Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Megszűnhet Győrben a 97 éves DAC

Labdarúgás - Még nem dőlt el, mi lesz az NB II-es Integrál-DAC sorsa, egyelőre a tulajdonosok sem tudják, marad-e Győrben vagy más városba viszik a csapat NB II-es jogait, ha egyáltalán benn marad a másodosztályban az együttes.
Sorsdöntő találkozót játszik szombaton az Integrál-DAC, a kék-fehérek a Kaposvölgyét fogadják, s hogy biztosan másodosztályú maradjon a gárda, meg kell szereznie mind a három pontot.

Korábban szóba került, hogy Sopronba vinnék el a másodosztályú futballcsapat jogait. Az ok: feleannyi pénzt kap ezentúl a klub az utánpótlás és a Pápai úti létesítmény fenntartására, ami nem biztos, hogy elég lesz. Ha pedig nem működnek ezek a csapatok, akkor nem szerepelhet az NB II-ben a profi gárda sem.

A DAC felnőttegyüttesének szerepeltetését a korábban Dunaújvárosban közreműködő, Héger József képviselte magyar–német vegyes társaság vette át.
„Nem szeretnénk, ha a másodosztályú lehetőség, no meg a játékosok jogai, amelyek nagyon sokba kerültek eddig, emiatt megszűnnének. Ha nem kapunk garanciát az utánpótlás és a sporttelep további működtetésére, elvisszük ezeket a jogokat, ha ott kell, akkor éppen Sopronba" – nyilatkozta nemrég Héger József.

Sok változás nem történt azóta, nem született döntés, hogy a csapat megy vagy marad-e Győrben.

„A német tulajdonosok csak a jövő héten hoznak végleges döntést. Több város is képbe került, ahová a jogokat elvihetnénk – fogalmazott Héger József. – Persze az sem kizárt, hogy Győrben marad a csapat. Nagyon fontos találkozó előtt áll az együttes, több ezer, a Kaposvölgye ellen a pályára kilátogató hazai szurkoló véleményem szerint sokatmondó üzenet lenne a tulajdonosok felé. Bízom benne, hogy nemcsak nekünk, hanem a városnak, a győrieknek is fontos ez a csapat, s lényeges, hogy másodosztályú maradjon" – tette hozzá a képviselő.

A patinás, 1912-ben alapított egyesület egyébként akár meg is szűnhet. A nádorvárosi klub 2001-ben került először veszélybe: a sporttelepet a tulajdonos MÁV értékesíteni akarta, ráadásul úgy tűnt, az sem nagyon érdekelte, hogy esetlegesen a leendő vevő nem sportcélokra használja majd a létesítményt.

Az Integrál-H Rt. közbelépésével aztán megoldódott a helyzet, a csapat és a létesítmény is újabb virágkorát élte egészen tavalyig. Az építőipari vállalkozás ekkor visszalépett a felnőttegyüttes támogatásától, s új szponzorként jelentkezett a már említett német–magyar vegyes társaság. Ha ők a jogokkal együtt távoznak, egy esetlegesen újjáalakuló csapat még a megyei I. osztályban sem indulhatna el.

Olvasóink írták

 • 8. mumus 2009. június 14. 16:14
  „Egyszer már majdnem megszűnt a DAC, akkor az Integrál megmentette. Most nem is a felnőtt csapathoz hiányzik a pénz, hanem az utánpótláshoz, meg a stadionhoz. Az ETO (Klement úr), vagy a város nem tud segíteni? Legalább nb3 maradjon, mert különben úgy eltűnik a labdarúgás onnan, mint Dunaújvárosból, Sopronból, Győrből(Dózsa), stb.”
 • 7. ACSA 2009. június 14. 13:35
  „indenesetr az sem megnyugtató,hogy a jelenlegi tulajnak a kezébe adtak minden jogot,és így még a megyei bajnokságban sem indulhatna a DAC!-Más labdarugókultúrával rendelkező országokban ezért LINCSELÉS járna az illetékeseknek!-A klub színét,telephelyét soha sehol nem engedik megváltoztatni!!!!!!DAC FOREVER!”
 • 6. gyugyu1 2009. június 14. 11:02
  „ELÉG NAGY SZÉGYEN GYŐR VÁROSÁRA NÉZVE !!!Elöször a Dózsa ,most a Dac kerül sorra ! Egyedül A sokszázmillió visszanemtéritendő kölcsönt felemésztő , eredménynélküli ETO marad meg ! /tudatos elsorvasztása a többi clubbnak ???? !!! / Az összes támogatást az inpotens gárda gyüjtötte be, lassan leépültek a többi csapatok ,tönkre lettek téve ! Olyan szakosztályok lettek überelve / női foci,amerikai foci / ahol a rokonsággal együtt 22-23 néző van. A létesitmények felujitása elmaradt /nincs rá pénz jelszóva/,miközben az ETO 200-200 milliós visszanemtéritendő kölcsönöket kapott ! /eredmény meg nuku !!!/ A régi patinás egyesületek megszünése után kiváncsi leszek mely érdekszférák csapnak le a sportlétesitmények területére.!!!???? Mertaz látszik,hogy a város mikor kiszállt a egyesületek támogatásából,világossá tette ,a környékbeli srácok sportolási lehetősége nemnagyon foglalkoztatja őket !! Lényeg az ETO park, a többi meg le van szarvasbőrrel takarva !!! Ennyit az esélyegyenlőségről !!!”
 • 5. ACSA 2009. június 13. 23:54
  „Sajnálom,hogy nincs is más választásod,mert Sopronban meghalt a foci!/sajnálom!/”
 • 4. mumus 2009. június 13. 22:05
  „ACSA!
  Elfogadom! Én is inkább jó foci párti vagyok, mint egy csapat szurkolója!”
 • 3. ACSA 2009. június 12. 21:43
  „Mumus!-Közönsége a jó csapatoknak van!
  A Dac mikor bajnokságot nyert a megyei bajnokságban,2000 néző volt a TÉT elleni 10:1-es bajnokavatón,majd az NBIII-ban a ViDi ellen és az UTE ellen is 3000-es nézősereg buzdította őket,De tudnák mondani egy edzőmérkőzést is az ETO-val/4:4 Kipuval/ahol 1500-an szurkoltak! A DAC mindíg minőséget és jó focit lelentett városunkban és erre bizony most is vevők lennének a győriek,és a nádorvárosi gyökerekkel rendelkező ősszurkolók!”
 • 2. sorok_közt 2009. június 12. 18:45
  „1.!
  nyilván 2x12=24 !”
 • 1. mumus 2009. június 12. 18:00
  „Ebben a hírben az a jó, hogy semmi újdonság és semmi konkrét nincs benne, mégis fél oldalas. Sajnos a DAC-nak sem közönsége, sem jövője nincs a városban. Sopronnak nem kellett, más város pedig inkább elad mint vesz. Egyébként pedig a 24 csapatos nb2 csaknem dupla költségvetést igényel a kluboktól 2010-ben, tehát bárhova megy a DAC, meg kell nyitni a pénzcsapokat.
  Várjuk meg az utolsó fordulót, aztán majd kiderül. Ha Klement Úr nem segít nekik, akkor Győrben nincs jövőjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri ETO–Werder Bremen mérkőzés lesz júliusban?

Labdarúgás - Az idei UEFA-kupa-döntős és Német Kupa-győztes Werder Bremen július 15-én Győrött az… Tovább olvasom