Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Megyei LSZ: egy visszalépés, egy módosítás

Évadnyitó ülést tartott a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége Mosonmagyaróváron, amelyen röviden visszatekintettek az elmúlt esztendőre, másrészt meghatározták a soron következő feladatokat.
Horváth Cs. Attila elnök tájékoztatta a grémiumot a legfrissebb információkról, amelyek a most induló bajnokságokat érintik. Az előzetes nevezésekkel szemben úgy tűnik, hogy már a kezdés előtt lesz visszalépés, hiszen Gyóróból megérkezett a jelzés, játékoshiány miatt nem tudják vállalni még a megyei harmadosztályt sem. Megegyezés született viszont a Veszprém Megyei LSZ elnökségével, miszerint a 2003/2004-es bajnokságban már megyénkben fognak szerepelni az októberi önkormányzati választások időpontjától idecsatolt községek csapatai, a Veszprémvarsány és a Bakonyszentlászló.

Az átigazolási időszak lejártával most folynak az összesítések a több mint ezer átigazolásról, míg a vitás esetek az átigazolási bizottság elé kerülnek. Az új bajnokságok egységesen augusztus 11-én kezdődnek a megyében, és egységesek lesznek a kezdési időpontok is. A kiadott versenykiírás tekintetében egyetlen módosításra került sor, mégpedig a serdülőbajnokság korhatárát módosították, e szerint az elkövetkezendő idényben az 1987. január 1-je után született gyerekek szerepelhetnek.

Felhívta a versenybizottságok figyelmét az elnökség, miszerint a megyei bajnokságokban is be kell tartani az edzők képzettségére vonatkozó előírást (kötelező minimálisan a D licenc), amelyet a versenykiírás is tartalmaz. A bajnoki mérkőzések és a játékvezetők ellenőrzése terén döntés született arról, hogy az első osztályban minden mérkőzésen lesz ellenőr, míg a másodosztályban csoportonként három, a harmadosztályban csoportonként két mérkőzést fognak ellenőrizni a szövetség illetékesei.

Horváth Tamás, a Bozsik II program megyei instruktora beszámolt az elmúlt félév eredményeiről, arról, hogy 79 csapat indult a megyében, és 2335 új igazolású labdarúgó-palántát vettek nyilvántartásba. A korábban meghirdetett támogatások közül nem mindegyik vált valóra, jelenleg csak az ötször kétméteres kapuk elkészítésére ad az MLSZ támogatást, a többi eszköz beszerzésére csak akkor kerülhet sor, ha erről értesítést kapnak az egyesületek. Jó hír viszont, hogy augusztus folyamán megérkeznek majd a labdák, amelyekből minden benevezett egyesület 15 darabot vehet át a megyei szövetségben.

Az ülés második részében a játékvezetés került terítékre, amelynek keretében Kiss Géza, a megyei JB elnöke számolt be az aktuális kérdésekről. A megyei LSZ vezetése szigorúan meghatározta a bizottság feladatát, hatáskörét, amelyet a jövőben rendszeresen ellenőrizni is fog.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyénkből négyen az atlétikai EB-csapatban

A debreceni országos bajnokság után a Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége kijelölte az augusztus… Tovább olvasom