Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Megyei focik: utánpótlás- és tartalékbajnokságok

Viszonylag kevés szó esik a megyei labdarúgócsapatok mögött álló utánpótlásról, a tartalékokról: cikkünkben most velük foglalkozunk.
Megyei I. osztály
A megyei I. osztályú bajnokságot fölényesen Győrszemere vezeti, U19-es csapatuk azonban már nem ilyen sikeres, hiszen csak a 10. helyen állnak. Az U19-es tabellát veretlenül vezeti Koroncó, a 24 meccs alatt rúgott 126 lőtt gól elképesztő teljesítmény (meccsenként legalább ötször találnak az ellenfél kapujába).

A Kapuvárnak csak matematikai esélye van a bajnoki címre, hiszen 13 ponttal vannak lemaradva a koroncóiak mögött. A tabella harmadik helyén 24 forduló után a Nyúl áll.

A bajnoki táblázat utolsó három helyén az Abda, a Nagyszentjános és a Győrladamér áll. Utóbbi csapat pont nélküli, ők rúgták a legkevesebb gólt (17-et), és ők kapták a legtöbbet (191-et).Megyei II. osztály

A győri U21-es csoportot magabiztosan vezeti a Győrszentiván, mindössze egyszer kaptak ki, Győrújfalun még ősszel. A győrújfalui csapat egyébként a harmadik, a második helyen az első számú csapatával is vitézkedő Börcs áll.

A tabella végén hasonló a helyzet, mint a nagycsapatoknál, a Töltéstava, a Mezőörs és a Bőny zárja a listát, bár köztük két forduló alatt megfordulhat a sorrend.A mosonmagyaróvári csoport élén a nagycsapatokhoz hasonlóan ott találjuk Dunakilitit, Bősárkányt és Rajkát. A dunaszegiek U21-es csapatának jobban megy, mint az első számú csapatuknak, a fiatalok ugyanis a harmadikak a tabellán. Károlyházán hasonló a helyzet: a fiatalok ötödikek, a nagyok tizenkettedikek. Ahogy a nagyoknak, úgy az ificsapatoknak sem megy Rábapatonán, Dunaszigeten, Kunszigeten és Hegyeshalomban. A tabellát a Hédervár zárja, a bajnokságban csak kétszer tudtak nyerni.A Lövő vezeti a soproni csoportot, akárcsak a megyei II. osztály soproni csoportjában. A Beled a második, a nagycsapatával csak hetedik Osli U21-es csapata a harmadik. A tabella végén Rábakecöl, Veszkény és Ágfalva áll, első számú csapataik a középmezőny tagjai. A nagyok között sereghajtó Szil ificsapata ugyanakkor nyolcadik.Megyei III. osztály

A harmadosztályban tartalékcsapatok versenyeznek az első számú csapatok mellett.

A győri csoport élén a Veszprémvarsány áll - ez főleg annak a fényében érdekes, hogy első számú csapatuk utolsó előtti. A Csikvánd és a Győrasszonyfa szereplése az első csapatokéhoz hasonló - a bajnoki címért versengenek. Hátul kullog a Szerecseny és a Pázmándfalu.A csornai csoportban komoly előnnyel vezeti a tabellát Rábacsécsény, a csécsényiek első számú csapatuk hat ponttal van lemaradva az élmezőnytől. Az Egyed a második a tartalékbajnokságban (első számú csapatuk csak a tizedik), a harmadik helyen a Farád áll (pontosan itt áll az első számú farádi csapat is). A Szárföld az utolsó, de az első számú szárföldi csapat sem ad sok okot örömre a drukkereknek, hiszen csak a 14. helyen állnak.A mosonmagyaróvári csoportot Bezenye már megnyerte, előnyük a második Halászi előtt már behozhatatlan. A bezenyei első számú csapat is vezeti a bajnokságot, a halászi csapatok közül az első számú csapat viszont csak a tizedik. A mecséri tartalékcsapat utolsó előtti (a nagyok utolsók), míg a tartalékbajnokság utolsó helyén a mosonmagyaróvári csoportban Ásványráró áll.A Vitnyéd a kapuvári csoport nyertesének posztjára pályázik - úgy az első számú csapat, mint a tartalékok. A Fertőd szintén dobogós mindkét bajnokságban. Az agyagosszergényi tartalékcsapatnak viszont jobban megy, mint a nagyoknak; míg a megyei II. osztályú csapat utolsó előtti, a tartalékok a második helyen állnak.A soproni csoportban tartalékbajnokságot nem indítottak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százéves a győri repülés

Vasárnapig tekinthető meg a Győr Árkádban az az interaktív kiállítás, mely a győri repülés… Tovább olvasom