Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Megszakadt a jó sorozat

kosárlabda Szolnok MÁV Coop 87 Röhnisch Foton Sopron 53 (22–13, 15–11, 26–19, 24–10) Szolnok, NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 1200 néző. V.: Ádám, Győrffy.
Megilletődötten kezdett a soproni csapat, a jelentős magassági fölényben lévő szolnokiakkal szemben kezdetben triplákkal operált a Foton – eredménytelenül. A hazaiak támadásban rendre kihasználták magassági fölényüket és Bjelica, valamint Farmer révén egy 8–0-ás szakasszal indítottak. Attól kezdve, hogy a Foton már nem távolról erőlködött, hanem a mozgékony mezőnyjátékosok betörésekkel próbálták megbontani a szolnokiak védelmét, kiegyenlítettebb lett a játék. Vezetett néhány szemre is tetszetős támadást a soproni csapat, mindkét együttes törekedett a gyors játékra.

A második negyed elején meghűlt a vér a szolnoki szurkolók ereiben, sőt, maga Válé is hitetlenkedve szemlélte, amit látott. Egy felforgatott szerkezetű, alacsony és roppant fiatal ötössel állt fel a soproni csapat – a rutinosabb Flódi Eszter mellett Hadarics, Horváth, Farkas és Burgmann volt a pályán – és ez az egység egy remek 9–2-es szakaszt produkált. Óriási lelkesedéssel kosaraztak, védekezésben mindenütt ott voltak. A hazai játékosok nem tudtak zavartalanul kosárra dobni és ez talán lélektanilag is megzavarta őket. Tapodi időkéréssel, no meg Farmer visszaküldésével próbálta rendezni a sorokat. Ez sikerült is neki, részben az új-zélandi játékos remeklése miatt, részben pedig azért, mert a parádés 5 perc után a soproni fiatalok fejben kissé elfáradtak és játékukba néhány hiba csúszott. A szünetben 13 ponttal vezettek a hazaiak.

Térfélcsere után a szolnokiak valóságos triplaesőt zúdítottak a soproni kosárba. Englert 2, Csákány és Perovic 1–1 triplát dobott 3–4 percen belül, így pillanatok alatt 20 pont fölé nőtt a hazai előny. Soproni részről ekkor Szőke és Dénes villant meg időnként, ám a másik oldalon Farmer képtelen volt hibázni, nem tudták tartani a Foton játékosai. A befejező szakaszban újfent a fiatal játékosokat küldte a pályára Válé Flórián. Ők azonban ekkor már nem tudták megismételni azt a remek periódust, amelyet a második negyedben nyújtottak, így Englert és Farmer kitűnő játéka révén fokozatosan tovább növelte előnyét a bajnokaspiráns Tisza-parti gárda és a papírformának megfelelően biztosan győzött.
A Fotonnál Válé Flórián sok lehetőséget adott csapata fiatal játékosainak, több kulcsembert sokat pihentetett már a szerdai, Diósgyőr elleni bajnokira gondolva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most klubot venne a Chelsea

A Chelsea csapata eddig csupán játékosok vásárlásával hívta fel magára a figyelmet, ám angol… Tovább olvasom