Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Megtévesztették a Gyirmótot?

Labdarúgás - A Gyirmót elnöke szerint megtévesztették a klub technikai vezetőjét, ezért nem kapott indulási jogot a csapat az NB I-re. A klubvezetés az MLSZ elnökségéhez fordul jogorvoslatért.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Testülete helybenhagyta a bizottság elsőfokú határozatát, amely szerint a Gyirmót, az NB II Nyugati csoportjának jelenlegi éllovasa akkor sem nevezhet az első osztályba, ha a hátralévő fordulókban megőrzi vezető helyét. A döntéssel természetesen nem értenek egyet a Gyirmót vezetői: „Az MLSZ licencadó testülete megtévesztette a Gyirmót technikai vezetőjét azzal, hogy »a hiánypótlásra kötelezett Gyirmót határidőre leadott papírjai, hiánypótlásai megfelelőek, viszont a tartalmáról a licencadó bizottság dönt«. Az APEH-, VPOP-igazolást azért nem kérték, mert a versenybizottságnál rendelkezésre állt" – fogalmazott Horváth Ernő a klub által kiadott nyilatkozatban.

„Az elutasítás után jutott tudomásunkra, hogy a Gyirmót SE-jogutód Gyirmót FC Kft. részéről is hiányoznak a nullás APEH-, VPOP-igazolások és a feltételes pénzügyi terv. A Gyirmót FC Kft. e dokumentumokat is azonnal csatolta, de természetesen a licencadó testület tudta, hogy a határidő után beadott dokumentumokat a fellebbvitel nem köteles figyelembe venni. Véleményünk szerint a késve benyújtott igazolásokat a kft. részéről, amelyek természetesen megfelelő nulla tartozást igazoltak, nem szabadott volna figyelmen kívül hagyni, mert azok a kérelmező önhibáján kívül kerültek késve a bizottsághoz. A Gyirmót öt éve szerepel az NB II-es bajnokságban és nemhogy az APEH-nak és a VPOP-nak, de soha senkinek nem tartozott."

A döntés miatt a klubvezetés az MLSZ-hez fordul.

„A másodfokú döntés ellen az MLSZ elnökségéhez fordulunk jogorvoslatért és kérjük, hogy a licencadó fellebbviteli bizottság döntését helyezze hatályon kívül és kötelezze a testületet új, gyorsított eljárásra, mert a Gyirmót önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe. Egyébiránt úgy tudom, az MLSZ az NB I-es bajnokságot nyílt, vegyes bajnokságként írta ki, tehát amennyiben a Gyirmót SE jogot szerez, úgy sportegyesületként is elindulhatna az NB I-ben."

Korábban:

Az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Testülete tegnap döntött a Gyirmót FC fellebbezésével kapcsolatban, amit a klub az Elsőfokú Licencadó Testület május 6-i, elutasító határozata után nyújtott be.

A másodfokon eljárók az eredeti döntést helybenhagyták, így az NB II Nyugati csoportjának jelenlegi éllovasa akkor sem nevezhet a Soproni Ligára, ha a hátralévő fordulókban is megőrzi vezető helyét.

Az MLSZ hivatalos honlapja szerint a szövetség által hiányolt dokumentumok kivétel nélkül pénzügyi jellegűek, a sportszervezet nem szolgáltatta az összes kötelező pénzügyi adatot az előző évről, illetve az eljövendő bajnoki évvel kapcsolatos terveket sem, valamint nem kerültek benyújtásra az előírt adóhatósági igazolások (APEH, VPOP és önkormányzat).

