Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Megyei foci: Püskin nem örülnek a legutóbbi botránynak

A Püski SE létesítményében enesei játékosokat, szurkolókat, vezetőket semmiféle atrocitás nem ért.
„A Püski SE létesítményében enesei játékosokat, szurkolókat, vezetőket semmiféle atrocitás nem ért. Az eneseieket ért inzultus közterületen történt: azzal mi nem kívánunk foglalkozni" – mondta a Püski technikai vezetője, aki nem örül a múlt vasárnapi botránynak.

Amint arról lapunkban korábban beszámoltunk, múlt vasárnap a megyei másodosztályú Püski–Enese (2–2) meccs után az enesei elnök szerint a püski szurkolók lerángatták a buszról s a falun át öten kergették egyik futballistájukat, a másiknak eltörték a csuklóját. Kihívták a rendőrséget, feljelentést tettek, a szövetségnek is jelezték az esetet. Mátyus Tamást, a Püski SE technikai vezetőjét a helyi szurkolókról, a hangulatról és a hétvégi esetről kérdeztük.

– Kezdjük a hétvégi meccsel. Azt senki sem vitatja, hogy a mérkőzés rendbontás nélkül véget ért. Mi történt utána?
– Szeretném leszögezni, a Püski SE létesítményében enesei játékosokat, szurkolókat, vezetőket semmiféle atrocitás nem ért: ezt a játékvezetői jelentés is alátámasztja. Nekünk ez egy ugyanolyan meccs volt, mint a többi. Az eneseieket ért inzultus közterületen történt, azzal mi nem kívánunk foglalkozni: nem rám tartozik, ez a rendőrség dolga. Az enesei csapat a meccs végén nem kért semmilyen segítséget: hiába mondtuk, hogy maradjanak egy kicsit az öltözőben, míg elmennek a szurkolók. A kapuig kikísértük őket, s mindenki ment a dolgára. Az utcán történtek után az eneseiek kihívták, de nem várták meg a rendőrséget, hanem hazamentek.

– A közelmúltban több, a megyei másodosztályú csoporthoz tartozó csapat levelet írt a szövetségnek, kérvén, segítsék, hogy Püskin biztonságban érezzék magukat. Erről mi a véleménye?
– Valóban írtak levelet, ez vitathatatlan. Ha jól tudom, nyolc csapatról volt szó, bár a beadványt nem láttam. Ebből négy gárda nem környékbeli: vélhetően ők nem szeretnek eljönni hozzánk, mert tőlük messze vagyunk, vagy a szurkolókkal van gondjuk. Biztos, hogy nem vagyunk szimpatikusak néhány csapatnak, ahogy nekünk is van néhánnyal szemben fenntartásunk. Ellenben, ha mi megadjuk a tiszteletet idegenben, azt elvárjuk Püskin is. Hozzátenném, levelet én is tudtam volna aláíratni, amikor korábban az Enese az utolsó fordulóban négy-nullás félidei vezetésről tíz-négyre kapott ki Dunaszegtől, így a Püski kiesett.

– Tehát azt mondja, hogy a püski szurkolók olyanok és a hangulat is ugyanolyan, mint a megye más pályáin?
– Tudom, hogy sok szurkolónk jár meccsre, kemények, hangosak: ez van, nem színházba érkeznek. Ettől függetlenül nem a püski csapat botrányaitól hangos a szövetség. Én sem örülök a hétvégi esetnek, mert az bárhol is történt, árt az egyesületnek.

Olvasóink írták

 • 6. Martinbá 2012. december 02. 09:51
  „yenkiman!Szerintem Te sörmeccsen voltál,nem bajnokin.”
 • 5. yenkiman 2012. december 02. 09:50
  „Titibor!
  Tévedsz,Győri vagyok és mint írtam vendég szurkolóként voltam jelen.Fiam focizik és én szoktam elvinni a meccsekre mivel nincs jogosítványa.Egy alkalommal az Enese színeiben voltunk Egy másik alkalommal idén pedig Kunsziget játékosaként voltunk ott.Fiam kapus és eléggé jól is védett de semmiféle atrocitás nem történt.”
 • 4. Tibitibor 2012. december 01. 18:48
  „yenkiman! Te valószínűleg Püski lakos vagy!Felesleges ilyet írni!”
 • 3. yenkiman 2012. december 01. 13:18
  „Több alkalommal jártam Püskin mint vendég szurkoló soha semminemű atrocitás nem történt sem a pályán,sem azon kívül!A szokásos hangulat mint általában a falusi pályákon.”
 • 2. Tibitibor 2012. december 01. 09:59
  „Eddig a nyilatkozatig tiszteltem a munkájáért ezt az embert! Hogy valaki ennyire homokba dugja a fejét? Attól még,hogy a pálya kerítésén kívül történik,attól még lehetnek a csapat és a szurkolók a felelősek!Tudomásom szerint az eneseiek megvárták a rendőrséget és megtették a feljelentést! A csuklótörés pedig állítólag az öltözőben történt! Ott lökött fel valaki valakit! Bocs,ha az infóim nem helyesek!
  Annak az említett Enese-Dunaszeg meccsnek utána néztem az adatbankban.Az Enese püskitől is kikapott,ráadásul a püskinek is voltak abban a szezonban érdekes mérkőzései a vége felé !”
 • 1. Batistuta 2012. november 30. 14:46
  „Van a csávónak önkritikája.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torna: bercsényisek a dobogón

Tovább olvasom