Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Megyei harmadosztály Győr-csornai csoport: Patinás csapatok feltámadása

A bajnokság beindítása előtti csoportbeosztások elkészítése során a versenybizottság némileg átszervezte a megyei harmadosztályt.

Létrehozott egy olyan csoportot, amelybe egyrészt Győr környéki csapatokat, másrészt korábban a csornai körzetben szereplő csapatokat sorolt be. Ide került két nagy múltú győri egyesület, a Dózsa és a DAC, valamint az Abda II gárdája.

Az ősz idény után az élen álló Ikrény mögött három csapat küzd a dobogós helyekért, míg a középmezőnyben szinte 1–1 pont választja el a csapatokat. Igazán csak a Bezi lóg ki a mezőnyből, a pontszerzés nélküli őszt azonban a 87 kapott góljuk ellenére tisztességgel végigjátszották.
Az idényben a csatárok 363 alkalommal találtak be az ellenfél hálójába, ami a 78 mérkőzést figyelembe véve 4,7-es átlagnak felel meg.

 
Az őszi góllövőlista élmezőnye

18 gól: Esztergomi Ákos (DAC 1912), 18 gól: Csertői Aurél (Abda), 15 gól: Szabó Dávid (Bodonhely), 11 gól: Szalay Ádám  (Nádorváros SC), Máté Lénárd (MBK Plast Rábacsécsény), Szabados Ádám (Ikrény), 9 gól: Szabados Levente  (Ikrény), Végh Antal  (MBK Plast Rábacsécsény).
A fegyelemre sem lehet nagyon panasz, bár minden második mérkőzésen történt egy-egy kiállítás, összességében a 34 piros lap az egyik legkevesebb a hat megyei harmadosztályú csoport között.
Az Ikrény menetel az újabb bajnoki cím és a feljutás felé, eddig nem ütközött jelentősebb akadályba. A feltételeket megteremtették, a játékoskeret pedig alkalmas a magasabb osztály elvárásainak is. Rábacsécsényben évek óta a bajnoki cím megszerzése a cél, de úgy tűnik, hogy ebben a bajnokságban is van egy jobb csapat, amely megelőzi a tabellán.

A nyáron újjászerveződött DAC utódcsapata hazai pályán veretlenül zárta az őszt, rutinos játékosait jól egészítik ki a fiatalok. Abdán szintén a rutin az uralkodó tényező, mert néhány játékosa alkalmanként még a „nagycsapatot" is kisegíthetné. Bodonhely csapatának erősségét jelzi, hogy 11 ponttal többet szereztek, mint egy évvel korábban.
Győr-Újvárosban szintén újjáalakulásról beszélhetünk, a Dózsa szereplése elindíthat valamit. Rábapatonán egykoron szebb napokat is megéltek a szurkolók és a játékosok, amikor még a Besenyő- vagy a Szabad Föld-kupasorozatban remekelt a csapat. Sokat kell még fejlődni a kései utódoknak, hogy a hagyományok útjára lépjenek. Négy éve szerveződött újjá Acsalagon a csapat, s az elmúlt években gyengén szerepeltek, de az elmúlt őszön az előző évi egy ponttal szemben már 16 pontot gyűjtöttek be, ami ezen a szinten jelentős fejlődést mutat.

Bőnyön is megtapasztaltak már jobb eredményeket a szurkolók és a vezetők, de mentségükre szól, hogy az árvíz okozta gondok leküzdése ezúttal sokkal fontosabb volt, mint a gárda eredményessége. Jó középcsapat alakult ki már a korábbi években is Rábaszentmihályon, s ezt most is tartani tudták. A Nádorváros együttese is más csoportban szerepelt az előző bajnokságokban, de ez az őszi eredményük azért várakozás alatti.

Kisebb változásokat lehetett észrevenni a Markotabödöge csapatán. Az átszervezés szele leginkább a Bezi csapatát érintette meg, akik évek óta a csornai körzetben szerepeltek. Két mérkőzésükön is két számjegyű volt a kapott gólok száma. Ha a vezetők lelkesedése némileg átragad a játékosokra is, tavasszal elmozdulhatnak az utolsó helyről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lazic: együtt érhetjük el a célt

Ugyan a soproni futball megújításáért alakult civil kezdeményezés beletörődött, hogy az SVSE és a… Tovább olvasom