Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megyei foci - Potyogtak a piros lapok Magyarkeresztúron, büntetés jöhet

Félbeszakadt a Magyarkeresztúr–Szilsárkány-Pásztori megyei harmadosztályú mérkőzés, miután a hazai csapatból négy játékost is kiállított a bíró. A három pont így valószínűleg a Szilsárkányé lesz.
A hétvégén félbeszakadt a Magyarkeresztúr–Szilsárkány-Pásztori mérkőzés a megyei harmadosztály Csornai csoportjában. A találkozót a 77. percben fújta le a játékvezető, mivel a megengedett alá fogyatkozott a hazaiak létszáma: négy játékosukat kiállították, majd egy ötödik társuk sérülten hagyta el a pályát, így hat fővel már nem folytathatták a meccset.

„A harmadik percben kettő-nullra vezettünk, de az ellenfelünk még a szünet előtt egyenlíteni tudott. A bíró meglehetősen egyoldalúan vezette a mérkőzést. A harmadik góljuk előtt a partjelző nekünk ítélte a bedobást, amit a bíró mégis a szilsárkányiaknak adott, amit ők ki is használtak és megszerezték a vezetést. A három-kettes eredmény pedig már nem változott a lefújásig. A négy piros lapból kettőt jogtalannak tartok, hiszen reklamálásért kapták a fiúk, ráadásul a csapatkapitányunk azért kapott rögtön piros lapot, mert kérdőre vonta a bírót egyik társa kiállítása miatt" – mondta Eőry Gyula, a Magyarkeresztúr elnöke.

Mikor a bíró félbeszakította a találkozót, érdekesség, hogy a hazaiaknak még két cserelehetőségük volt, amiket – annak ellenére, hogy az elnök elmondása szerint be akarták fejezni a meccset – ekkor nem használtak ki.

„Már nem volt sok hátra a kilencven percből, és mi játszani akartunk, ezért nem értem, miért fújta le a bíró a találkozót. Még az egyenlítésben is bíztunk. Így viszont az is kérdéses, hogyan állunk ki a jövő héten, hiszen épphogy megvan a keretünk, most pedig a sérültek mellett az eltiltottakkal is számolnunk kell" – tette hozzá a klub első embere.

A meccsnek különösebb tétje nem volt, mivel a két utolsó helyezett mérte össze erejét.

„Miután megfordítottuk a mérkőzést, a hazaiak egyre idegesebbek lettek, a bírót okolták mindenért és összehoztak négy jogos kiállítást. Nekem úgy tűnt, nem nagyon akarják befejezni a találkozót. Számomra érthetetlen, ami történt, mert úgy érzem, nem adtunk rá okot. Ősszel vereséget szenvedtünk tőlük, így érthető, hogy a magyarkeresztúriak most is bíztak a győzelemben. A mesterhármast lövő Edelmayer Balázs ráadásul egy tizenegyest kihagyott, ami tovább fokozta az indulatokat. Szerencsére atrocitás nem történt" – mondta a Szilsárkány elnöke, Havasi Imre.

A hatályban lévő szabályok szerint ilyen esetben a mérkőzés végeredménye 3–0 lesz a vétlen fél javára. Az, hogy a hazaiak nem használták fel a sérülés után a cserelehetőségüket, súlyosbító körülmény lehet, azonban erről és a kiállított játékosok sorsáról az igazgatóság fegyelmi bizottsága fog dönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünneplik a kupagyőzelmet Sopronban

Tíz évvel ezelőtt nyerte meg a Magyar Kupát a Matáv Sopron csapata. Vasárnap az egykori győztesek… Tovább olvasom