Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Megválik a Ferencvárostól Várszegi

Korábban másik klubját, az MTK-t árulta a Fotex-vezér, ám most úgy néz ki, hogy részben az utolsó forduló Üllői úti botránya miatt a Fraditól válik meg.
Két év után kiszállni készül a Ferencváros focicsapatából Várszegi Gábor. Korábban másik klubját, az MTK-t árulta a Fotex-vezér, ám most úgy néz ki, hogy részben az utolsó forduló Üllői úti botránya miatt a Fraditól válik meg.

Alaposan megosztotta a futballközvéleményt, amikor a Fotex Rt., 2001 júliusában, négy részletben fizetendő 2,4 milliárd forintért nyolcvanszázalékos többségi tulajdont szerzett a Ferencváros focicsapatát működtető kft.-ben. A szurkolók egy része megmentőként ünnepelte, és talán most is ünnepli az új tulajdonost, míg a másik tábor jószerivel azóta sem tudta megemészteni, hogy a csapat azé a Fotex-vezér Várszegi Gáboré lett, akinek az MTK-nál is érdekeltsége van.

A kettősség persze most, hogy mindkét együttes indulhat valamelyik UEFA által rendezett kupában, kezdett kicsit kínossá válni, sőt szabálytalanná, s néhány hete még arról lehetett hallani: Várszegi eladja az MTK-t. Aztán véget ért a bajnokság, s minden várakozásra rácáfolva az MTK első lett, a Fradi elbukott az utolsó, DVSC elleni meccsen. Elúszott a ferencvárosiak bajnoki címe, és most elúszni látszik vele a mindent fizető tulajdonos is.

Pedig nagy tervei voltak a klubbal, hiszen a csapatot működtető kft.-t a közelmúltban részvénytársasággá alakították, s úgy tervezeték, hogy az ősszel - elsőként a magyar klubok közül - bevezetik az rt. részvényeit a tőzsdére. Most viszont úgy tűnik, erre egy ideig még várni kell.


A Ferencváros egyesületi elnöke, Furulyás János érdeklődésünkre nem cáfolta Várszegi Gábor kilépési szándékát, ám kijelentette: a tulajdonosváltás csak akkor lesz kész tény, ha a Fotex-tulajdonos részben vagy egészében eladja a csapatot. "Én ma tárgyaltam Várszegivel - mondta tegnap Furulyás János -, és abban maradtunk, hogy előbb alaposan meg kell néznünk a dolgokat.

A csapat már csaknem száz százalékban Várszegi Gábor tulajdona, ám az egyesületnek, vagyis a Ferencvárosi Torna Clubnak aranyrészvénye van, vagyis nélkülünk ilyen komoly ügyben egyedül nem dönthet. A két éve kötött adásvételi szerződés 2,4 milliárdja csak negyven százalékban van teljesítve, így tehát innen kilépni nem lehet, illetve ahhoz egy másik megállapodás szükséges. Az pedig a jövő hét derekán kerülhet papírra, ám addig is mindent alaposan meg kell néznünk, át kell gondolnunk."

Hogy a záró, DVSC elleni mérkőzés botrányának menynyiben van köze Várszegi Gábor döntéséhez, a kérdésre az elnök úgy válaszolt, hogy nagyban. "Ami történt, az egy szomorú folyamat súlyos, igen súlyos állomása - mondta Furulyás János -, és el sem tudom mondani, mennyire sajnálatos, hogy idáig jutottunk. Ki kell jelentenem: Várszegi megmentette a Fradit. Nem csupán a futballcsapatot, az egész egyesületet.

Eltűnt az egymilliárdnyi adósságunk, s ez az ő érdeme. És nem csak ennyit fizetett, hiszen a vételáron túl közben a focicsapatot is működtetnie kellett. Ezért csak köszönet illeti Várszegi Gábort, nagy-nagy köszönet." Végül az elnök megerősítette, hogy az új szerződés, így aztán a döntés a jövő hét közepén várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Mihály marad a matáv sopronnál

A Matáv Sopronnál Tóth Mihályt és Javrujant mindenképpen szeretnék megtartani. Szabados József… Tovább olvasom