A sportszervezet fellebbezést nyújtott be május 18-án. A Fellebbviteli Licencadó Testület megvizsgálta a klub által az elsőfokú eljárásban rendelkezésre bocsátott dokumentumokat és megállapította, hogy a licenckérelmező sem a Klublicenc szabályzat 1. melléklete szerint előírt határidőig (2009. április 30.), sem az újabb határidőig (2009. május 5.) nem nyújtotta be a kritériumok teljesítését igazoló szükséges teljes dokumentációt. A Fellebbviteli Licencadó Testület megállapította, hogy az Elsőfokú Licencadó Testület a rendelkezésére álló dokumentumok alapján döntött, megállapításai tényszerűek, érvelése megalapozott, következtetése helyes és döntése jogszerű volt.

A Fellebbviteli Licencadó Testület határozata jogerős.

Horváth Ernő, a gyirmóti csapat tulajdonosa: – Önöktől értesültem a hírről és természetesen nem értünk egyet a döntéssel. Tudomásom szerint a szövetség kifogása az volt, hogy eddig Gyirmót SE-ként működtünk, a továbbiakban pedig Gyirmót FC Kft.-ként szerepelünk. Üzleti tervet adni ebben a helyzetben nem tudunk. Jogorvoslatért az MLSZ elnökségéhez fordulunk.

Az NB II Nyugati csoportjában a listavezető Gyirmót mögött a Pécs és a Pápa fut versenyt a feljutásért.

Olvasóink írták

 • 13. puubi 2009. május 29. 06:45
  „Csá.Kedves Gyirmótiak én szurkolok nektek,de megint bebizonyosodik hogy nyomnak egy csapatot az MLSZ-ben.Mikor valaki azt nyilatkozza a bajnokság felénél hogy szükségesebb lenne a Pécsnek felkerülni akkor már sejteni lehetett hogy nyomni fogják őket.Most lehet igy is egy kis lelki tehert gyakorolni a játékosokra és szerintem adda biznak hogy igy egy kicsit majd rosszabul megy a játék.Ha minden rendben van ne aggodjatok sikerülni fog.
  Én szurkolok nektek Üdv Egy elkeseredett ETO drukker.”
 • 12. okostojas007 2009. május 28. 13:24
  „600 milliós veszteség ellenére + 690 millió a törzstőke .az etonál ..............
  ha a gyirmót 600 ezer forint veszteséget produkál negativ lesz a törzstőkéje .....
  mit lép erre a cégbíróság a gyirmót fc kft ellen .”
 • 11. Capr 2009. május 28. 09:44
  „A kft. alapításához a törvényi minimum az 500 eFt jegyzett tőke. DE! ez a minimum, ennél többet is bele lehet invesztálni, ha akarná a tulajdonos.
  Az hogy valaki a minimumnál többet fektet be a cégbe, még nem jelent semmiféle garanciát arra, hogy jól és eredményesen működik. Szemléltetésképp (nyilvános adatok felhasználásával)
  GYŐRI ETO FC Kft.
  A cég jegyzett tőkéje összesen: 1 430 420 000 Ft
  Mérleg szerinti eredmény 2007: - 444 924 eFt ; 2006: - 188 330 eFt ; 2005: - 390 699 eFt
  Saját tőke 2007: 858 595 eFt ; 2006: 702 535 eFt ; 2005: 890 865 eFt

