Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 19°C Még több cikk.

Megyeifoci: csatárt játszott a fia mellett

Győztes meccsen együtt léphetett pályára a dunaszegi U21-es csapatban apa és fia.
Pálinger Csaba és Dávid. Csaba a felnőttgárda edzője, ráadásul gólt is rúgott az ifimeccsen, „Mindkettőnk számára örök élmény, hogy együtt lehettünk a pályán" – mondta.

„Megígértem a fiamnak, hogy egyszer egy csapatban lépünk majd pályára: sikerült tartani a szavamat" – mondta Pálinger Csaba, a dunaszegi megyei másodosztályú csapat edzője. Vasárnap az U21-es csapatban lépett pályára, a 79. percben állt be. Addigra négy perce már a fia, Dávid is az ellenfél kapuját rohamozta a Győrzámoly ellen 5–0-ra vezető hazaiaknál. A túlkoros apának – ha már „lehetőséget kapott" – tíz perc is elég volt: a dunaszegiek utolsó, hatodik gólját ő szerezte.„Mindkettőnk számára örök élmény volt, hogy együtt lehettünk a pályán, ráadásul egymás mellett, csatárként. A mérkőzés végén közös fotó is készült" – mondta Pálinger Csaba.

Aztán így folytatta: „Három évvel ezelőtt tettem ezt az ígéretet Dávidnak, akkor a mecséri csapat edzője voltam. Mindig jött velem az edzésekre, de – fiatal kora miatt – még nem játszhatott a csapatban. Aztán a sors úgy hozta, hogy Dunaszegre kerültem – s jött velem ő is. Mivel vasárnap több hiányzónk is volt mindkét csapatban, úgy éreztem, nem veszem el senkitől a lehetőséget, s eljött az én pillanatom: megkértem az ificsapat edzőjét, Nagy Tamást, hogy a mérkőzés végén hadd lépjek én is pályára. Így megtartottam az ígéretemet, s ezzel együtt egy nagy álmom is teljesült."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi sport: a 23. széchenyis siker

Negyvennegyedik alkalommal rendezték meg a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat. Tovább olvasom