Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Megszűnhet a Postás

Nem túlzás azt állítani: végveszélybe került a Soproni Postás élvonalbeli kosárlabdacsapata. Az előző szezonban a bajnokság 3. helyén végzett, a Ronchetti-kupában a legjobb négy közé jutott gárda eladó, és ha két héten belül nem lesz tulajdonosa, akkor megszűnhet ez a sikeres csapat.
Nehéz körülmények közepette kezdi meg tehát a csapat jövő hétfőn a felkészülést.
Németh Emil, a klub ügyvezető elnöki tisztét társadalmi munkában ellátó sportvezető sajtótájékoztatóján szomorú hangon számolt be a kétségbeejtő helyzetről:
– Tavaly nyáron, amikor a sporttörvény értelmében az NB I-es kluboknak gazdasági társasággá kellett alakulniuk, létrehoztuk a Postás Sport Kft.-t, amelynek többségi tulajdonosa a Magyar Posta Rt., kisebbségi tulajdonosa pedig a Soproni Postás Sportkör lett. A pénteken kapott hivatalos tájékoztatás szerint a Magyar Posta Rt. vezetése a cég gazdasági helyzetére való tekintettel a továbbiakban nem tudja támogatni a profi sportot. Ez a női kosárlabdacsapat esetében annyit jelent, hogy a posta, azaz a többségi tulajdonos tulajdonrészének megvételét felajánlotta a kisebbségi tulajdonosnak.
Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a sportkör vezetőségének a Magyar Posta Rt. támogatása nélkül kellene megteremtenie azokat a feltételeket, hogy a csapat elérje a szezonra kitűzött célt, az eredményességet mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. A játékosállomány ehhez adott is lenne, ám jelen helyzetben erősen kérdéses, hogy a kosárlabdázókkal kötött szerződéseket tudja-e teljesíteni a vezetőség. Mint Németh Emil elmondta, a klubnak vannak ugyan futó szerződései és előkészületben lévő megállapodásai, de ezek csak ezen eredményességi mutatók esetén lépnek életbe. Főtámogató híján az összesen csaknem harmincmillió forintra rúgó megállapodások is kútba eshetnek.
Ahhoz, hogy olyan támogatóra vagy tulajdonosra leljenek a Postás vezetői, akik garantálni tudják a nemzetközi szinten potenciálisan erős játékosállománnyal rendelkező együttes működéséhez szükséges anyagiakat, augusztus 26-ig van lehetőségük. Addig – ígérte a sportkörnél 44 éve tevékenykedő elnök – minden követ megmozgatnak a csapat életben tartása érdekében, ám ha nem sikerül, be kell jelenteni a megszűnést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeglet előtérben

A müncheni atlétikai EB csütörtöki napjának számunkra legfontosabb eseményét Szeglet Zsolt bravúrja… Tovább olvasom