  Nem kell komoly számviteli tudás ahhoz, hogy megállapítsuk: az ETO Kft. masszívan veszteséges. A beinvesztált pénzből cca. 600 millát buktak, amely lehetett volna több is, de valószínűleg a fejlesztésre kapott pénzek egyenlőre megakadályozták ezt.”
 • 10. okostojas007 2009. május 27. 22:45
  „9.-nek
  és csak ennyi a felelősség .....
  nevében van , korlátolt - max 500 ezerig ............”
 • 9. Primax 2009. május 27. 22:03
  „500 ropi a k.f.t. alapításához kell...ez a törvény.”
 • 8. okostojas007 2009. május 27. 18:00
  „5.-nak
  azért nem lesz két nb 1- es győrben mert a gyirmót vezetői dilettáns vezetők
  nem márciusban kell gyirmót fc kft-t alapítani ha áprilisban nevezni kell.....
  ötszázezer forintos törzstőkével meg egy tollaslabda csapat se induljon az nb 1 - ben .............”
 • 7. csonti0913 2009. május 27. 17:37
  „sajnos a magyar nb1-be csak a pénz juthat föl. a tudásnak és az eredménynek már semmi köze a sporthoz. ha nem tömik a vezetők zsebeit feketén itt még a real madrid sem indulhatna. azért jó lenne újra megyei rangadó az 1.osztályban. írom ezt soproniként. jó lenne ha az elért eredmények számítanának.”
 • 6. Reális 2009. május 27. 16:21
  „Nem lehet győrnek két nb-I-es csapata!Ezért van minden!Hiába a pályán elért eredmény!”
 • 5. okostojas007 2009. május 27. 14:27
  „Okostojás ernő !
  a március 12-én alapított gyirmót fc kft 60 napig előtársaságként működhetne.
  nincs egy értelmes ember a csapatnál aki tudná hogy ez mit jelent..............
  és mit nem lehet még ekkor ........
  az 500.000. ft-os törzstőke meg vicc kategóriába tartozik..................”
 • 4. Primax 2009. május 27. 13:26
  „Kifogásnak nagyon gyenge....”
 • 3. okostojas007 2009. május 27. 08:52
  „az a baj hogy ez csapat rámaradt a két gyerekre mint szamárra a fül ........
  azért mert a papa jókor jó helyen volt még nem garancia az nb 1 - re ........”
 • 2. soppet 2009. május 26. 11:41
  „Valami bűzlik itt !
  Ha a sportklub helyett gazdasági társaságként - mely gondolom bejegyzésre került - folytatják a jövőben, akkor az MLSZ által kért dokumentumok, melyek a gazdasági társaságra vonatkozik rendelkezésre kell hogy álljon Gyirmóton.
  Ugyanis a gazdasági társaság indítása során az érintett hatóságok által történt engedélyek, tudomásulvételek kézben kell hogy legyenek.
  Az üzleti tervnek is kész kell, hogy legyen, mivel ez elengedhetetlen és nélkülözhetetlen feltétel a bejegyzésnél a cégbíróságon.
  Tehát APEH, VPOP, Önkormányzat igazolásainak rendelkezik a Kft., továbbá az üzleti tervnek is meg kell lennie.
  A klubtulajdonos nyilatkozata után az az érzés támad az olvasók, szurkolók előtt, hogy itt ködösítés történik.
  Valami nem tiszta az ügyben gyirmóti részről!!!!
  A "..tudomásom szerint.." és "..az Önöktől értesültem.." megjegyzések arra engednek utalni, hogy nem látszik a vezetés érdeke arra, hogy a bajnokságban vezető és remélhetően nyerő csapat a következő évadban az NB.I. tagja legyen.
  Ha ez így van akkor ki kellene állni a játékosok és nem utolsó sorban a szurkolók, a közvélemény elé.
  Ellenkező esetben játékos, edző, szurkoló becsapott lesz.”
 • 1. Primax 2009. május 26. 09:39
  „Sajnos ez van.
  A Fradikát sem engedték indulni anno, majd pont a Gyirmóttal tesznek kivételt ?
  Sajnos, pedig már készültem a Gyirmót-FTC-re.
  Gondolom, a gyirmótiak is.....bár - valószínűleg - nem ott lett volna/lesz (?) a meccs...
  A magyar labdarúgás átláthatatlan rendszerében persze bármi előfordulhat.
  Egy valamit azonban nem - igazán - értek :
  A Gyirmót SE tulajdonosa(i) gondolom, számítottak a feljutásra, mégsem tájékozódtak arról, hogy ehhez - pontosan - mi is szükségeltetik ?
  A pénzen kívül....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Messi vagy Ronaldo?- érdekességek a BL-döntőről

Labdarúgás - Ha nem is az összes, de az FC Barcelona- és a Manchester United-szurkolók jelentős … Tovább olvasom