Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Megvédené bajnoki címét a Győrszemere

Labdarúgás - Remek félévet zárt a Győrszemere a Duna Takarék megyei I. osztályban, hiszen a címvédő veretlenül vezeti a bajnokságot.
A Győrszemere négypontos előnnyel vezeti a Duna Takarék megyei I. osztály táblázatát. A csapat veretlen maradt az őszi szezonban, kilenc győzelem mellett hat döntetlent ért el Gyurmánczi Attila együttese. A győrszemerei támadósor volt a leghatékonyabb az osztályban, összesen 43-szor zörgették meg az ellenfelek hálóját. Ehhez mindössze 10 kapott gól párosult, aminél csak a Jánossomorja kapott kevesebbet, szám szerint 7-et.

A csapat legeredményesebb játékosa a csoport góllövőlistáját is vezető Germán Ferenc volt, aki tizenhat találatig jutott. Herold Szabolcs és Makkos Tamás egyaránt nyolcszor volt eredményes, ez a három játékos jegyzi a győrszemerei gólok háromnegyedét.

A csapat jól kezdte a felkészülési időszakot, hiszen több, magasabb osztályban játszó együttest is megelőzve ezüstérmes lett a hétvégi Alcufer-kupán. Az együttes mögött álló félévet Boros Tamás elnök értékelte.

„A rövid nyári szünet után felújított és korszerűsített létesítmény várta a bajnokcsapatot, melynek tagjai együtt maradtak, sőt, négy új játékos is érkezett erősítésként. Ők gyorsan beépültek a baráti társaságba. Úgy kezdtük a szezont, ahogy tavaly abbahagytuk, összesen huszonöt mérkőzés óta vagyunk veretlenek. Kis hiányérzetünk azért van, hiszen hazai pályán és idegenben egyaránt becsúszott egy-egy fájó döntetlen. A felkészülést megkezdtük, az Alcufer-kupán elért második helyezésünk csodálatos eredmény. Két játékossal erősítettünk, nálunk folytatja Gollovitzer Attila és Török Szabolcs. A célunk az, hogy tavasszal is megőrizzük a jelenlegi helyezésünket, ehhez minden feltétel adott."

Olvasóink írták

 • 11. fiatal 2010. január 29. 09:08
  „Szia Borosta!

