Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Megyei rangadó gól nélkül

Gól nélküli döntetlent és alacsony színvonalú játékot hozott a megyei rangadó a Borsodi Liga labdarúgó-bajnokságban. A Győri ETO FC ezzel az egy ponttal búcsúzott szurkolóitól, míg a Matáv Sopron stabilizálta helyét az alsóház első helyén.

A szünetben a klub vezetői köszöntötték a húsz esztendővel ezelőtt aranyérmet nyert bajnokcsapat tagjait.

Tudósításunk:

ETO: Sebők 3 – Böjte 3, Stark 3, Dienes 3 – Bognár 2 (Mracskó 2, 58. p), Farkas B. 3, Szanyó 3, Golovic 2 (Erős, 80. p), Károlyi 2 – Nicsenko 2, Semenik 2 (Weitner, 64. p). Edző: Tamási Zsolt.
Matáv: Farkas B. 3 – Vincze 3, Szabados 3, Prazenica 2 (Perger 2, 53. p) – Orabinec 3, Csiszár 2, Fehér 2, Somogyi 3, Tóth I. 0 (Horváth R. 2, 25. p) – Sira 2, Tóth M. 2 (Javrujan, 86.). Edző: Bognár György.
Sárga lap: Bognár (9. p), Golovic (32. p), Horváth R. (34. p), Orabinec (35. p), Fehér (54. p), Stark (67. p), Sira (67. p), Csiszár (79. p).
Szögletarány: 5:2 (1:1).
Egyperces gyászszünettel kezdődött a találkozó a közelmúltban elhunyt Kubala László és Kovács József emlékére.
42. p: Orabinec vezette befelé a labdát a jobb oldalról, majd Sirához játszott, aki a tizenhatosnál felpörgette a labdát, majd lágyan centiméterekkel a kapu fölé emelt.
54. p: Károlyi jobb oldalról élesen csavart középre egy szabadrúgást, a veszélyesen szálló labdáról azonban középen mindenki lemaradt.
56. p: Bognár kanyarított középre egy labdát, Semenik nagyszerű fejese a kapu bal oldalába tartott, de Farkas bravúrral szögletre tenyerelte a labdát.
63. p: Jobb oldali győri szögletet követően Farkas csúsztatta meg a labdát, amibe a kapu előtt Nicsenko még beleért, Szabados azonban a gólvonalról kivágta a labdát.
76. p: Orabinec bal oldali beadását Horváth R. alig fejelte mellé.
Zárt védekezésből indított gyors kontrákat ígért Bognár György a találkozó előtt. A hazai oldalon Tamási Zsolt az elmúlt időszakban megszokott taktikával küldte pályára tanítványait.
A soproniaknál a zártság meg is volt, azt azonban jóindulattal sem lehetett volna mondani, hogy villámgyorsan zárkóztak volna fel a támadásokhoz. Így is több volt a gólveszély a Matáv játékában, de az utolsó pillanatokban egy-egy rossz átadás meghiúsított minden lehetőséget. Az ETO játékára jellemző volt, hogy negyvenöt perc alatt mindössze egy kapura rúgás jelezte, nem mondott le a góllövésről a zöld-fehér gárda.
Szünet után fordult a kocka, ezúttal a győriek játszottak gólra törőbben. Előbb Semenik fejesét védte a soproni kapus, majd Farkas Balázs riogatta Farkas Balázst, a Matáv hálóőrének szerencséjére a gólvonalon álló Szabados kisegítette csapattársát.
A hátralévő fél órában igazán említésre méltó esemény nem történt, a két csapat gondosan vigyázott az egy-egy pontra, amit végül meg is szerzett. A rájátszás négy fordulója során mind az ETO, mind a Matáv négy döntetlent ért el, az eredmények alakulásának köszönhetően azonban ez is elegendő volt ahhoz, hogy jövőre is két első osztályú gárdája legyen a megyének.
Verebes József, az ETO egykori edzője: – Nagyon kevés néző volt kinn, amit utólag nem is csodálok. Ez a futball eladhatatlan. Remélem, a későbbiekben ennél sokkal jobb ETO játszik majd a bajnokság élvonalában.
Tamási Zsolt: – Zártan, masszívan védekezett a Matáv, csak nagyon ritkán sikerült feltörnünk a hátsó alakzatát. Az óvatosság mindkét csapat részéről érezhető volt, hiszen az egy pont a biztos bennmaradást jelentette. Rendkívül nehéz év van mögöttünk, remélem, az ügyvezetés mindent megtesz azért, hogy jövőre ne ismétlődjön meg ez a rémálom.
Bognár György: – Igazságos eredmény született, hiszen egyik kapu sem forgott sűrűn veszélyben. Látszott a két együttes játékán, hogy az egy pont stabilizálja jelenlegi helyzetüket, így mindkét oldalon kevés kockázatot vállaltak a játékosok.
Tarsoly Csaba, az ETO tulajdonosa: – A húsz évvel ezelőtti bajnokcsapat, az ünnep és a mai nap szelleméhez méltatlan volt ez a mérkőzés, amiért elnézést kérek a szurkolóktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokcsapat köszöntése

A Győri ETO FC vezetői a szerdai, Matáv Sopron elleni találkozó szünetében köszöntik a húsz évvel… Tovább olvasom