Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megyei foci: verekedés Rajkán, elfogyott a csapat Rábacsanakon

Mindkét találkozó játékvezetőjének rövid időn belül ez már a második félbeszakadt találkozója volt.
Két mérkőzés szakadt félbe a hétvégén

A hétvégén a megyei első osztályban a Rajka–Petőháza, a harmadosztályban pedig a Bágyogszovát–Rábacsanak mérkőzés szakadt félbe különböző okok miatt.

A Rajka–Petőháza megyei első osztályú bajnoki mérkőzésen a 86. percben Vida kiállítását tudomásul vette a vendégcsapat, a 89. percben viszont már elszakadt az a bizonyos cérna. Azért, mert az asszisztens magához kérette a játékvezetőt, aki a konzultáció után előbb sárga kártyát mutatott fel Fleischacker Miklósnak, majd büntetőt ítélt.

Elszabadultak az indulatok, a vendégjátékosok közül többen is az asszisztenshez futottak reklamálni, majd kiléptek a közönség közé és verekedésbe fajult az eset. A bírói jelentés szerint a vendégek játékosa, Hadarics Csaba vérző arccal tért vissza a játéktérre.

Csonka László, a vendégcsapat edzője így látta a történteket:
– Ahogy azt már a mérkőzés utáni nyilatkozatomban is elmondtam: elítélem a játékosaim cselekedeteit, mert azok nem sportpályára valók, de hogy idáig eljutottak, abban a játékvezető erélytelen működése is közrejátszott. Nem tudta kézben tartani a mérkőzést, nem lépett fel kellő határozottsággal egyik oldalon sem a paprikás hangulat okozta szabálytalanságokkal szemben. Több évtizedet eltöltöttem már a pályán mint játékos és mint edző is, de nem ilyen mérkőzésekhez szoktam. Azt sem értettük, amit a játékvezető a jelentésében leírt, hogy amikor a félpályánál volt a labda, mi értelme lett volna egy védőjátékosnak a támadót visszahúzni a büntetőterületen belül, amiért végül büntetőt ítélt.

Illusztráció
Illusztráció


A megyei harmadosztályú Bágyogszovát–Rábacsanak találkozó eleve létszámhiányosan indult, ugyanis mindössze kilenc vendégjátékos sorakozott fel a kezdő sípszóra (már a tartalékmérkőzésre is csak nyolc emberrel állt ki a Rábacsanak, azt a meccset a hazai gárda nyerte 10–1-re). A jól játszó szovátiak fél óra elteltével ötgólos előnyre tettek szert, majd a szünetben a rábacsanakiak egy játékosuk sérülését jelentették a játékvezetőnek. Ezt követően az 50. percben egy újabb csanaki játékos sérült meg s így már csak heten küzdöttek a pályán. Három perccel később pedig egy kapura tartó labdát a vendégcsapat kapusa a 16-oson kívül kézzel ütött el, amiért jogosan piros kártyát mutatott fel a játékvezető, s ezzel a megfelelő létszám alá csökkent a Rábacsanak, amiért a játékvezető kénytelen volt beszüntetni a találkozót.

Telekesi József, a Rábacsanak elnöke is sajnálja a történteket.
– Úgy látom, hogy minket is elért a kisközségek gondja – mondja az elnök –, ami azt jelenti, hogy nincs elegendő helybéli játékosunk. A két csapat szerepeltetéséhez máshonnan kell igazolni, ráadásul sérülések, eltiltások, sértődések és munkahelyi elfoglaltságok is szűkítették a hétvégén a keretünket. El kell gondolkodni azon, hogy helybeliekre építkezve csak egy csapatot kellene szerepeltetni a bajnokságban.

Két érdekes mozzanat azonban tapasztalható volt a hétvégi félbeszakadt mérkőzésekkel kapcsolatban. Az egyik az, hogy mindkét helyen volt ellenőr, ami megkönnyítheti a döntést. A másik viszont az, hogy mindkét találkozó játékvezetőjének rövid időn belül ez már a második félbeszakadt találkozója volt.

Olvasóink írták

 • 8. zsoltika1111 2011. október 19. 18:28
  „van olyan játékvezető akinek 10 évig nem volt balhés meccse mégsem vezethet”
 • 7. ACSA 2011. október 18. 20:34
  „A belső lobbikon sajnos sok minden eldől!”
 • 6. hzoli_hvar 2011. október 18. 19:49
  „A Dubraviczky biztosan örül, már majdnem olyan balhésan vezetnek, ahogy ő szokott!”
 • 5. rejna 2011. október 18. 19:16
  „gyönyörűűű :-)”
 • 4. rejna 2011. október 18. 19:03
  „moderálva offtopic”
 • 3. rejna 2011. október 18. 18:52
  „ÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! <moderálva> Az ellenőr jelenléte megkönnyíti a döntést!? "holló hollónak nem vájja ki a szemét"”
 • 2. Balcsatár05 2011. október 18. 16:45
  „Tudós - 1 !

  hát persze hogy mű balhét akar terjeszteni , ezt élvezik !”
 • 1. Tudós-1 2011. október 18. 12:58
  „Kérdés?
  Mi a köze a játékvezetőnek ahhoz, hogy a vendégcsapat eleve létszámhiányosan jelent meg, s létszáma különböző - nem a játékvezető terhére róható módon - lecsökkent 7 fő alá?
  A cikkíró elfogult, vagy csak műbalhét keres arra, hogy miképp lehet belerúgni a játékvezető(k)be.
  Talán ez durva volt a cikkírótól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Videót küld magáról Messinek Pelé

Pelé, minden idők egyik legjobb futballistája elküldi pályafutása legszebb alakításairól készült… Tovább olvasom