Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Megyei II. o.: Nézőt verő bíró és pankráció a pályán

Mezőörsön többször is "elfogyott a csapat", Ágfalván és Bősárkányban súlyos eltiltások voltak, még egy partjelzőt is eltiltottak. Két és fél év után előszöt kapott ki a Répcementi, a vámosszabadi Sági Ottó egy meccsen hetet lőtt, a kunszigeti Kuti Péter hatot. Érdekességek, statisztikák a bajnokság őszi hajrájában.

Győri csoport

Nagyon komoly csata várható az őszi elsőségért, hiszen a tabella élén három 26 pontos csapat áll (Kajárpéc, Győrszentiván és Bajcs), de a hatodik helyen álló Felpécnek is 22 pontja van. A kajárpéciek és a szentivániak az előző évben is jól szerepeltek, a Bajcs pedig a megyei I. osztályból érkezett. A megyei III. osztályból érkezett Tét a középmezőnyhöz tartozik, 13 forduló után a 11. helyen állnak.
A tavalyi 10. helyezett Bőny csapatának idén nem megy: pont nélkül állnak az utolsó helyen, ráadásul ők rúgták a legkevesebb gólt (nyolcat), és ők kapták a legtöbbet (58-at). A legtöbb gólt Börcs rúgta (47-et), a legkevesebb kapott gól a győrszentiváni csapathoz fűződik, 14-et kaptak 13 mérkőzés alatt.

A legtöbb gólt eddig a börcsi Vizler Zsolt lőtte, aki Vámosszabadi és Gönyű ellen is négy gólt lőtt. Egy meccsen a legtöbbször Stummer András talált a hálóba, a Bőny kapuját hatszor zörgette meg.

A laprekorder a 3. fordulóban a Kajárpéc-Bajcs összecsapás, Mogyorósi László játékvezető tíz sárgalapot osztott ki a találkozón.

A Vámosszabadi csapatától 1 pontot levont a szövetség, ugyanis a 10. fordulóban egy játékosuk jogosulatlanul szerepelt Győrújfalu ellen. Konkrétan: az ificsapatuk kapusa a felnőttcsapat mérkőzésén is játszott, de nem kapuba állt be, hanem mezőnyjátékosként. [A szabályzat szerint egy nap egy játékos csak egyetlen mérkőzésen játszhat (akár csereként, akár kezdőként), kivétel csak a kapus lehet, de ő is csak akkor, ha mindkét meccsen kapusként játszik.] A 10. forduló egyébként nem csak emiatt volt zűrös a vámosszabadi csapatnál: az U21-es csapatuk mérkőzése félbeszakadt (a szövetség indoklása szerint azért, mert hét fő alá csökkent a csapat létszáma). Nem csak egyszer járt így a határmenti falu U21-es csapata: a 12. fordulóban 9 Mezőörs ellen is „elfogyott" a csapat.
Más labdarúgó versenyigazolványával lépett pályára egy labdarúgó az U21-es bajnokságban a Mezőörs-Töltéstava mérkőzésen a 10. fordulóban a hazai csapat színeiben, ezért az érintett játékosengedélyt visszaadta a megyei szövetség, a vétkes játékos (aki egyébként a Gyirmót SE igazolt labdarúgója) idén már nem léphet pályára semmiféle bajnoki mérkőzésen. Az amúgy 2-1-es mezőörsi sikerrel végződött meccset 3-0-s gólkülönbséggel így a vendég Töltéstava „nyerte", a mezőörsi csapattól ráadásként 1 pontot levontak.
Eltiltott játékos szerepelt a Tét U21-es csapatában a 12. fordulóban Bajcs ellen, így a 2-1-es téti győzelmet megsemmisítették, a 3 pontot 3-0-s gólkülönbséggel a Bajcs U21-es csapata kapta.

A legtöbb lap egy mérkőzésen csúcsa a Bajcs-Mezőörs találkozón volt, hét sárgát és egy piros lapot osztott ki a 11. fordulóban Szabó Péter játékvezető.

De ne csak a negatívumokat lássuk az U21-es bajnokságban, jöjjenek a góllövő lista éllovasai. A legtöbb gólt Győrszentiván csapata rúgta: 62 találatuk azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan öt gólt lőnek. A Vámosszabadi játékosa, Sági Ottó egymaga 17 gólt lőtt, ebből hetet a Bőny elleni U21-es meccsen.


Mosonmagyaróvári csoport

Komoly küzdelem várható az őszi elsőségért a mosonmagyaróvári csoportban is. Máriakálnok és Dunakiliti 26 pontos, Rajka és Mosonszolnok 23, Bősárkány 22. A hátralévő meccsek közül a legrangosabb a Dunakiliti-Bősárkány és a Rajka-Mosonszolnok mérkőzés lehet. A bajnokságban egyébként alaposan átrendeződtek az erőviszonyok az előző év végeredményéhez képest: Enese és Károlyháza tavaly dobogón végzett, most hátul kullognak, a tavalyi ötödik Kunsziget most utolsó előtti. A megyei I. osztályban kiesett Rajka jól áll, a Hegyeshalom 19 ponttal a hetedik. A harmadosztályból feljutott Püski 14 ponttal a tízedik.

