Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

Megyei foci - Belviszály a DAC-nál?

Kieső helyen áll a megyei I. osztályba tavaly feljutott DAC 1912 csapata. A rossz szereplés hátterében egyesek szerint belviszály húzódik.
A játékos-edző, Korsós György nemrég a Facebookon „köszönte meg" a létesítményvezető munkáját.

A kiesést illetően egyre nehezebb helyzetbe kerül a nagy múltú, jelenleg megyei I. osztályban szereplő DAC 1912 csapata. A nádorvárosiak az utolsó előtti helyen állnak a 16 csapatos mezőnyben, csak a meglepően halvány teljesítményt produkáló Kapuvárt előzik meg.

Hogy valami nincs rendben a győri együttes háza táján, bizonyítják még a hétvégi bajnoki után történtek is. A megyei első osztályba tavaly feljutó csapatot a volt válogatott Korsós György játékos-edzőként irányítja. Most hétvégén Nyúlon azonban már nem szerepelt vezetőedzőként a hivatalos jegyzőkönyvben, s nem is nyilatkozott a találkozó végén lapunk tudósítójának.

A jegyzőkönyv szerint a klubhoz ezer szállal kötődő Gulyás Gábor volt az edző, de csak névleg, mert úgy tudni, azért, hogy felrázza a csapatot, Horváth Ernő meccselt a kispadon. Utóbbi ok miatt mondott le Korsós György.

A mérkőzésen egyébként a győriek egygólos hazai vezetésnél két tizenegyest is elhibáztak, van, aki szerint azért, mert nem tudtak zavartalanul készülni, s nincs „rend a fejekben". Állítólag a felnőttcsapat nem edzhet mindig a Pápai úti centerpályán, s volt rá példa, hogy edzés közben a létesítményvezető egyszerűen lekapcsolta a villanyt.

Erre utalhat a volt játékos-edző egyik bejegyzése is az egyik internetes közösségi oldalon: „Ezúton szeretném megköszönni a csapat nevében mélyen tisztelt létesítményvezetőnknek, hogy áldozatos pénteki munkájával sikerült zavartalanná tenni a felkészülésünket a hétvégi mérkőzésre" – írta nemrég üzenőfalára Korsós György, aki nyilván a sötétre utalva Beethoven Holdfényszonátáját csatolta a megjegyzéshez.

Természetesen kerestük a volt játékos-edzőt, s üzentünk is neki, de nem sikerült elérni. Viszont sikerült beszélnünk Farkasházy László létesítményvezetővel.

„Rend van a sporttelepen, ami korábban nem volt mindig jellemző. A centerpálya füvét óvnunk kell, s ezért a nagycsapat hetente egyszer, a mérkőzése előtti utolsó edzésnapon gyakorolhat ott. Csak a gyerekeink edzhetnek rendszeresen a füvön, egyrészt mert nincs hely nekik máshol, másrészt a kisebb terhelés miatt ők nem tudnak benne kárt tenni. A lekapcsolt világítással kapcsolatban: a felnőttcsapat pénteken a centerpályán kezdett el edzeni, ezért lekapcsoltuk a műfüves játéktér világítását, mire a fiúk kitalálták, hogy mégiscsak a műfüves pályán akarnak gyakorolni. A lámpákat nem lehet azonnal, csak húsz perc után visszakapcsolni. Ezért kellett a játékosoknak várni" – mondta a létesítményvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa - Enesén a Csorna

Szerdán rendezik a Magyar Kupa Győr-Moson-Sopron megyei területi selejtezőinek 6. fordulóját. Tovább olvasom