  A helyzet az, hogy egy U19-es csapat nagyjából úgy néz ki, hogy van 5 túlkorosod 88.89,90 és a többi nem az.De ezeknek a megoszlása is katasztrófa.2-3 91-es, 1-2 92-es + 93-as. A serdülőkkel meg még nagyobb gond lesz, ez már most prognosztizálható. Nos két választása van a focinak.Vagy a Szövetség igazodik a hanyatláshoz vagy kőkeményen betartatja a versenykiírást a korosztályokkal kapcsolatban és akkor kb 5-6 klub marad megye I-es szinten.Nem beszélhetünk up nevelésről, amikor 3 tornát rendezel a kicsiknek (papíron) és ezzel le van tudva minden.Mert ugye volt már probléma abból, hogy volt aki becsületes volt és bevallotta,h ő nem szervezett ilyet, így pontot vontak le.Szóval van mit átalakítani asszem.
  Az, hogy kinek a feladata kinevelni az utánpótlást, az megint egy másik kérdés.Az ETO-nál mindenről beszélhetün csak arról nem,hogy korrekt up nevelés zajlik.A gyerek bekerül a kollégiumba, ott el focizik 18-19 éves koráig jó esetben, aztán a 99 %-ának megköszönik.Itt is két dolog van.Az ETO-nál is kapnak pénzt, megszokja a gyerek, aztán amikor kikerül onnan vagy olyan helyre megy focizni, ahol fizetnek vagy van neki kb 3-4 éve amíg teljesen lecseng és abbahagyja.Ennek sem sok értelme van. Remélem érted, hogy mire akarok kilyukadni.Ha a gyerekkel elhitetik már fiatalkorában,hogy Ő sokra fogja vinni és mégsem, akkor oly mértékű csalódása lesz,hogy inkább egy idő után abbahagyja. Utána már maximum a pénzzel tudod motiválni, mert nagy része az életben nem fog olyan állást kapni, hogy azt mondja, hogy heti 3 edzést meg a meccset letudom a kevés meccspénzért. Az egész up nevelés nem csak az ETO-ról szól itt hanem arról,hogy ha valaki ezt komolyan tudja venni, akár amatőr szinten is akkor azt támogassák.Az ETO-ból sok fiatal kikerül, kiesik és nekik is kell további képzést biztosítani amatőr szinten is.Azt ki fizeti meg?Ki támogatja, hogy a későbbiekben is legyen megfelelő minőségű és számú futballista legalább nb3-as vagy megye I szinten?”
 • 10. borosta 2010. január 28. 13:35
  „szia fiatal,
  Kérdésedre válaszolva, mindig is volt foci Szemerén és reméljük ezen túl is lesz, az más kérdés milyen osztályban. Sajnos az utánpótlás kérdés nem egyszerű, Szemere nem egy kis település még is csak kb. 20 fő van egy általános iskolai osztályban aminek fele lány tehát marad 10 fiú akiből 5 akar focizni de valójában kb 2-3 olyan akiből lehet is focista. Ez egy évfolyam, amit ha összeszámolsz kb. 5 évente van egy focicsapatod. Hozzászólásodból ítélve tájékozott vagy tehát ki tudod számolni, hogy néz ki pl, egy u19-es csapat. Arról nem is beszélve amikor a fiatal gyereket egy idő után nem érdekli a foci hanem inkább a számítógép meg a disco és a jó képességű abbahagyja a futballt. Ez sajnos nem csak nálunk van így hanem sok községben a megyében. Hiába adsz meg minden lehetőséget a fiataloknak ha nem érdekli. A korhatár miatt pedig ha nem fér be az első csapatba kénytelen elmenni más klubba focizni. Ez egy ördögi kör. Amúgy úgy érzem nem a falusi klubboknak kell kitermelni a magyar labdarúgás utánpótlását, hisz ha valaki akar és tud focizni úgy is azonnal elmegy mondjuk az ETO-hoz és nem egy falusi klubhoz.”
 • 9. fiatal 2010. január 28. 11:02
  „szia borosta!
  Ugye most beszélgetünk. ha z 5. hozzászólásomhoz kapcsolódva válaszolnál még valamire.Miért az a baj,hogy az NB3 azért költségesebb, mert magasabb a bírói díj és az utazás magasabb?mert ugye itt a megyében Te mész 600 km-t, nb3-ban mész 1200-at. A nevezés 540 ropi az nb3-ban, 140 a megyében. Csak azért írtam le, mert a számokat én is tudom.Ha a megyében megnyered a bajnokságot, akkor azért nem mész feljebb, mert az Egyesület költségvetése megyei I. szintű jóindulattal, a játékosok juttatásai viszont minimum nb3as szintűek.A probléma ott adódik, hogy az egyesület közpénzből él, a játékosok pedig feketéből.Gyanítom,hogy ha fehér lenne minden, akkor kiderülne, hogy feljebb is tudnátok menni ha a fekete pénzek egy részét működésre fordítanátok.Az ördögi csapda viszont ott van, hogy ha azt működésre fordítjátok, akkor a meghatározó játékosok kevesebb pénzért nem maradnak, azaz a magas szintű foci leengedne. Mindennek az a lényege, hogy a szponzor amit ad a játékosainak nincs egyensúlyban az Egyesület lehetőségeivel. Magyarán a jó játékosok addig lesznek Szemerén amíg pénz van.Ezt mondom,hogy nagyon vékony jég.Aláírom, hogy sikert lehet és így kell is elérni.Azonban úgy gondolom, hogy ez hosszútávra nem vezet.Egyre igen.Lehet,hogy Te 10 év múlva elmondhatod, hogy csináltál 2-3szoros bajnokcsapatot Szemerén és ez a nevedhez fog kötődni. A kérdés az, hogy felkészültök-e arra ha nem lesz ilyen anyagi lehetőségetek, van-e stratégiátok arra, hogy valamilyen foci mindig lesz Szemerén?
  Én úgy hiszem,hogy uralkodni fogtok a mezőnyön egy ideig biztos. Az eredményeitekhez gratulálok, a kötekedésem csak az amatőr foci jelenlegi problémáit próbálta feltérképezni, ami nem kevés sajnos és nem utolsó sorban az utánpótlásképzés területén, ami nem csak az egyesületek és demográfiai helyzetek hibája, hanem komolyabban rá kellene feküdni a témára főleg az irányítóknak.”
 • 8. borosta 2010. január 28. 09:15
  „szia fiatal

