Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Megtalálta a helyét a pályán kívül is

Hollósy Hajnalka, a GySEV-Ringa játékosa fiatalon befejezte a kosárlabdázást. Nem költözött el Sopronból. Álma egy kosársuli elindítása.

Még csak 29 éves, de már évek óta nem láthatjuk a kosárlabdapályán. Az élsporttól korán visszavonult Hollósy Hajnalka három évvel ezelőtt fejezte be pályafutását a GySEV-Ringa színeiben.

– Mi volt az oka, hogy sikeres sportoló létedre egyik napról a másikra szögre akasztottad a cipőt?
– Erre egészen egyszerű a magyarázat: lejárt a szerződésem, akkori klubom pedig nem hosszabbította meg, mivel az én posztomra külföldi játékosokat szemeltek ki. Váratlanul ért, mivel úgy éreztem, 1999-ben nem kis érdemeim voltak a bajnoki cím megszerzésében. Nagyon rosszulesett, hiszen mindig lelkiismeretes játékos voltam, igyekeztem a tudásom legjavát nyújtani. Bevallom, igazán fel sem fogtam, mi történt velem. Kezdetben örültem, hogy nem kell alapozni, jólesett a pihenés, többet lehettem a barátaimmal. Úgy két év múlva kezdett hiányozni a játék. Nagyon nehéz időszakot éltem át, de ma már csak a szépre emlékezem. Nem nézek vissza, nincsenek a klubbal szemben rossz érzéseim.

– Nem gondoltál arra, hogy újra csatasorba állj?
– Sopronban nem volt rám szükség, és bár voltak ajánlataim, nem akartam a városból elmenni. Akkor már idekötött a férjem, akivel két éve boldog házasságban élünk, és tudtam róla, hogy ő nem tudna elszakadni a várostól. Van tapasztalatom a távkapcsolatban, azt gondolom, hogy nem működhet hosszú távon. Szeretek itt élni, de az igazat megvallva, ha nem találkoztam volna Zsoltival, visszamentem volna Budapestre a családomhoz.

– Kötődsz még valamilyen szinten a sportághoz?
– Napi szinten nem, de néhány volt játékostársammal azért nem szakadt meg a kapcsolat. Más közegben mozgok, más a baráti társaságom, bár azért rendszeresen kijárok a mérkőzésekre. Végül is tizenöt éven át ez volt az életem.

– Mivel foglalkozol a civil életben?
– Miután abbahagytam a játékot, nyitottunk egy női divatáruboltot családi vállalkozásban. Ez sajnos csak másfél évig működött, forgalom híján be kellett zárnunk. Utána egy évig eladó voltam és vártam arra a munkára, ami kihívást jelent, ahol bizonyíthatok, ahol újra sikerélményeim lehetnek. Talán ezek hiányoztak legjobban az életemből, hiszen annyi éven át erről szólt minden egyes napom. Pár hónapja befektetési tanácsadóként dolgozom egy biztosítótársaságnál, és elmondhatom, ebben a munkában megtaláltam mindazt, amit kerestem. Itt újra fontos lettem, élvezem, hogy dolgozhatok, egyszerűen jól érzem magam.

– Milyen terveid vannak a közeljövőben?
– Jövőre tervezzük az első babánkat, ennek most már koromnál fogva is itt az ideje. A munkámat mindenképpen szeretném folytatni, de titkos vágyam egy kosársuli alapítása Sopronban. Úgy érzem, lenne rá igény. Mindenesetre jövőre beiratkozom egy edzői tanfolyamra, hátha egyszer valóban taníthatok gyerekeket a játék fortélyaira.
(A cikk szerzője a GySEV-Orsi volt kosárlabdázója.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

122 méter, 3 perc 38 másodperc egy levegővel

Tanya Streeter már három kategóriában állított be világrekordot. Bizonyítani akarta, hogy a merülés… Tovább olvasom