Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megyei foci - Szép emlékekkel búcsúzott a spori

Visszavonult a játékvezetéstől Szabó György, aki pályafutása alatt 201 megyei első osztályú meccset vezetett, de közreműködött NB-s és nemzetközi mérkőzéseken is.
Tizennyolc év játékvezetés után nemrégiben hagyta abba a bíráskodást Szabó György. A Győrszemere–Beled mérkőzésen búcsúztatták el a visszavonuló sportembert.

„A megyei első osztályban ötven év a felső korhatár és bár még december végéig maradhattam volna, úgy éreztem, most jött el az idő, hogy befejezzem a pályafutásomat. Természetesen nem hagyom teljesen magam mögött a labdarúgást, hiszen a soproni kispályás játékvezetők koordinátora és megyei szövetségi ellenőr is vagyok" – mondja Szabó György.

A játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le.

„Akkoriban az osztrák FC Hirschwang játékosa voltam, de sérülés miatt egy ideig nem tudtam pályára lépni. Ekkor végeztem el a játékvezetői tanfolyamot. Ezután még párhuzamosan Ausztriában játszottam, itthon pedig mérkőzéseket vezettem. Miután abbahagytam a focit, megmaradtam játékvezetőnek."

Szabó György
Szabó GyörgySzabó György 201 meccset vezetett a megyei első vonalban, de tevékenykedett az NB II-ben és az NB III-ban, valamint nemzetközi mérkőzéseken is.

„Nem tudok kiemelni egy különleges meccset, hiszen mindegyik más volt egy kicsit. Többször vezettem Burgenlandban. Az osztrák kollégákkal van egy megállapodásunk, miszerint ők Magyarországon, mi pedig Ausztriában kapunk néhány találkozót. Különleges élmény volt a számomra az is, amikor Olaszországban egy nemzetközi tornán rám bízták a döntő levezetését – mesélte Szabó György, majd hozzátette: – Volt viszont egy Rábapatona–Győri Dózsa mérkőzés, ami egészen más miatt maradt emlékezetes. A meccsen a győri játékosok egy
lesszituáció miatt vitatkozni kezdtek velem, majd a lefújás után sem nyugodtak bele a történtekbe és amikor hazaindultunk a kollégákkal, utánunk jöttek autóval. Össze is ütköztünk, de szerencsére nem lett nagyobb baj. A játékosok a bíróságtól felfüggesztett börtönbüntetést kaptak. Ez az egy olyan találkozó volt, amire nem szívesen emlékszem vissza."

Szabó Györgyöt az NB III-ban négyszer, a megyei első osztályban pedig egyszer választották meg a legjobb játékvezetőnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás - Visszavágtak a gladiátorok

A Győrött rendezett Boxing-One-fordulóban a Montenegróban elszenvedett vereség után visszavágott a… Tovább olvasom