Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Megyei foci - A Nyúl legjobb sikere a bronz

Fennállása óta a legjobb bajnoki eredményét érte el a Nyúl SC csapata azzal, hogy az elmúlt idényben bronzérmet szerzett a megyei első osztályban.
A díjátadón részt vett többek között Kara Ákos országgyűlési képviselő, Schmiedt Henrik, a község polgármestere, valamint Horváth László, a Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója.
A klub elnöke, Stecina Krisztián kiemelte Horváth Dénesnek, a csapat edzőjének remek munkáját és hozzáállását:

„Az ő lelkesedésére és tudására volt szüksége a csapatnak ahhoz, hogy ilyen szép eredményeket tudjon elérni."

A Nyúl SC tavaly még a megyei másodosztályban futballozott, ám ott csak egy évet töltött és idén már újra a megye első vonalában játszhatott, ahol a tavaszi idényt meg is nyerte.

Németh Gergely csapatkapitány nagyon büszke az együttesre, arra, amit elért. A célkitűzésük ugyanis az volt, hogy meghatározó klubbá váljanak és a középmezőnyben végezzenek a bajnokságban.

Bronzérmes nyúli csapatok: együtt a felnőtt és az utánpótlás az éremosztó ünnepséget követően. Fotó: bertleff andrás
Bronzérmes nyúli csapatok: együtt a felnőtt és az utánpótlás az éremosztó ünnepséget követően. Fotó: Bertleff András


„A harmadik hely megszerzésével túlteljesítettük saját tervünket. Ebben – a támogatóink és az edzőnk mellett – nagy szerepük volt a szurkolóinknak is. Úgy érzem, a játékunkkal és az eredményeinkkel egyre jobban magunk mellé állítjuk a falubelieket, akik minden meccsen támogatnak bennünket" – fogalmazott a nyúli csapatkapitány.

Németh Miklós szakosztályvezető az egyesület távlati terveiről beszélt:
„A csapat jövőre is fel szeretne állni a dobogóra, mi pedig továbbra is támogatjuk őket ebben. A célunk, hogy a Győrtől délre eső régiót összefogva vezető utánpótlásképző egyesületté váljunk. Olyan körülményeket igyekszünk biztosítani, amelyek a szülők és gyerekek számára is vonzóak lehetnek. Az U7-es korosztálytól kezdve képzett edzők foglalkoznak a fiatalokkal, fejlesztjük az öltözőket és a pályákat."

Szeretnék, ha a környéken élő fiatalokat is be tudnák vonni az utánpótlás-nevelésbe, ezért idén nyáron szerveznek egy toborzó tornát az U7-es és az U9-es korosztályok számára.

„Örülnénk, ha szeptembertől minél több gyerek kezdené Nyúlon a tanulmányait, hiszen itt iskolai keretek között vehetnek részt labdarúgóedzéseken, amit a Bozsik-programnak köszönhetően tizenhárom éves koruktól az egyesületben folytathatnak" – mondta Németh Miklós.

A felnőttek mellett az U16-os csapat is bronzérmet szerzett. Az egyesület különdíjjal jutalmazta az idén legtöbbet fejlődött játékosokat: a fiataloktól Buzás Bencét és Szilasi Bálintot, a felnőttkeretből pedig Kószás Krisztiánt, továbbá a házi gólkirályt, Rigó Dávidot és Németh Gergelyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén is átúszták a Fertő tavat

Az egész országból rendszeresen visszatérő sporttársak elszántsággal vágtak neki a táv… Tovább olvasom