  Az 5. hozzászólásodhoz:
  A megyei I. és az NB III. közötti költség különbség 2-szeres szorzó, sajnos. A megyei I.-ben együtt játszanak a csapatok vasárnap délután. Az NB III-ban ellentétesen első csapat itthon utánpótlás idegenben. Tehát minden hova kétszer utazol, két vezetői stáb kell, egy itthon egy aki utazik az up csapattal. A megyében elutazol autókkal, esetleg szurkolók szülők elviszik a fiatalokat. Első csapat utazik saját autóval. NB III-ban lehetetlen összeszervezni tehát buszos utazás duplán, plussz edzők plussz vezetői stáb. Nem beszélve a nevezési és játékvezetői díjak közötti különbségekről.
  Up-hoz: sajnos demográfiai és egyéb okokból nem csak nekünk de a megyében nem sok csapatnak van minőségi up-a. Amúgy nem hiszek a mesékben, mert ezt a mesét most részben én írom Szemerén.”
 • 7. fiatal 2010. január 28. 08:29
  „Semmi irigység nincs bennem a Győrszemere iránt, de megvannak a példák, hogy először alulról kell építkezni, nem pedig felülről.Azt a sok pénzt értelmetlennek látom kiszórni, miközben nincs felépítve a klub. Amit írtam nem csak a Győrszemerére értem, hiszen van még ilyen sajnos.
  Amúgy kedves Jewel nézd meg,hogy miket írtam és rá fogsz jönni,hogy nem az irigység beszél belőlem hanem a realitás. Nézd meg a számodra érdektelen csapatot az ETO-t és rájössz, hogy miről beszélek.Az egy kezemen meg tudom számolni, hogy ennyi pénz mellett mennyi saját nevelésű tehetség lett nb1-es játékos.Ja bocsánat!nem ám egy-két nb1-es meccses játékos hanem aki kinőtte magát!Ez van Szemerén is. Néha kimegyek Szemere meccsekre.Sőt láttam up meccset is.Hát mit mondjak.Nem tudom mennyi játékos lesz ott 5 év múlva.
  Na de hagyjuk ezt!Éljünk a mának.Sok sikert a Szemerének!”
 • 6. jewel 2010. január 28. 07:25
  „Szeva fiatal

  Gyanítom hogy te is annak a többséget kitevő (magyaros) irigyek csoportjába tartozol, akik mást sem tudnak hangoztatni, hogy pénzzel persze könnyű azok ellen, akik egy sörért mennek ki a focipályára 7végenként.
  Én speciel jobban szeretek Győrből kiugrani Szemerére (vagy akár egy jónak ígérkező megyei I-II rangadóra tetszőleges felállásban) , hogy egy kis focit lássak (persze az is hozzátartozik, hogy ez érdekel igazán), mint a számomra teljesen (ETO) illetve részben (Gyirmót) érdektelen csapatok meccseire.
  A pénzről és irigységről: Totó bácsiból kellene még vagy 50 , "pékből" 30 , "eduból" 10 darab , akik legalább tesznek a magyar fociért és áldoznak rá, így mindenki közel azonos eséllyel indulhatna a saját szintjén, fel lenne építve alulról a foci hierarchia, több játékos lenne akiből lehetne válogatni, vonzaná a foci a fiatalokat (ez most egyáltalán nem történik meg) stb stb.”
 • 5. fiatal 2010. január 27. 22:47
  „szia borosta!

  ugye magad sem gondolod komolyan,hogy a megye I és az nb3 utánpótlás olyan költséges,h attól sok a kiadás.A versenykiírás szerint egyetlenegy korosztály követelményben különbözik a megye I az nb3-tól, mégpedig az u13 megye I-bencsak javasolt korosztály.A többi kötelező.Nos ugye u16-ot, u19-et és felnőttet kell utaztatnod.ha ezt mind utaztatnod kell és nem kellene horribilis pénzeket kifizetni a focistáknak akkor el tudsz utazni mondjuk a töredékéből Csesztregre vagy Veszprémbe.A motiváció egy része nyílván a siker, de a nagyobbik a pénz.Ha feljebb mész több költséged van, el kell venned a játékos havi fizujából.Akkor mit csinál?elmegy.Így nincs feljebb lépés, inkább maradjanak a jól fizetett focisták.
  Az utánpótlás nevelésről ha előhoztad:Nusi pénzekből lehet rendezni a tornák zömét.Meg az kerül sokba, hogy az iskolákkal lepapírozzák a tornákat?ugyan már...Nem folyik itt tudatos up nevelés, mert kis pénz gyenge up.Ez hiányzik nálatok is.A pénz, a sok pénz hosszútávon megöli a focit.Én nem rosszindulatból mondtam a kipukkanást hanem az ész nélküli pénzszórásnak nincs értelme.a rövidtávú siker összeomláshoz vezet.Szerinted egy Golo ingyen ment hozzátok?A pék is óriási pénzeket adott neki...nem kevés lehet az sem amit most kap, miközben nincs utánpótlásotok...mármint minőségi utánpótlásotok.
  egy szó mint száz,a tudatosságot hiányolom.Attól függetlenül a meséket ne nagyon hidd el.”
 • 4. borosta 2010. január 27. 09:33
  „szia fiatal,

