Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Mégsem kérik le a bírót

Női labdarúgás - Korábban közöltük a „Lekérik" a játékvezetőt című írást, melyben Siska Attila, a Győri ETO FC női csapatának edzője nyilatkozott, erre fel jelentkezett Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője:
„Tájékozódtam Siska Attilától a mérkőzésen történtekről, s elolvastam a találkozó jegyzőkönyvét is. Tényként megállapítható, hogy a 1. FC Femina labdarúgója, Szeitl Szilvia többször is súlyos sportszerűtlenséget követett el, egyrészt amikor arra biztatta fennhangon társait, hogy törjék el az ETO-sok lábát, másrészt amikor olyan durván »szállt« bele Kopcsa Ramónába, hogy ő bokaszalag-szakadást szenvedett. Az is tény, hogy a játékvezető részéről elmaradt a fegyelmezés, majd amikor Siska Attila edző ezt szóvá tette, őt Nagy Zita játékvezető elküldte a kispadtól. Az a véleményem, hogy a játékvezető tevékenységének elbírálása, értékelése nem edzői feladat. Mint ahogyan az sem, hogy egy klub leiratkozik-e egy adott játékvezetőről vagy sem. A Győri ETO FC tiszteli Nagy Zita játékvezetőt s nem kívánunk vele szemben semmilyen külön kérést megfogalmazni szövetségünk felé. Az ETO és a megyei labdarúgó-szövetség együttműködése korrekt, s ezen nem szeretnénk változtatni. Szeitl Szilvia magatartását viszont nem tartjuk elfogadhatónak, ezért az MLSZ Fegyelmi Bizottságához fordulunk, s kérjük, vizsgálja ki a labdarúgó súlyos sérüléshez vezető cselekedetét."Előzmények:

A Győri ETO FC csapata kérvényezi Nagy Zita játékvezető letiltását az együttes mérkőzéseiről, mert sorozatosan a zöld-fehérek kárára tévedett.

Botrányos körülmények között ért véget a Győri ETO FC–1. FC Femina NB I-es női mérkőzés. Lelátóra száműzött edző, súlyosan megsérült hazai játékos, kiállítás és véleményes tizenegyes volt győri szempontból a találkozó mérlege. Siska Attila, a győriek edzője így foglalta össze a sérelmeket:

„Nagy Zita nem először vezette a hazai mérkőzésünket és eddig is rendre a kárunkra tévedett. Szombaton a Femina egyik védője kétszer durván megrúgta Kopcsa Ramónát, társait a játékosaim lábának eltörésére biztatta. A játékvezető hagyta ezt, aminek sajnos meg is lett az eredménye. A védő harmadik brutális belépője után Ramóna bokaszalag-szakadást szenvedett, emiatt idén már nem is léphet pályára. Nagy Zita le sem fújta a belépőt, míg Sipos Lillát később tőlünk egyből kiállította. Kértem, hogy tartassa be a szabályokat, emiatt figyelmeztetett, majd később elküldött a kispadtól. Az utolsó percig tartottuk egygólos előnyünket tíz emberrel, amikor egy komoly színészi teljesítmény után a bíró büntetőt ítélt a Femina javára. A tizenegyest értékesítették, így nem sikerült nyernünk. Nem mondom, hogy a játékvezetők sosem tévedhetnek, de sorozatosan nem. Kérni fogjuk a szövetségtől, hogy Nagy Zita ne vezethessen nekünk több mérkőzést" – fogalmazott a tréner.

Olvasóink írták

 • 6. Kopcsa Péter 2008. október 28. 20:24
  „Női bajnokságok (Mlsz határozat 2008.október 28.)

  "Szeitl Szilvia magatartását viszont nem tartjuk elfogadhatónak, ezért az MLSZ Fegyelmi Bizottságához fordulunk, s kérjük, vizsgálja ki a labdarúgó súlyos sérüléshez vezető cselekedetét."

