Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Megyei foci - DAC 1912: száz százalék a pályán és a pontokban

Szepessy László, a Rába ETO korábbi magyar bajnok játékosa sikerrel vette át a nehéz helyzetben lévő DAC 1912 csapatát.
A kék-fehérek két mérkőzésből kettőt nyertek, ráadásul legutóbb Rajkán diadalmaskodtak.

Szepessy Lászlónak Győr az egyik kedvenc városa. Nem csoda, hiszen a nyolcvanas években tagja volt a Rába ETO aranycsapatának, majd a második Verebes-korszakban edzőként dolgozott a klubnál. Nemrégiben a város másik patinás klubja, a DAC 1912 edzője lett a megyei első osztályban. Az addig többnyire vergődő csapatnál remekül mutatkozott be, előbb a Petőházát győzték le 3–1-re, majd az esélyesebb Rajkát verték idegenben 2–1-re.

– Héger József, a DAC 1912 tulajdonosa kért meg, hogy segítsek a nehéz helyzetben lévő csapatnak – mondja Szepessy László. – Dunaújvárosból jól ismerjük egymást, mert ott öt évig dolgoztam edzőként a vezetése alatt. Az NB II-ben ötödikek, az NB I/B-ben hatodikak lettünk egy fiatal csapattal. Megtiszteltetés számomra, hogy a nagy múltú DAC-nál lehetek edző, dunaújvárosi játékosként még a régi pályán is játszottam ellenfélként a DAC ellen – több ezer néző előtt. Az utánpótlás-válogatott után sem degradáló ez a munka, de ezzel nem vagyok egyedül. Például Csank János volt szövetségi kapitány is a hasonló osztályban szereplő Vác trénere.

Szepessy jött, látott és egyelőre csak győzött új csapatával.

– Talán szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy van bennem annyi tudás, amennyivel segíthetek a DAC-nak- folytatja „Szepi". – Az utánpótlás-válogatottal Európa elitjével mérkőzünk és a hét győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk. Azok a módszerek itt is alkalmazhatók. Úgy látom, a játékosok vevők a más jellegű munkára. Nyilván itt egy amatőr csapatról beszélünk, a játékosok egy részének korlátozottak az egyéni képességei, de az együtt töltött hat edzés és két mérkőzés is azt bizonyítja, fogékonyak arra, amit szeretnénk játszani.
Az új edző speciális helyzetbe került a DAC-nál, hiszen a korábbi játékos-edző, Korsós György is a csapatnál maradt.

– Gyurit régről ismerem, amikor az ETO-nál voltam edző, Verebes József akkor hozta fel őt az első csapathoz Mikóczival, Makossal együtt. Külön edzéseket tartottam számukra. Azóta is jó a kapcsolatunk. Korsós kiváló játékos volt, harmincháromszoros válogatott, a tudására szüksége van a csapatnak. Most a pályán játékosként, valamint pályaedzőként is a támaszom. Rajkán oroszlánrészt vállalt a sikerből. Sok munkát, nagy energiát fektetett eddig a csapatba, de játékos-edzőnek lenni nem könnyű, hiszen belülről nehezebb észrevenni az esetleges hibákat. Most közösen dolgozunk azon, hogy a DAC elkerüljön a kiesési zónából és később a hírnevéhez méltón szerepelhessen.

A klubnál az elmúlt hetekben javultak a feltételek. Az első csapat a centerpályán edzhet, új labdákat, trikókat, bójákat kaptak a munkához. Na és az sem közömbös, hogy a költségtérítés is pontosan érkezik a számlákra.

– Minden edzésen, minden meccsen fejlődünk és ezt jó látni – említi végül Szepessy László. – Lelkileg is nagy lökést ad a srácoknak, hogy legyőzték a rivális Petőházát és rendkívül parázs mérkőzésen az esélyesebbnek tartott Rajkát. Megjegyzem, amikor a hetvenedik percben Korsós berúgta a gólt, a hazaiak szlovák játékosainál elszakadt a cérna. Czetti Balázst például úgy tarkón fejelték, hogy elveszítette az eszméletét és mentőt kellett hívni hozzá. A hétvégén Öttevényen játszunk. Azt mondtam a fiúknak, ne remegjenek az újabb győzelemért, játsszák azt, amit tudnak és az jön majd magától is...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri éremhalmozók a birkózószőnyegen

Miskolcon rendezték meg a veterán kötött- és szabadfogású birkózó magyar bajnokságot. Tovább olvasom