  A kérdésedre válaszolva a pénzen kívül a siker motiválja a csapatot, éppen ezért szeretnék megnyerni a bajnokságot. Amúgy az NB III. is amatőr bajnokság a versenykiírás szerint még is kétszer olyan költséges mint a megyei I. és sajnos nem a játékosok miatt költséges hanem az utánpótlás, nevezés és utazás miatt. Lehet, hogy a Szemere is kipukkan, egy idő után, hogy tőled idézzek de addig is remélem vár még rájuk néhány siker. Totó bácsinak meg csak köszönet jár, hogy ennyit tesz egy közösségért. Amúgy meg fel kell ébredni az álomvilágból amatőr foci szinten is, hisz itt is igaz és mindig is igaz volt: "Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci", csak sokaknak fáj és savanyú a szőlő, hogy Szemerén most minden összeállt: csapat, létesítmény, önkormányzat, szponzor. De ez nem magától nőtt mint kertben a gaz, hanem sokan sokat tettek érte.”
 • 3. fiatal 2010. január 27. 08:19
  „szia Borosta!

  Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy ha valaki évről-évre nem lép előbbre, akkor a pénzen kívül mivel tudod motiválni?a sport nem arról szól, hogy fejlődj, hogy előrébb juss?Volt olyan csapat a megyében aki ugyanazt csinálta mint a Szemere...többször megnyerte a megye 2-t, pénzért fociztak a játékosok, aztán most meg lehet nézni, hogy a megye3-ban tökutolsó. Idő kérdése és a Szemere is kipukkan. Totó bácsi egyszer makacsolja meg magát, aztán jönnek a gondok, mert még egy ember nincs ott a környéken, aki ennyi pénzt fektetne játékosokba. Persze itt még fel lehetne hozni a Bajcs példáját is.Elfogyott a pénz és egyből nem vállalták a megye1-et. Szóval amiről beszélsz az elég vékony jég. Akiket igazoltak, azok mind horribilis pénzért játszanak Szemerén, ez az amatőr foci megcsúfolása és aláaknázása.

  Azért sok sikert!”
 • 2. borosta 2010. január 26. 20:28
  „1. Dragó
  Elég szomorú lenne ha úgy kezdenék a bajnokságot, hogy elég a 2. vagy 3. hely. Ezek a srácok mindig a maximumra törekednek. A megyében nem sok csapat van aki vállalná az NB III-at (talán egy sem) és nem a tudásuk miatt, hisz nem ők tehetnek róla, hogy az NB III-as indulás kétszer annyiba kerül mint egy megyei I. osztályú. A megyében van olyan csapat alacsonyabb osztályban aki még a megyei I. osztályt sem vállalja érthető okokból, de mégis szezonról szezonra oda teszik magukat és sorra nyerik a bajnokságokat amihez csak gratulálni tudok. Téged meg csak sajnálni tudlak mert valószínű nem sikerül feljutni a megyei I. osztályba és a lent leírt módzered alapján talán pár év múlva oda érnét ti is mert elfogynának előletek a csapatok. Viszont egy nagyon színvonalas megyei 3. osztályú bajnokságot látnánk. :-)”
 • 1. Dragó 2010. január 26. 15:13
  „Minek akarják megnyerni amikor nem lépnek feljebb???
  Ha megnyerik a bajnokságot és ha nem mennek feljebb akkor vissza csapnám megye 3 ba!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ETO még legalább 3 évig külföldieket igazol

A Győri ETO FC a jövőben sem fizet több százezer eurót szerződéssel rendelkező magyar játékosokért. Az utánpótlás beéréséig inkább külföldi labdarúgókat igazolnak.
Tovább olvasom