Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -3°C | 6°C Még több cikk.

Megszűnik a győri hoki?

Története egyik legnehezebb idényét zárta a Győri ETO HC-Rudolph. Augusztusban dől el, visszalép-e a következő szezontól a csapat.

A Győri ETO HC-Rudolph ob I-es történelme legnehezebb évét zárta. A bajnokságban két győzelemmel az utolsó, hatodik helyet szerezte meg a gárda. Igazán esélye sem volt arra, hogy ellenfeleit jobban megszorongassa. A Miskolc ellen ugyan kétszer sikerült a bravúr, de összességében idén a borsodi gárda is jóval a győriek előtt járt.

A szezon előtt távoztak

Természetesen a gyenge szereplésnek megvannak az okai, melyekről Szarvas Zoltán szakosztályvezető és Méhes Tibor menedzser számolt be.
„ A szezon előtt sokkal rózsásabb volt a helyzet. Megfelelő játékoskeret állt rendelkezésre, úgy volt, hogy heti négy alkalommal tudunk edzeni. Kevéssel a bajnoki rajt előtt azonban anyagi segítség nélkül maradtunk, s a tréningek száma is kettőre csökkent. Ezzel pedig még erre az ob I-re sem lehet becsülettel felkészülni. A kevés edzés meg is látszott az eredményeken, vagy inkább az eredménytelenségen" – mondta Szarvas Zoltán.

„ Sajnos áldozatul estünk a létesítmény befedésének. Komoly gondot jelentett ugyanis, hogy rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk a palánk reklámfelületeit értékesíteni. Szintén nem a mi helyzetünket erősítette, hogy a tavaly használt lelátót nem kaptuk vissza. Fogalmunk sincs, miért, de tény, ilyen körülmények között nem nagyon számíthattunk arra, hogy sok nézőnk lesz. A pályát körülvevő plexi ugyanis nem arra van, hogy azon keresztül nézze a közönség a meccseket. Belépőt szedni attól a néhány embertől nem tudtunk, így ettől a bevételi forrástól is elestünk. A szezon előtt már látszott, hogy gondok lesznek, s ezt érthető okokból többen nem fogadták el a csapatból. Dolgozó emberekről van szó, akiknek el kell tartaniuk a családjukat. Nem csoda, hogy így öt-hat játékost is elvesztettünk, s akik maradtak, azok sem voltak már annyira motiválhatók" – vette át a szót Méhes Tibor.
A győri hoki alapítói elmondták: már a megszűnés is megfordult a fejükben menet közben.

Sajnálnák az utánpótlást

„ Rengeteg időnk és nem utolsósorban pénzünk van abban, hogy Győrött az élvonalbeli jégkorong alapjait leraktuk. Annak idején az ob II-ből százszázalékos teljesítménnyel jutottunk fel, szép reményekkel vágtunk neki a magasabb osztálynak, de mára már belőlünk is kezd kihalni a lelkesedés. Ennek a szélmalomharcnak nincs sok értelme. Az idei bajnokságot becsületből mindenképpen végigjátszottuk, illetve sokat számított az is a döntésben, hogy az utánpótlás nagyon jól működik. A legkisebbek és az idősebbek is szép eredményeket érnek el, ami örvendetes, de azt azért látni kell, hogy felnőttcsapat nélkül ez a munka nem sokat ér. Vannak példák, így például Jászberény vagy Szeged, ahol első lépésként az első csapat szűnt meg, majd nem sokkal később a teljes háttérbázis. Most van halvány remény arra, hogy náluk is feléled a hoki, de úgy gondoljuk, újra feltámasztani valamit sokkal nehezebb, mint a már létezőt jobb helyzetbe hozni" – folytatta Szarvas Zoltán.

Augusztusig várnak

Hogy ne ismétlődjön meg ez a „rémálom" jövőre, arra megvannak az elképzelései a vezetőknek. Nagy kérdés, hogy ezekből mi valósul meg.
„ Első lépésként mindenképpen egy új, tettre kész elnökségnek kell felállni. Egyezséget kell kötni az alapítvánnyal a palánkfelület értékesítésével kapcsolatban. Meg kell szerezni újra a lelátót, hogy legyen értelme a nézőket a pályára csalogatni, s nem mellékesen szükség van néhány millió forintra is. Zárójelben jegyzem meg, hogy Miskolc a felnőttcsapatra tizennégymillió forintot kap a várostól, tízet pedig a sportiskolai képzésre. Nálunk ez az összeg négyszázezer forint, ami jó, ha egy hónap költségét fedezi. Az biztos, ha augusztus végéig nem sikerül a feltételeket megteremteni, akkor a következő bajnokság az ETO HC nélkül kezdődik majd. Nagyon sajnálnánk a döntést, de a jelenlegi helyzet egyáltalán nem segíti, inkább hátráltatja a sportág népszerűsödését" – mondta befejezésül Méhes Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bíró pofozta fel a berohanó szurkolót

Luiz Carlos Silva úgy érzi, jogos önvédelemből osztott ki néhány pofont egy pályára rohanó… Tovább olvasom