Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Megújulhat a csónakház

Sikeres évet zárt a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub. Az egyesület helyzetét nehezíti, hogy az árvíz hatásai még mindig láthatóak az épületen, de van remény, hogy megújuljon a több mint száztíz éves épület.

A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub (GYVSEK) a versenyszezon végén, az összesített olimpiai pontok alapján az ország harmadik legeredményesebb klubja lett. A csónakházukat elöntő árvíz következményeit azonban még mindig „szenvedik". Most esély van a csónakház megújulására.

„Három éve van új elnöksége a klubnak. A korábbi vezetőség is biztos mindent megtett a siker érdekében, de jelentős réseket kellett betömnünk. Mára elmondhatjuk, biztos az anyagi háttér és az edzői csapat is kiváló, sok fiatal evez nálunk, sőt, olyanok is jönnek vissza, akik korábban elhagyták a klubunkat – mondta Gasztonyi László, a klub elnöke. – Segítenek az elnökségben a vállalkozók, az egykori evezősök, de segít a város is. Az önkormányzattól kifejezetten hajók vásárlására kaptunk két és fél millió forintot, és reményünk van további ötmillióra, amivel már a felújítást is tudnák támogatni. Az állam tulajdonában lévő épület a vízügy kezelésében van. Sokat tesznek értünk, de nem korlátlanok a lehetőségeik."

Felújításra várva: Az 1898-ban épült csónakház.
Felújításra várva: Az 1898-ban épült csónakház.

Gasztonyi László szavait Papp Oszkár klubigazgató egészíti ki: „Sportolóink mindent megtettek annak érdekében, hogy támogatóink büszkék legyenek rájuk. A magyar bajnokságon a tizenöt arany-, a nyolc ezüst- és a kilenc bronzérem minden várakozást felülmúlt. A vezetőedző Kiss László elégedett lehet a munkával. A Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub az idén az egyesületek rangsorában az összesített pontversenyben a harmadik helyen végzett. Pedig a teljesítményhez a feltételek nem minden területen jók. Az öltözőket elöntötte az árvíz, fel kellene őket újítani, és a tanmedencére is ráférne ez. Mi edzünk, versenyzünk, és bízunk benne, megoldódik majd a csónakház megújításának kérdése."
Gasztonyi László szerint a teljes felújítás több száz millió forintba kerülne. Az állam egyelőre nem adja, csak eladná a csónakházat, 300 millió forint körül. Márpedig így ez és a felújítás közel egymilliárdba kerülne a városnak, ennyi pénz érthetően most nincs erre a célra.

„Győr legszebb helyén egy szépen felújított csónakház, melynek a felső szintjén lehetne a város sportirodája, az evezés igazi szentélyévé válhatna. A túraszakosztályi lét, a tömegsport megélénkülhetne, hiszen csak ez választ el bennünket attól, hogy az ország legjobb egyesülete legyünk. Ez a távolabbi cél. Győr vezetése mellettünk van, bízom benne, elérjük majd. A közelebbi cél pedig az, hogy elkezdjük az öltöző és a vizesblokk megújítását, versenyzőink, edzőink kiérdemelték ezt. Ezért fordultam az önkormányzathoz, és biztatóak a visszajelzések. Lehet, tavasszal már szép és modernebb öltözőkből indulnak a stégre vízre szállni evezőseink" – zárta szavait az elnök.

Olvasóink írták

  • 2. ujhelyikaroly 2013. október 21. 23:28
    „Örül a szívem, mert megújult és igazán szép lett fiatal evezős éveimnek az egykori színhelye, az ETO csónakház. Most már ugyan a szemközti Radó szigeti Vízügy-Sprtacus költözött át ide, de egykori varázslatos hangulatából mit sem veszített. Remélem, azért egykori hírnevét megalapozóinak - a PÁK fivéreknek, vagy VÁLI Lalinak ... fotóit azért nem felejtették el kifüggeszteni..!”
  • 1. pörkölt 2013. október 13. 11:01
    „Stadionra van pénz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luis van Gaal veszélyes játéka

˝A mai holland válogatottnak nincs saját stílusa, Luis van Gaal pedig a tűzzel játszik, amikor a… Tovább olvasom