékosok vannak többnyire.
  A felhozott - DA.; AT; NA - példa pedig ragadós a játékvezetők körében. Ezen sürgősen változtatni kell. Itt az érintetteknek van nagy szerepe és felelőssége, mivel vezetői a játékvezetői társadalomnak!”
 • 30. ACSA 2011. augusztus 08. 23:12
  „A Dubravvicky teamról csak annyit,hogy nemzetközi szégyent hoztak a játékvezetésre egy gálamérkőzésen!!!/Eto-Bayern all star gala/-Breitner úr sem állt messze tőle ,hogy balhét csináljon miattuk!”
 • 29. Star-Spangled 2011. augusztus 08. 22:21
  „#29 focci! Pl a nagy focistakbol lesz a legrosszabb edzo!!!! Az vajon miert van???
  Gondolom a biro is imadja a focit,a konyvbol meg jobban erti mint te meg en!!!!!! A BL focikat sem volt starok
  vezetik! A 15-os egy majom es kesz!!!!”
 • 28. focci 2011. augusztus 08. 21:56
  „sporizoli

  A játékvezetők kb. 70 %-a nem rúgott labdába életében. Ha jól megtanulod a szabályokat, és futni is tudsz, és rendesen .... a Dubraviczky team ..... lehetsz játékvezető magasabb szinten is de a focihoz nem lesz fogalmatok soha, könyvből ezt nem lehet megtanulni. A játékvezetők egoja sok falusi sztárét magasan veri. Érinthetetlenek, tévedhetetlenek, hibátlanok vagytok magatok szerint. A kedves ellenőreitek pedig mindig megvédenek benneteket és amit ti a jegyzőkönyvbe leírtok az mindig igaz. Természetesen vannak kivételek <moderálva..>”
 • 27. Frenky99 2011. augusztus 08. 21:34
  „Patriot, ezt bekéne keretezni :D hatalmas szöveg, be...ok a röhögéstől és méghozzá teljesen jogos is!! :DDDDD