  Mlsz kivizsgálta, eltiltotta:


  Az FB Szeitl Szilviát (Femina) a mérkőzésektől 2008. november 28-ig szóló eltiltással sújtotta.”
 • 5. fölényes 2008. október 18. 11:04
  „tisztelt titpeck!

  most hogy írtál pár orbitális marhaságot és totálisan lejárattad magadat, ezt követően pedig erős hallgatásba burkolózol, nyilatkozhatnál vmit...
  hátha írsz megint vmilyen csacsiságot, amin lehet pár napig kuncogni....

  amúgy meg hogy lehet egy ilyen dologból cikket csinálni, kedves Kislalföld?”
 • 4. Bősze Gyula 2008. október 16. 00:15
  „Kedves Sz.P., aki Titipeck név mögé rejtőzött!

  Én is ott voltam azon a bizonyos mérkőzésen Li....on. Én azért másképpen láttam az eseményeket. Az a bizonyos büntető szituáció nem a Nagy Zita által vezetett mérkőzésen volt, mivel ő az elsőt vezette ez pedig a másodikon történt.
  Kiállítás! Amennyiben van egy talpalás az ugye még nem jogosít fel senkit arra, hogy ököllel üssön. Ilyen szabálytalanságból egy mérkőzésen van mondjuk öt - nyolc. Önt a hosszú pályafutása soron több alkalommal érhette ilyen atrocitás. Ha mindenki ütne az esetet követően akkor bizonyára kevesen maradnának a játéktéren. Ebben gondolom egytértünk? Ugye ezt mindketten jól láttuk, hogy akkor, és ott mi történt?
  Én azt gondolom, hogy az Ön által vezetett csapat viselkedésében volt kivetni való, ergó lehet hogy az edzői papírt - ha rendelkezik ilyennel - kellene inkább visszaadni, nem a játékvezetőnek a sípot.
  A hölgy játékvezetőkről csak annyit: Nemzetközi szinten, NB-II-es, NB-III-as és egyéb mérkőzéseken remekül megállják a helyüket. Köztük van Nagy Zita is. Megjegyzem ehhez jól felkészült, pedagógus edzők is szükségeltetnek.
  A Labdarúgás Játékszabályai megtalálhatók a www.mlsz.hu internetes oldalon. Ezt csak azért mondom mert a mai szakembereknek, és játékosoknak sem árt ha néha belenéznek.
  Remélem volt olyan közös pont amelyben egytértünk. Ha nem az sem gond.

  Én adon a neven ehhez a néhány mondathoz: Bősze Gyula”
 • 3. Nagy Imre Attila 2008. október 15. 15:55
  „Kedves Titipeck!
  Fogalmam sincs, hogy adott mérkőzésen a kollegina miként működött, de az általad említett szitulációban "Alapvető műhibaként" aposztrofált ítélet a szabályok szellemének megfelelő! Teljesen korrekt döntés! Sportbaráti Üdvözlettel: Nagy Imre Attila”
 • 2. Csokipuszi 2008. október 15. 08:12
  „...viszont amennyi átkot szórtak a fejére szombaton, szertintem legalább száz évig fog élni! Ott voltam, mindent láttam és hallottam. Mondhatom, siralmas egy játékvezetés volt! Nem tudom, mikor szúr végre szemet az illetékeseknek, hogy a tizenakárhány évvel ezelőtti összes ETO elleni sérelmét a lányokon akarja törleszteni. És még ilyen embert nevezünk mi sporinak... szánalmas!”
 • 1. titipeck 2008. október 14. 18:40
  „Hát ezen nem csodálkozom, mert láttam a közelmúltban utánpótlás meccset vezetni Lipóton és tizenegyesnél előnyszabályt adott, majd amikor kihagyta a helyzetet a labdát kapó játékos - elfektette a akapust majd mellé rúgta a labdát -, akkor visszafújta tizengyesnek. Alapvető bírói műhiba.
  Másik tizenegyesnél még lapot sem adott. Ez is alapvető hiba volt, piros lap járt volna érte.
  Sajnos partjelzőként is alapvető hibákat vétett. Talpalást 1 méterről sem jelezte a végeredménye, pedig végül egy piros lap lett.
  Teljesítménye egyenlő volt a nullával. Itéleteivel csak a tüzet szította jó csapatok jó meccsén, méltánytalan volt a meccsekhez a tevékenysége.
  Nyugodtan adja vissza a sípot is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszítettek az utolsó pillanatban

Futsal - Három pontot ajándékozott ellenfelének az Arrabona FC a futsal bajnokság legutóbbi… Tovább olvasom