Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megyei foci - Negyedszázados bajnoki cím Hegyeshalomban

Huszonöt évvel ezelőtt bajnokcsapatot ünnepeltek Hegyeshalomban. Pusztai István, az akkori elnök sajnálja, hogy a játékosok nagy része már eltávolodott a labdarúgástól.
Jeles napokat éltek meg negyedszázaddal ezelőtt Hegyeshalomban, a község csapata ugyanis megnyerte a megyei első osztályú bajnokságot.
A labdarúgás felfelé ívelő szakasza a nyolcvanas évek elején kezdődött a községben. A helyi MÁV-fűtőház munkalehetőséget biztosított a labdarúgóknak, így az addig más egyesületekben futballozó játékosok visszatértek a csapathoz. A következetes munka eredményeként Kopf Ferenc edző vezetésével 1982 tavaszán a Hegyeshalmi VSE feljutott és hosszú idő után újra a megyei I. osztályban szerepelhetett.

Nagyon szép és eredményes, sikerekben gazdag időszak következett, az 1992 decemberéig tartó időszakot méltán nevezik a hegyeshalmi labdarúgás „aranykorának".

A Hegyeshalom bajnokcsapata. Hátsó sor, balról: Pusztai István elnök, Hetényi István szakosztályvezető, Graczol László, Hajesz József, Kóczán Gábor, Radics Tamás, Szelecz István, Kondor Attila, Bakai
A Hegyeshalom bajnokcsapata. Hátsó sor, balról: Pusztai István elnök, Hetényi István szakosztályvezető, Graczol László, Hajesz József, Kóczán Gábor, Radics Tamás, Szelecz István, Kondor Attila, Bakai Dezső, Csányi Imre, Hafner István, Hegedüs Béla, Hérics István edző. Első sor: Stefanovits Sándor, Halász István, Káli Róbert, Dankó Mihály, Kovács István, Gaál Imre, Lakatos József, Varga Ferenc, Iványi András technikai vezető.


Dobogós helyezések után a Hegyeshalmi VSE megnyerte az 1989/1990. évi bajnokságot. A határ mentiek végig nagy harcban voltak az aranyére- mért a Koroncó gárdájával, amely a 27., az utolsó előtti fordulóban befogta a vezető Hegyeshalmot és ekkor mindkét gárda 64–64 ponttal állt. A bajnoki címet az utolsó fordulóban Győr-Ménfőcsanakon ünnepelhették a hegyeshalmiak, mert 3–1-re nyertek és hiába győzött a Koroncó is Kapuváron (4–1), jobb gólkülönbségével a HVSE lett az aranyérmes. Az elnök ekkor is – akárcsak 1982-ben – Pusztai István volt, a csapat edzője pedig az egykori mosonmagyaróvári kedvenc, Hérics István.

– Büszkén mondhatom, hogy akkoriban minden hazai meccsünk ünnepnek számított Hegyeshalomban és a környéken – emlékezik Pusztai István. – Több néző járt a meccseinkre, mint manapság sok NB-s csapat találkozóira. Azokat a hónapokat nem tudja elfelejteni sem játékos, sem edző, sem vezető. Olyan utat jártunk be, amelyre nem tudom, lesz-e még példa a község történetében. Azt sajnálom, hogy a csapatunk tagjainak nagy része eltávolodott a labdarúgástól, pedig többeknek ott lenne a helyük a kispadon vagy az utánpótlás-nevelésben. Örülök, hogy megszületett ez az írás, ami felhívja a figyelmünket, hogy a nyár végén összehívjuk az egykori bajnokcsapat tagjait egy koccintós nosztalgiázásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyol nagykövet sportos látogatása

Győrbe látogatott csütörtökön José Ángel López Jorrín, Spanyolország magyarországi nagykövete és… Tovább olvasom