Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Megyei foci - Licenc kell az amatőröknek is

A licenc például többek közt előírja már a megyei I-es csapatoknak is a kötelező kerítést, korlátot és játékoskijárót is a pályákon.
Az MLSZ nyártól bevezeti az úgynevezett amatőrlicencet. Az NB III-ban és a megyei I. osztályban szereplő kluboknak kell ilyet a szövetségtől kérniük.

A profiknál – NB I és NB II – évek óta megszokott, a 2014/2015-ös szezonban azonban már az amatőröknek is kell licencet kérniük. Nyártól csak olyan klubok szerepelhetnek az NB III-as és megyei I. osztályú pontvadászatokban, amelyek rendelkeznek amatőrlicenccel.

Az MLSZ az új szabály bevezetésével egyfajta pénzügyi előre gondolkodást szeretne elérni, s a sportszakmai és a tárgyi feltételek egységes megteremtésére törekedik. A klubok tudatos gazdálkodását segítheti az előírt költségvetés-tervezés, s az új szabályozással az infrastruktúra is tovább fejlődhet. A licenc például többek közt előírja a kötelező kerítést, korlátot és játékoskijárót is a pályákon.

Az eljárást el kell kezdeniük azoknak a megyei II. osztályú kluboknak is, amelyeknek szándékukban áll az osztályváltás, vagyis feljebb szeretnének a következő szezonban szerepelni. A magasabb osztályra „kiváltott" licenc természetesen érvényes lesz az alacsonyabb osztályú bajnokságban.

A kérelmeket az NB III-as kluboknak a bajnokságot szervező MLSZ-, a megyei I. és alacsonyabb osztályú egyesületeknek a megyei igazgatóságok versenybizottságaihoz kell benyújtaniuk. Az ehhez szükséges dokumentumokat, tudnivalókat az igazgatóságok már el is juttatták a klubokhoz.

A licenckérelem benyújtási határideje: április 10. Fontos, hogy a licencben érintett kluboknál a pályahitelesítést korábban kell elvégezni, az ezzel kapcsolatos kérelmet március 21-ig kell benyújtani, a hitelesítést április 10-ig kell elvégezni.

Az eredményes licenceljárás érdekében természetesen minden megyei igazgatóságon segítséget nyújtanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszás - Bronzérmes BM-esek

Tovább olvasom