Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 21°C Még több cikk.

Megyei bajnokság a láthatáron

Teremfutball - Egyre népszerűbb megyénkben is a teremfutball, a megyei szövetség futsalbizottságának vezetője is így látja. Sági Pétert az elmúlt években elvégzett feladatokról és a célkitűzésekről kérdeztük.
– A futsalt mint a labdarúgás egyre dinamikusabban fejlődő szakágát próbáltuk meghonosítani a megyénkben. Több torna rendezésével szinte valamennyi korosztálynak sikerült bemutatnia a játék alapjait, szabályait – kezdte Sági Péter, a futsalbizottság elnöke. – Nagy dolognak tartjuk, hogy sikerült két szponzor segítségével a nemzeti bajnokság másodosztályában Győrnek két csapattal elindulnia. Öröm, hogy mindkét egyesület aztán fel is jutott az NB I-be. Az országban egyedülálló, hogy egymegyéből két csapat is a legmagasabb osztályban szerepel. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy ez az eredmény legfőképp az egyesületek anyagi lehetőségeitől függ. A sportág akkor lesz igazából sikeres, ha tömegekre építjük. A bizottság több új feladatot tűzött ki erre az évre: – Újjáalakult a vezetőség, a bizottság tagja lett Keglovich Ferenc is. A legfontosabb feladat az országos szinten egyedülálló megyei bajnokság megszervezése.

A pontvadászat egyébként Nike-kupa néven fut majd, férfi-, női, valamint utánpótlásszinten. Célunk még az edzőképzés megvalósítása, a futsal-játékvezetői képzés folytatása. További egyesületek megalakulásának segítése, valamint a játék további, szélesebb körűmegismertetése különböző tornák szervezésével. Terv az általános és a középiskolai bajnokságok szervezése is. Egyelőre több olyan labdarúgó játszik a futsalcsapatokban, akik nagypályán is szerepelnek. – Sajnos az elmúlt esztendő megmutatta, a nagypályás egyesületek vezetői nem nézik jó szemmel, ha játékosaik szerepelnek futsalcsapatokban. Tartanak a sérülésektől, s belátjuk, hogy külön kell választani a nagypályától sportágunkat. Azért kell már tízéves kortól játszatni a gyerekekkel a futsalt, hogy később eldönthessék: maradnak a teremben vagy nagypályán folytatják. Ez az egész világon bevett gyakorlat, több országban 14 éves korig kötelező is a futsal. Remélem, feladatainkat sikerül megoldani és egyre több emberrel megszerettetjük ezt a szép sportágat – mondta befejezésül Sági Péter.

GYŐRI TOVÁBBJUTÁS A KUPÁBAN

Euro-Mobil-Trans Győr–Legrand-MetalCom Szentes 7–1 (2–1) Magyar Kupa-futsalmérkőzés. Ikrény, 200 néző. V.: Solymosi A, Perepatics L. Euro-Mobil-Trans Győr: Komáromi – Takó, Berkes, Szente, Baranyai. Cs.: Matkovics (kapus), Camin, Dróth, Domokos, Peczár, Szabó P. Tamási G. Játékos-edzők: Camin Róbert és Szente Tamás. Győri gólszerzők: Tamási G. (2), Szabó P., Berkes, Takó, Baranyai, Camin. A győri csapat magabiztos teljesítménnyel hamar ledolgozta egygólos hátrányát. Camin Róbert: – Az első perctől nem volt kétséges, hogy a tartalékos vendégeket „bedaráljuk". Bár folyamatosan kísérleteztek, de ma ellenünk ez nem volt elég.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Norvég kapitánya lesz a válogatottnak?

Labdarúgás - Noha még mindig titkolózik a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), ám a napnál is… Tovább olvasom