Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Megyei foci - Szárnyal, de a földön maradna a Lébény

Nagyszerűen kezdte a szezont a megyei I. osztályban szereplő Lébény.
Az elmúlt bajnokságban csupán 12. együttes öt fordulót követően hibátlanul áll a tabella élén.

Öt mérkőzés, öt győzelem a megyei I. osztályban szereplő lébényi futballcsapat eddigi mérlege. A remekül rajtoló együttes legyőzte a Lipótot, az újonc Fertőszentmiklóst, a Beledet, a Gönyűt és a bácsai csapatot is. A városban egyre nagyobb a futball-láz.

„Hogy mi a jó rajt titka? Remek szakvezetőnk és csapatunk van, amely nem csupán a pályán, hanem azon kívül is összetartó, egységes – válaszolja kérdésünkre Mike József, a sportklub elnöke. – Nyáron két távozónk volt, s a megújulás részeként több korábbi játékosunk is visszatért. Az edző, Horváth Tamás közreműködésével pedig az ETO-tól érkezett két tehetséges fiatal. Az elmúlt, nem túl sikeres szezon után a játékosaink megmutathatták, egymásért is tudnak küzdeni."

A klubnál nem hétköznapi módon választották ki az új edzőt.

„Nem titok, a döntésbe bevontuk a játékosainkat is. Négy szakember volt a képben, akik közül a labdarúgók választhatták ki, kivel dolgoznának a legszívesebben. Horváth Tamást többen is ismerik s elismerik. Úgy fest, jól döntöttünk, amikor őt választottuk."

Nem mellékes, hogy jobbak lettek az anyagi körülmények is.

„Jelentősen nagyobb lett az önkormányzati támogatás, a város nagyon sokat segít. Ezenkívül bevezettünk egy úgynevezett egyéni szponzorálási rendszert is, mert köztudott, hogy szükség van ösztönzésre már ezen a szinten is."

A hibátlan rajt ellenére nem változtak a célok Lébényben.

A fehér mezes lébényiek felálltak a padlóról, remekül kezdték a szezont, öt forduló után még hibátlanok. Fotó: M. M.
A fehér mezes lébényiek felálltak a padlóról, remekül kezdték a szezont, öt forduló után még hibátlanok. Fotó: M. M.


„Bevallom, magam sem számítottam arra, hogy öt fordulót követően mi állunk majd a tabella élén. A sikerek ellenére azonban a földön kell maradnunk. Szerencsére ezt látom a csapaton is, senki sincs elszállva az eddigi eredményektől. Ez egy jó kezdet, amit a helyén kell kezelni. Nem változtak a terveink, továbbra is az első nyolc hely valamelyikének megszerzése a cél. A legfontosabb, hogy ne kerüljünk olyan bizonytalanságba, amilyenben az elmúlt bajnokságban voltunk."
A településen mindig is szerették a focit, de most egyre nagyobb a futball-láz Lébényben.

„Valóban érezni lehet egyfajta hangulatváltozást. Amikor átvettem a klub irányítását, ötven-hatvan néző járt a meccsekre, most kétszáz-kétszázötven szurkoló jön ki a bajnokikra. Az ellenfelek büfései is örülnek, ha mi vagyunk a vendégek, mert olyankor nagyobb a forgalom. Persze vannak elégedetlenek is, de amíg régen két helyi, most öt-hat lébényi vagy lébényi kötődésű játszik a csapatban."

Az együttes korábban megfordult a harmadosztályban, Keglovich Ferenc irányításával 1997-ben jutott fel az NB III-ba.

„Sokaknak eszébe jutott már ez a szép időszak. Most nincsenek ilyen álmaink, a magasabb osztályhoz sokkal nagyobb támogatásra lenne szükség."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal - Győztes győrújbaráti premier

Első mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a Győrújbarát az NB II Nyugati csoportjában. A hazaiak… Tovább olvasom