Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Mégsem indulhat Baumgartner a Forma-1-ben?

Frank Tamás köszöni szépen, jól van, kijelentette: tiszta a lelkiismerete, s véleménye szerint mindent megtett, amit kellett. Baumgartner Zsolt menedzsere ugyanakkor kifejtette azt is, hogy komoly a magyar versenyző jövőjét fenyegető veszély.
Péntek óta ismét Baumgartner Zsolttal van tele a magyar média. Ennek oka, hogy a versenyző egyik főtámogatója, a Mol Rt. bejelentette, újra kívánja tárgyalni a szponzorációs feltételeket. Amint azt a vállalat szóvivője elmondta, úgy számoltak, hogy a magyar versenyző a Jordanhez igazol, ezzel szemben december 23-án a Minardihoz írt alá. Az olajtársaság álláspontja szerint a mezőny leggyengébb alakulata korántsem bír akkora reklámértékkel, mint a Jordan, ezért sajtóértesülések szerint az eredeti 360 milliós támogatási összeget hatodára kívánja csökkenteni.

A Mol bizalma Frank Tamásban is megrendült, a menedzser ugyanis - állítólag - nem értesítette a céget a megállapodás részleteiről, s a tárgyalásokról kiszivárgott információk is bizalomvesztéshez vezettek. Frank ugyan az MTI-hez eljuttatott közleményében cáfolta, hogy nem tájékoztatta a Molt a szerződésről, ugyanakkor felajánlotta lemondását, csakhogy személye se legyen akadály Baumgartner Forma-1-es karrierje előtt.

"Mivel értesültem róla, hogy a Mol belém vetett bizalma megrendült, kész vagyok lemondani menedzseri tisztemről. Ha csak személyem az akadály Zsolt karrierje előtt, elmegyek, s mindezt tiszta lelkiismerettel teszem: úgy érzem, mindent megtettem, amit kellett" - nyilatkozta Frank. A menedzser azon kérdésünkre, mely szerint a Mol miért halogatta idáig a bejelentést, nem tudott mit mondani, annyit azonban elárult: "Vannak itt furcsa dolgok, többek között nem értem, miért a médián keresztül kellett az ügyről tudomást szereznem. Ez nem az én stílusom."

Frank megerősítette korábbi kijelentését, miszerint folyamatosan tájékoztatta a Molt a fejleményekről. "Nem értem, miért mondja a társaság, hogy 'nincs képben', december 22. óta (amikor bejelentették, hogy az állam négy millió dollárral siet Baumgartner segítségére - a szerző) ugyanis többször egyeztettünk. Mindegy, a magam részéről továbbra is bízom benne, csupán félreértésről van szó, s hamarosan minden rendeződik."

Baumgartner jövőjét mindazonáltal komoly veszély fenyegeti. "Valóban nincs ok a nyugalomra: egyrészt az állami segítségnyújtás csak akkor érvényes, ha a menedzsment teljesíti vállalásait, azaz előteremti a minardis szerepléshez szükséges összeg másik felét. Ha csak százezer forint is hiányzik, borul minden. Másrészt a Forma-1 meglehetősen zárt világ: ha itt valaki aláír valamit, s később visszalép, az többé nem számíthat a csapatvezetők jóindulatára és hívó szavára" - tette még hozzá Frank, aki anyagi kérdésekben nem kívánt nyilatkozni. Elmondta viszont, hogy Baumgartner egyelőre nem foglalkozik az üggyel, úgy készül tovább, mintha mi sem történt volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Besztercén az ETO FC

Elutazott az ETO FC a romániai edzőtáborba. A próbajátékon szereplő szerb-montenegrói Vlajic is a… Tovább olvasom