Bősárkány lőtte a legtöbb gólt (33-at), az utolsó helyen álló Rábapatona a legkevesebbet (14-et); a legkevesebb gólt Máriakálnok és Dunakiliti kapta (14-et), kapott gól miatt a legtöbbször ugyancsak a patonaiak szomorkodtak (35-öt kaptak eddig).

Tasnádi Roland máriakálnoki labdarúgó vezeti a góllövőlistát ebben az osztályban 11 góllal, Rajka és Mosonszentmiklós ellen is mesterhármast lőtt. A rajkai Tollár négy gólt lőtt Püskinek, így övé az egy meccsen lőtt legtöbb gól.

A legtöbb lapot a 10. fordulóban a Hédervár-Máriakálnok meccsen osztotta ki Hofbauer Péter játékvezető és ugyancsak a 10. fordulóban a Bősárkány-Dunasziget találkozón Szabados Gábor játékvezető: mindkét mérkőzésen kilenc lapot osztottak ki.

Pontlevonással eddig az osztály egyik csapatát sem sújtották, de fegyelmi problémák akadnak bőven. A Bősárkány csapatánál a játékvezetővel szembeni viselkedés miatt több játékost is eltiltottak, közülük a legrosszabbul a csapatuk egyik legeredményesebb játékosa járt, Horváth a 2009/10-es szezonban már nem léphet pályára.

Az U21-es tabellát Bősárkány vezeti, utolsó helyen Hédervár áll. A góllövő listát a mosonszolnoki Bodnár Gábor vezeti, két meccsen triplázott. A Károlyháza elleni mérkőzésen egymaga hat gólt lőtt a Kunsziget játékosa, Kuti Péter, ebben ő a csúcstartó.


Soproni csoport

Tavaly veretlenül nyerte a bajnokságot a Répcementi SE, idén ez már biztosan nem sikerül nekik, hiszen a idén már van egy vereségük - Beledtől kaptak ki szeptember 13-án, ezt megelőzően 2007 júniusában kapott ki utoljára a Répcementi bajnoki mérkőzésen a Lövőtől. A lövőiek most a Répcementivel azonos pontszámmal állnak a tabella élén. A hátralévő meccseken a Répcementinek nem lesz egyszerű dolga, a tabella harmadik, negyedik és ötödik helyezettje ellen lépnek pályára még idén. A két sereghajtó a bajnokságban az Ágfalva és a Fertőendréd 5-5 ponttal. A három újonc, a Rábakecöl, a Sopronkövesd és a Szil a középmezőny hátsó részén áll a 13. forduló után.

A Répcementi 48 gólt lőtt eddig, a legkevesebb gólt a Répcementi mellett a Rábapordány csapata kapta. A legkevesebbszer az utolsó helyen álló Ágfalva szurkolói örülhettek gólnak (16 gól), szomorúságukat pedig fokozza, hogy ők kapták a legtöbb gólt is (49-et).

A gólkirályi cím várományosa is a Répcementi játékosa, Vágvölgyi tamás 19 gólt lőtt (Ágfalva és Hegykő elleni is négyszer talált be).

Az U21-es bajnokságot Beled és Lövő 31-31 ponttal vezeti, a listát Rábakecöl zárja, idén még nem nyertek.

13 forduló után a hegykői Bendes Martin vezeti az U21-es góllövőlistát a kónyi Csonka Csabával együtt, mindketten 12 gólt lőttek. A mihályi Horváth Zsolt és a fertőrákosi Kalmár Dániel is öt gólt lőtt, mindketten Veszkény ellen találtak be ennyiszer.

A soproni csoporthoz köthető az őszi idény egyik érdekesebb eltiltásai is: Varga Sándor játékvezetőt, aki a Fertőendréd-Lövő mérkőzésen játékvezető-asszisztensi feladatokat látott el, 2009 decemberéig eltiltották. Az Ágfalva játékosa, Varga Zoltán a szezon végig tartó eltiltást kapott, miután - a szövetségi indoklás alapján – sérülést ugyan nem okozva, de megrúgta ellenfelét akkor, amikor a labda nem volt megjátszható közelségben, majd a játékvezetővel szemben is tettlegességig jutott (sérülést neki sem okozott). Egy másik ágfalvi játékos még rosszabbul járt: Udvardy Péter egy ellene elkövetett szabálytalanság után megrugdosta ellenfelét, és mindenkit ütött-vágott a pályán, még saját játékostársait is. A megyei szövetség öt évre eltiltotta a játékost.

A felnőttcsapatok mérkőzései közül a legtöbb fegyelmezni valója a Fertőrákos-Rábakecöl mérkőzés játékvezetőjének, Varga Ferencnek akadt, hat sárga és két piros lapot osztott ki a meccsen. Az ificsapatoknál feltűnő, hogy a másik két csoporthoz képest kevesebb a lapok száma, a legtöbbet a Hegykő-Mihályi találkozón osztotta ki a bíró: hat sárgát és egy pirosat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda: nyert a Lami-Véd Győr Szolnokon

Az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának hetedik fordulójában a Győr 18 pontos… Tovább olvasom