Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Megtetszettek a góljai

Kalina Tibor (27) három évre szerződött a Győri ETO FC-hez. Az élvonalban Újpesten és a finn bajnokságban játszott. Örül a győri lehetőségnek.

Kalina Tibor Győrött szeretne bizonyítani.
Az ETO szurkolói az előkészületi és az UEFA-Intertotó-kupa mérkőzésein nagy érdeklődéssel figyelték a 27 éves Kalina Tibor játékát. A nyurga labdarúgó megoldásai többször arattak tetszést a pengés játékot kedvelő drukkerek körében.
– Az ETO vezetői mikor figyeltek fel a játékára?
– Az elmúlt bajnokságban az ETO kölcsönjátékosával, Oross Mártonnal együtt az NB I/B-s Kecskemétben szerepeltem. Tizennégy gólt sikerült rúgnom, így gondolom, a győri vezetők engem is megfigyeltek, amikor a Bük elleni bajnoki találkozón megnézték Oross Marcit. Varga Zoltán később a Fót elleni mérkőzésünkre is eljött és mivel itt nekem elég jól ment a játék – két gólt is sikerült szereznem –, szerződést ajánlott. Én örömmel mondtam igent és mivel a győrieknek a játékjogommal rendelkező Újpesttel is sikerült megegyeznie, két nap múlva már az ETO játékosa voltam.

– Eddig hogyan alakult a játékos-pályafutása?
– Péterin születtem és ott kezdtem játszani a Pest megyei bajnokság másodosztályában. Tizennégy évesen már az első csapatban játszottam. Innen igazolt át az NB III-as Monor, majd a szintén ebben az osztályban szereplő Dunakeszi következett. Ezzel a csapattal bajnokságot nyertem és utána az NB II-ben is elég jól ment a játék. Az 1997/1998-as idényben már az Újpest játékosa voltam, de a bajnokcsapatban nem léptem pályára az első osztályban. Az edzőm, Várhidi Péter viszont ajánlott egy lehetőséget Finnországban, ahol az FC Haka csapata keresett egy magas csatárt. A következő évet így a sokszoros finn bajnokcsapatban töltöttem és úgy gondolom, bár csak hét találkozón léphettem pályára és egy gólt rúgtam, ez az időszak mégis sokat segített a fejlődésemben.

Mivel Finnországban kölcsönjátékosként szerepeltem, Újpestre tértem vissza és az akkori kettős igazolással fél évig ismét Dunakeszin fociztam. Ezután két kecskeméti év következett, amelyek közül a második évben gólkirályi címet szereztem a másodosztályban. Vissza is hívott az Újpest és szerződtetett három évre, de fél év után újra kölcsönadott Kecskemétre.

– Háromszor is volt az Újpest játékosa, de csak öt alkalommal lépett pályára az első osztályban. Miért nem sikerült állandósítani a helyét a lila-fehéreknél?
– Azért szinte kizárólag magamat okolhatom, hiszen én nem tudtam többször helyet kicsikarni magamnak a csapatban. Ez az első alkalommal, amikor az Újpest tele volt válogatott játékosokkal, talán még elfogadható volt, de sajnos később is csak kétszer voltam kezdő és háromszor cseréltek be és ez valóban nem sok. Ekkor talán kaphattam volna egy kicsivel több bizalmat, de erre hiába vártam. Ezért is tartom nagy megtiszteltetésnek, hogy most Győrben bebizonyíthatom, helyem van az élvonalban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kovács Ági vegyes napja

Kovács Ágnes hétfőnhatodik lett a 200 vegyes döntőjében, simán kiesett viszont a 100 mell… Tovább olvasom