Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Megyei foci - Kiváló ősz után élről várják a tavaszt

Március elején a legalacsonyabb osztályban is folytatódnak a bajnokságok, az élről a Bakonyszentkirály, a Csikvánd, a Darnózseli, a Farád, a Fertőd és a Nagylózs várhatja a tavaszt.
A megyei III. osztály Csornai csoportjában a Farád félidőben három ponttal előzi meg a tabellán második Markotát. A csapat tizenöt mérkőzésből tizenhármat nyert meg, egy döntetlen mellett egyetlen vereség a további mérleg.

„Azt gondolom, régóta benne van a csapatban a jó eredmény. Az együttesünk kilencven százaléka farádi vagy farádi kötődésű. Amatőr alapokon, jó feltételek mellett, baráti társaságként futballozunk, ez is lehet a siker egyik záloga. Persze vannak gondjaink is, a munka mellett nehéz az edzéseket összehangolni" – mondta Benkő Zoltán, a csapat edzője.

Hogy sikerül-e megtartani az első helyet, azt azonban még ő sem tudja:
„A többi csoportot nem ismerem, ami biztos, a miénk nagyon erős. Sok jó csapat játszik itt, meglátjuk, mire leszünk képesek. Nincs kimondva, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot, a lényeg, hogy élvezzük a vasárnapi mérkőzéseket és azt, hogy együtt futballozhatunk."

A soproni A csoportban a Herbszt Róbert irányította Fertőd áll az élen. A nem is olyan rég még sokkal magasabb szinten szereplő együttes tizennégy találkozója után kilencszer hagyta el győztesen a játékteret. Háromszor játszott döntetlent, s kétszer szenvedett vereséget. Előnye két pont az őt követő Agyagosszergénnyel szemben.

„Hogy miért állunk mi az élen? Voltak szerencsés mérkőzéseink is, de azt gondolom, egyénileg és most már csapatként is egyre jobb az együttesünk – említette Böröndi Gábor, a fertődiek elnöke.

– Persze lehetne ez még jobb is, mondjuk, ha nagyobb lenne az edzéslátogatottság, komolyabb előnnyel vezethetnénk."

Fertődön cél, hogy magasabb osztályba kerüljön a futballcsapat.
„Nemcsak a felnőtt-, az ifjúsági együttesünk is bajnokesélyes és őszi bajnok lett. Szeretnénk, ha mindkét gárda aranyérmes lenne, s a következő szezonban már a magasabb osztályban játszhatna. Sajnos a helyi önkormányzat anyagi helyzete nem túl rózsás, aminek mi is látjuk a kárát. Most ez az a szint, amit ki lehet gazdálkodni, de bízom benne, ha feljebb jutunk, sikerül majd a másodosztályú szereplést is biztosítani."

„Szerény helyzetünk ellenére elégedettek lehetünk a félévi eredménnyel. Igazából a dobogó elérése volt először a célunk, de evés közben jön meg az étvágy, így szeretnénk bajnokságot nyerni s feljebb lépni. Télen sikerült három új játékost igazolnunk, a célunk eléréséhez úgy érzem, jó úton járunk" – tette hozzá az edző, Herbszt Róbert.

A Soproni B csoport élén a Nagylózs áll. A csapat tizennégy találkozót játszott ősszel, s ezekből tízet megnyert. Két döntetlen mellett csak két vereség szerepel az együttes neve mellett a tabellán.

„A siker mindenképp közös – kezdte érdeklődésünkre Íliás György edző. – Az utolsó nyolc fordulóra sikerült összerázódni a csapatunknak, addigra találtuk meg a megfelelő játékosainkat a megfelelő posztokra. Lelkes, fegyelmezett társaságról van szó, a futballisták elfogadják azokat a tanácsokat, utasításokat, amiket az edzéseken adok."

A nagylózsiak előnye két pont az őket üldöző nagy múltú SFAC-cal szemben.

„Büszkék lehetünk az őszi elsőségre, azonban nagyon oda kell figyelnünk a tavaszi rajtra. Nehéz dolgunk lesz az első három fordulóban, hiszen egy erős csapattal, a volt bajnokkal és a nagy riválissal is találkozunk. Jó lenne az élen végezni, de akkor sem esünk kétségbe, ha ez most nem sikerülne. A legfontosabb cél, hogy jövőre egy tartalékcsapatot is el tudjunk indítani. Ez nagy szó lenne egy ilyen kistelepülés életében. Mivel mindenki önzetlenül, szívvel-lélekkel dolgozik és segít minket, biztos vagyok benne, utóbbi célunk biztosan sikerül."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókuszban az utánpótlás Győrújfalun

A Győrújfalu SE hétvégén negyedik alkalommal rendezi meg egyre rangosabb nemzetközi… Tovább olvasom