Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Megyei labdarúgás: hat helyett öt csoportban

A hétvégén rajtolnak a megyei alacsonyabb osztályú bajnokságok, összeállításunkban a változásokat, a csoportbeosztásokat tesszük közzé.

A megyei I. osztályból az NB III-ba idén sem került fel csapat. Az Abda és a Pannonhalma viszont kiesett. A helyükre a megyei II. osztály Győri csoportjának két éllovasa, a Kajárpéc és a Tét lépett előre az első osztályba. A tavaly még NB III-as Lipót-Pékség a megyei I. osztályban indul idén, a tavaly megyei I. osztályú Nagyszentjános pedig a megyei III. osztályba lépett vissza.

A megyei I. osztály mezőnye: Győrladamér, Fertőszentmiklós, Győrszemere, Jánossomorja, Kajárpéc, Koroncó, Kapuvár, Lébény, Lipót, Nyúl, Öttevény, Petőháza, Rajka, Szany, Tét, Győr-Ménfőcsanak.

A megyei II. osztályban – ahogy a korábbi években – idén is három csoportra osztották a mezőnyt.

A Győri csoportban folytatja az I. osztályból kiesett Abda és Pannonhalma, valamint két harmadosztályú bajnok, a Sokorópátka és az Ikrény is. A csoportból kiesett a Mindszentpuszta és visszalépett a Vámosszabadi, amely idén nem is indít csapatot egyik osztályban sem.

A megyei II. osztály Győri csoportjának mezőnye: Abda, Bácsa, Táp, Felpéc, Gönyű, Győrszentiván, Győrújfalu, Ikrény, Bajcs, Kóny, Mezőörs, Pannonhalma, Pér, Sokorópátka, Töltéstava, Győrújbarát.

A Mosonmagyaróvári csoport bajnoka, a Hédervár marad a másodosztályban, magasabb osztályból ide nem esett ki együttes. A csoportból viszont a két kieső, a Károlyháza és a Dunasziget helyére a Kimle és a Várbalog érkezik az idei szezonra.

A megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjának mezőnye: Mosonszolnok, Bezenye, Bősárkány, Dunakiliti, Dunaszeg, Enese, Győrsövényház, Győrzámoly, Hédervár, Hegyeshalom, Börcs, Kimle, Máriakálnok, Mosonszentmiklós, Püski, Várbalog.

A Soproni csoportban is volt év közben egy visszalépő, a Fertőrákos; a másik kieső a Vitnyéd lett. Helyükre a harmadosztály Csornai és Kapuvári csoportjának bajnoka, a Rábaszentandrás és a Nagycenk érkezett. Az I. osztályból nem esett ki a Soproni csoportba senki sem.

A megyei II. osztály Soproni csoportjának mezőnye: Ágfalva, Beled, Egyházasfalu, Fertőd, Hegykő, Lövő, Veszkény, Mihályi, Osli, Rábakecöl, Rábapordány, Rábaszentandrás, Répcementi SE, Nagycenk, Sopronkövesd, Fertőendréd.

A hat helyett öt megyei III. osztályú csoport lesz. A csapatoktól érkezett visszajelzések, továbbá a tartalékcsapatok indulása körül kialakult bizonytalanságok, folyamatos változások miatt új csoportbeosztá- sok készültek. Ebben az osztályban tartalékcsapat szerepeltetése nem kötelező. A változás, hogy egy csoportba kerül a kapuvári és soproni régió.

A Győri csoport mezőnye: Pázmándfalu, Hallássérültek, Győri Dózsa, Nádorváros, Nagyszentjános, Bakonyszentlászló, Mindszentpuszta, Nyalka, Győrság, Écs, Bőny, Győrasszonyfa, Abda II, Győrszentiván II, Veszprémvarsány, DAC 1912.

A Győri–csornai csoport mezőnye: Vág, Csikvánd, Gyarmat, Rábacsanak, Rábacsécsény, Bodonhely, Tényő, Gyömöre, Szany II, Egyed, Bágyogszovát, Rábaszentmihály, Szerecseny, Rábapatona.

A Csornai csoport mezőnye: Himod, Markotabödöge, Szil, Jobaháza, Acsalag, Farád, Kisfalud, Csapod, Szárföld, Magyarkeresztúr, Babót, Rábatamási, Szilsárkány-Pásztori, Barbacs, Bezi, Agyagosszergény.

A Mosonmagyaróvári csoport mezőnye: MITE, Moson- udvar, Mosonszentmiklós II, Mecsér, Újrónafő, Levél, Dunasziget, Darnózseli, Ásványráró, Dunaszentpál, Halászi, MTE 1904 II, Károlyháza, Kunsziget.

A Kapuvári–soproni csoport mezőnye: Iván, Újkér, Fertőszéplak, Sopronhorpács, Pereszteg, Und, Répcevis, Vitnyéd, Kópháza, Balf, Fertőrákos, Nagylózs, Sarród, Harka, Zsira, SFAC 1900.

Olvasóink írták

 • 3. rejna 2011. augusztus 11. 13:38
  „könnyű más fa...val verni a csalánt az asztal mellöl!igaz OKOSOK?!!”
 • 2. kiseto 2011. augusztus 10. 23:31
  „Minek kellett Győri-csornai csoportba tenni Vág csapatát ? Most elmaradnak a környékbeli falukkal vívott jó kis csatáink! Nem beszélve az utazásról! A megye másik végébe kell menni. Szörnyű beosztás! Csak reménykedem , hogy ezért a munkáért nem kap senki pénzt! Gondolom az íróasztal mellől valami belesz...ok féle ember állította össze.”
 • 1. profi10 2011. augusztus 10. 16:02
  „Lenne egy kérdésem a tisztelt csoportbeosztókhoz.
  Aki látott már térképet, az beláthatja,Csornához sokkal közelebb van Vitnyéd, mint akár Csapod, akár Agyagosszergény.
  Biztos, hogy van indok, de én akkor is azt gondolom, hogy van, akinek mindent lehet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpár: éremeső és pontgyűjtés

Az Egertől néhány kilométerre lévő Felsőtárkányon rendezték meg a Top Maraton hegyikerékpáros… Tovább olvasom