Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Megyei foci - Apa és fiai egy csapatban Darnózselin

Darnózselin nemrég az Angyal család összes férfi tagja egyszerre lépett pályára bajnoki mérkőzésen.
A klubelnök és két fia többször is játszott már együtt, otthon pedig – a televízió képernyője előtt – a Barcelona–Real Madrid csatákat vívják egymással.

Nemrég az Ásványráró–Darnózseli tartalékmérkőzésen a vendégcsapatban a Darnózseli klubelnöke, Angyal Géza és két fia is pályára lépett.

„A mérkőzés napján többen is beteget jelentettek és az amúgy is kis létszámú keretből így csak bajosan tudott volna kiállni a csapat. Kisebbik fiam, Erik az utánpótlásban szerepel, a nagyobbik, Vajk pedig az első gárda tagja, valamint én is többször játszottam már a %BBkicsikkel%AB. A fiúk főleg a középpályán kapnak helyet, én inkább már csak a védekezésben vállalok szerepet" – mesélte a klub első embere.

Három Angyal. Balról: Erik, az édesapa és Vajk.
Három Angyal. Balról: Erik, az édesapa és Vajk.


Nem ez volt az első alkalom, hogy az Angyal család minden férfi tagja egyszerre volt pályán, ugyanis korábban már ősszel is játszottak együtt. Az emlékezetes ásványrárói találkozó óta, két hete is együtt focizott apa és fia a Püski csapata ellen, bár ekkor Vajkra már újra a felnőtteknél számítottak. Erik és édesapja viszont szinte minden második hétvégén egymás oldalán szerepel.

Korábban mindkét fiú az Üstökösnél és Lipóton focizott, majd egy éve, apjuk klubelnöki kinevezésekor igazoltak Darnózselire.

„Örülök, hogy együtt játszhattam a fiaimmal. Bár sokat futottak, jól ment a játék és nyertünk, én mindig nagyobb kritikus vagyok velük. Erre azonban szükségük van a fejlődéshez. Nem szoktunk veszekedni a pályán, jól kijövünk egymással, de a meccs hevében néha kicsit összekapunk, a fiúk élvezik, hogy piszkálhatják az %BBöreget%AB. Otthon azonban nagy csatákat szoktunk vívni a Barcelona–Real Madrid meccseken, ugyanis én és a kisebb fiam Real-drukkerek vagyunk, a nagyobbik fiam pedig igazi culé, a Barcelona szurkolója" – tette hozzá a 39 éves Angyal Géza.

Angyal Erik elmondta, nagyon élvezi a játékot a családjával.
„Sokat tanulok apukámtól, rengeteg tanácsot ad. Úgy gondolom, jól ment a játék, hiszen összeszokott csapat vagyunk" – mesélte nevetve a tizenhét éves fiú, aki a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakközépiskola tanulója.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy mindhárman együtt játszottunk és bízom benne, hogy lesz még rá lehetőségünk. Anyukám nem olyan nagy fociőrült, mint mi, de a meccseinken a helyszínen szokott drukkolni. A jövőben szeretnék a focinál maradni. Egyelőre Darnózselin akarom folytatni a játékot és a későbbiekben, a bátyám példáját követve, szívesen dolgoznék Ausztriában" – fogalmazott Angyal Erik.
A 3–0-ra megnyert találkozón az idősebb fiú, Vajk gólt is szerzett.

„Szeretek együtt játszani az öcsémmel, mert labdabiztos, kreatív játékos. Az édesapámmal megtiszteltetés játszani, mivel részben ő tanított meg focizni és – ahogy hallottam – nagy játékos volt régen. Magammal azonban már rég nem vagyok megelégedve, sokkal jobb focista is lehetnék" – mondta az idősebb fiú.

„Ausztriában, Marchtrenkben élek. Kint Traunban edzünk a nagycsapat tagjaival és szombaton otthon is van egy edzés. Így készülünk a mérkőzésekre" – zárta a beszélgetést Angyal Vajk. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltámadhat a SFAC

Új távlatok nyílhatnak az elmúlt idényben a megyei harmadosztályban csoportjában a nyolcadik helyen… Tovább olvasom