  "Régóta mondom a megyei bajnokságokban le kéne szereltetni a kapukat, így a góllövés terhe nélkül a falvak fiatalja nyugodtan rugdoshatnák egymást kilencven percen keresztül.
  Az alkoholmámorban úszó közönség meg vidáman kergethetné a bírókat, mert nem vonná el a figyelmüket a káromkodásról és a köpködésről az a néhány másodpercnyi gólöröm."”
 • 26. Star-Spangled 2011. augusztus 08. 21:27
  „"konnyu testi sertes"!!!!! Milyen vaker ez is!!!!! Itt nem errol van szo!!!!!!”
 • 25. Dwatson 2011. augusztus 08. 21:19
  „El kellene dönteni hogy szükség van-e ilyen játékosokra,ha igen,akkor nincs tenni való,ha nem,akkor meg kell szabadulni tőle-végleg! Ha egy 1. osztályú játékos felmegy a pályára akkor annak tudnia kell hogy ezzel elfogadta a játékszabályokat,többek közt azt hogy a játékvezető a főnök a pályán,az a gól amit megad,az a szabálytalanság amit lefúj,az megy le a pályáról akit leküld,még reklamálni sem szabad,nem hogy megütni,megrúgni,legfeljebb ha nem elégedett a játékvezetéssel akkor panaszt lehet tenni,meg lehet óvni a meccset!
  A klubot is meg kell büntetni,legalább annyira hogy ne érje meg neki garázda elemeket pályára léptetni!(kizárni a bajnokságból) Egy 1. osztályú csapat válogathat(na) a játékosok között.”
 • 24. Star-Spangled 2011. augusztus 08. 21:08
  „A magyaroknak MEG KELL tanulni viselkedni es focizni! Ilyen egyszeru!!!!!”
 • 23. sporizoli 2011. augusztus 08. 20:49
  „Szivesen kitöltetnék a csapatokkal egy szabályismereti tesztet. lennének érdekes eredmények az tuti...Sokszor olyan idióta dolgokat mondanak és reklamálnak,hogy nem hiszem el.Olyan szabályokat vélnek tudni,amik soha nem is léteztek,esetleg gyerekkorukban a grundon egymás között kitalálták,vagy megálmodták. Egyik kedvencem az "utolsó ember volt, állítsd ki te ba..m...! Az hogy esetleg a saját térfelének oldalvonalánál volt,és esélye sem volt megszerezni a játékszert nem számít...A lényeg,hogy a törzsszurkoló Pistabá beüvölt és ez elég a nagytudású játékosállománynak hogy letámadják a sporit egy elmaradt kiállításért. Egy példa a sok közül,de van pár sztorim a tarsolyomban a hosszú évek alatt... Egy játékvezető szemszögéből! És elismerem mi is tévedhetünk,bár az a játékos vesse rám az első követ,aki igazat tudna tenni a másodperc töredrésze alatt úgy hogy az mindenkinek tetszen. Pedig elhihetik kedves futbalisták,vezetők és szurkolók,hogy a Dubraviczky team által felállított követelményeknek nem sokan tudnának megfelelni...De elnökünket idézve nyitva áll az ajtó.Bármely csapat 3 tagját leteszteljük 3 játékvezetővel mind fizikálisan,mind szellemileg...Várjuk tehát a vállalkozó kedvü csapatokat...”
 • 22. Cantona7 2011. augusztus 08. 20:45
  „ÚRKUTI NEM LENNÉK SOHA LENNÉK INKÁBB CSANAKI LÁLÁLÁLÁLÁLÁLÁLÁLÁLÁ!!!!!Az itt a helyzet hogy a "nagy" megye 1es bajnok eljött nagy arccal hogy majd laza ötöst gurítanak aztán visszanyalt a fagyi:)3.gólt már nem tudták megemészteni aztán tettek amit tettek!Lehet szépen is veszíteni!!Ők nem tudnak és sírva mentek haza!!Játékosokat eltiltani csapatot kizárni a talpal repülő emberkét meg szépen megbüntetni testi sértésért!!!Azért azt is megemlíteném hogy volt 1-2 Úrkuti játékos aki sportszerű volt és az öltözőbe zavarta a csapattársait!!Neki(k) RESPECT!!!!”
 • 21. Dr.Lang 2011. augusztus 08. 20:36
  „A jatekvezeto is legyen kozszolgalatot ellato szemely, akarcsak a tanar. Aztan akkor ki lehet merni a buntetest a rugdalozoknak. Plane ilyen falusi meccsekre sok ember csak azert megy ki hogy szidhassa a birot. Otthon meg <moderálva> fel az asszonytol ;-)”
 • 20. Star-Spangled 2011. augusztus 08. 20:26
  „Olvasva a sok "szakember" hozzaszolasat,kiderul,hogy a partjelzo a hibas!!!!!! Van itt valaki akinek van lila
  elkepzelese,hogy ez a focistanak nevezett nulla,mit kapna egy normalis orszagban?????????????
  Focit csak a homokozoba latna!!!!!! Igen a biro vezesse ugy a merkozest mintha BL lenne!!!! Mi abban a baj??”
 • 19. Patriot 2011. augusztus 08. 20:20
  „Régóta mondom a megyei bajnokságokban le kéne szereltetni a kapukat, így a góllövés terhe nélkül a falvak fiatalja nyugodtan rugdoshatnák egymást kilencven percen keresztül.
  Az alkoholmámorban úszó közönség meg vidáman kergethetné a bírókat, mert nem vonná el a figyelmüket a káromkodásról és a köpködésről az a néhány másodpercnyi gólöröm.”
 • 18. bianconeri566 2011. augusztus 08. 19:35
  „hát én megyei II-ben focizom, de ott elmegy 30 rongy egy ifi- és nagymeccsre..”
 • 17. IV.Béla 2011. augusztus 08. 19:24
  „Kicsit az éppen aktuális bíró szemszögéből: a gond ott van, hogy egy amatőr, megye akárhányas meccsen a játékosok BL-szintű bíráskodást várnak el. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok játékos csak úgy gondolja, hogy ő tudja a szabályokat, ami lehet, hogy igaz is, csak éppen az a szabály 10 éve nincs már érvényben. Ezek közül a kedvencem a lesszabály (mi a tétlen sem, mi az egyvonal), amit még mindig nem képesek értelmezni a focisták. De mit is várunk, amikor a BL-meccseket is közvetítő, neves kommentátorok is csak körvonalakban ismerik a szabályokat, de amiket elmondanak (sok esetben baromi rosszul), azt az egész fuballtársadalom szentírásnak veszi.”
 • 16. zeta62 2011. augusztus 08. 18:58
  „12. Falcmen 2011.08.08. 15:13

  Írd már meg nekem, mennyi is az a "több 10ezer forintért..." konkrétan? Én nem nagyon találtam ilyen összegeket a neten, CSAK az NB 1-ben, ott is csak a játékvezetőnek...
  Ha igaz, amit írsz, holnap levizsgázok [:D], de erős a gyanúm, hogy "kamandusz duma" az egész...”
 • 15. Star-Spangled 2011. augusztus 08. 18:45
  „"Valtoznak a szabalyok" es ezert verni kell a birokat??????? Ez nagyon egy suket vaker,cimbi!!!!!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidi-mázli, Fradi-blama: ez történt az NBI 4. fordulójában

Péntektől vasárnapig játszanak meccseket a labdarúgó NBI-ben. Ez történt eddig a 4. fordulóban. Tovább olvasom